Web Analytics
Jump to content

Hvordan prise en Fender Telecaster?


oldfart

Recommended Posts

Jeg har opsjon på å få kjøpt en Fender Telecaster fra 1978 med original koffert.... Problemet er..., jeg må gi et bud. Men hva er fair? Den er altså ikke annonsert for salg.

Den har litt slitemerker på baksiden av kroppen etter typ beltespenne eller skjorteknapper, men utover dette så virker den velholdt og pen.
Sjekker litt rundt, og finner priser i alle retninger.... Så da tenker jeg legge meg i det lavere sjiktet. Men vil heller ikke ende opp med å betale for mye - og vil heller ikke gi et skambud som er helt absurd.

Noen som har noen tanker rundt dette?

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg solgte en 1977/78 tele for et par år siden og det tok laaaaaang tid. Gitaren hadde byttet den ene pickupen og kassen var ikke original, men til tross for at den var blytung så var det en veldig fin Tele. Fikk vel til slutt ca 12.000. Personlig mener jeg at dette er vel omtrent det en sen 70-taller er verdt - men mange har visst fått den illusjonen om at 70-tallet nå er The Real Deal og de ber om litt vel optimistiske priser (i mine øyne). Jeg hadde gitt et bud på 12' og tatt det derfra.

Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, oldfart skrev:

Mao, jeg er fortsatt like usikker på hva jeg skal by. (om jeg i det hele tatt skal by noe)
 ;-)

Har du prøvd den? Hvis du synes det er en helt glimrende gitar, og magefølelsen din digger den, så kan du jo prøve deg på litt under markedsverdi. Hvis den ikke gir deg noe spesielt, ville jeg sett etter noe annet.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Da kan det vel være på plass å informere om at det er relativt langt mellom gode utgaver fra denne epoken. Merk spesielt vekten, og at disse har såkalt vintage radius og bånd. Det er mange som ikke liker dette. Kort sagt så betaler man uansett en premium for eldre gitarer, og man får vel generelt sett ofte en vesentlig bedre (nyere) gitar for samme pris. Men for mange (meg selv inkludert) så er en gammel slitt planke langt morsommere uansett:). 

Link to comment
Share on other sites

Håper snart 'the market' skjønner at '70-talls Fender (og Gibson) ikke er vintage gitarer, i og med at de på tross av å være gamle, ikke er bedre enn nyere gitarer. Snarere tvert om, men prisen på bruktmarkedet sier noe annet  enn så lenge. Det finnes naturligvis hederlige unntak, som nevnt her, men det er ingen grunn til at man skal betale mer for en Fender fra '70-tallet enn en fra f.eks. '90-tallet. '90-tallerne (og nyere) er jevnt over bedre instrumenter.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg lurer litt: Er trådstarters mål hovedsaklig en investering i et samleobjekt, eller en bruksgitar å spille på?  Når jeg tenker meg om, så er kanskje ikke en -78 tele det beste valget, uansett mål.  

... med mindre man får den superbillig, selvsagt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Vel... siden jeg er en -78 selv, så tenkte jeg mest at den hadde vært artig å ha for kuriositetens del. Tanken slo meg vel også hvis jeg fikk den billig, at jeg kunne selge den og tjene noen kroner til å innvestere i en ny grom bass ?

Link to comment
Share on other sites

29 minutter siden, oldfart skrev:

Vel... siden jeg er en -78 selv, så tenkte jeg mest at den hadde vært artig å ha for kuriositetens del. Tanken slo meg vel også hvis jeg fikk den billig, at jeg kunne selge den og tjene noen kroner til å innvestere i en ny grom bass 1f601.png

Du har da allerede en bass, har du ikke?

...hehehehe....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.