Web Analytics
Jump to content

CTS pots og Emerson kondensatorer i Epi'ene


Recommended Posts

Byttet pots og kondiser til CTS 500 og Emerson i begge Epiphonene. Vanskelig å si om det gjorde en markant forbedring uten å ha prøvd det på ampen, og bare i guitarrig, men det virker som mindre diskant-tap ved bruk av volum-pots og lyden virker mer artikulert i alle posisjoner. Spesielt midtposisjon, men det kan hende jeg bare ønsker at det skal være slik. Vi får se. Satte også på speedknobs istedet for tophats. Ser mer klumpete ut, synes jeg, men mer brukervennlig.

IMG_0746_zpsyzrg642v.jpg

IMG_0748_zpsqcueuzx2.jpg

IMG_0747_zpscnkfktaj.jpg

IMG_0749_zpstnziqcku.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Er det ikke litt rart at de har forskjellige studs på bridgene? 

Når du sier det, så har jeg faktisk stusset over det jeg også. Begge står oppført på Epiphone sine nettsider som Locktone TOM bridge, men som du sier... På V'en er det inserts i treverket, men det er på en måte ABR-1 studs som er skrudd i inserts med tradisjonelle ABR-1 hjul. Bildene på Epiphone sine sider viser likevel samme studs som på min. På Exploreren er det type 'Nashville' studs. Det har også fått meg til å tenke rustfrie, lengre studs i V'en og ny bru med brass sadler. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Audun skrev:

Vanskelig å si om det gjorde en markant forbedring uten å ha prøvd det på ampen, og bare i guitarrig, men det virker som mindre diskant-tap ved bruk av volum-pots og lyden virker mer artikulert i alle posisjoner.

Har du målt de gamle potene? Alpha pots har vel +/- 20% toleranse, om de klokker inn lavere enn 500k tipper jeg du har en merkbar forbedring. 

Link to comment
Share on other sites

19 minutter siden, arneK skrev:

Det var fint arbeid med loddebolten!

Jo, takk for det. Det er ganske greit med tynne kabler i motsetning til mer 'vintage'-orienterte saker der du har tjukk skjerming/jord utenpå lederen. Da blir det fort litt mer klin. Loddebolten min har også sett bedre dager, men her funket det fint. :)

Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, elektronaut skrev:

Har du målt de gamle potene? Alpha pots har vel +/- 20% toleranse, om de klokker inn lavere enn 500k tipper jeg du har en merkbar forbedring. 

Målte nå. Alpha-potene ligger faktisk over 500 bortsett fra en som ligger på 495. Jin Sung-potene ligger mellom 440 og 460.

Målte ikke CTS-pots før de ble loddet inn.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.