Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Ducklings stuff


Duckling

Anbefalte innlegg

Hadde en liten fotosession med mesteparten av utstyret mitt i helga. Ikke så mye å skryte av, det meste er i lavere prisklasser, med unntak av kassegitarer (hoved-akkerten koster vel mer enn de tre elektriske til sammen), men det er solide instrumenter som får jobben gjort på en tilfredstillende måte. Og har man aldri eid hi-end så vet man heller ikke hva man går glipp av :)

Hoved-akkerten, amp og effekter var ikke hjemme når jeg tok bilder, så satser på å oppdatere galleriet med dette i løpet av uka! (Med unntak av Cube100-bassampen. Den tror jeg ikke jeg gidder å ta bilde av :P)

Vi starter med elektriske! Først ut en '06-'08 Fender MIM Standard Strat. Roland Ready-variant med alt roland-stuffet fjernet. Texas Special i bridge, SQ Classic Vibe-pickups i middle og neck. Master volum, master tone.

2017522_20170520_192600_tn.jpg

Partso-tele. Fender Jim Root kropp, SQ Classic Vibe hals. Epi 57 Classic i neck, Bare Knuckle Black Dog i bridge.

2017522_20170520_192418_tn.jpg

Louder Strat aka Prosjektgitar. Refinished flere ganger, restene kan sees på steder som må pusses for hånd. Usikker på hva som skjer med denne nå som jeg har fått meg ny strat, men noe blir det. Ikke så mye å skryte av i nåværende stand, men den har tjent meg trofast i mange år, så syntes den fortjente en plass her. Anbefaler for øvrig ikke å spraylakke plekterbrett!

2017522_20170520_193118_tn.jpg

Så akkustiske gitarer! Først ut en 2016 Fender Paramount PM-1 Standard Dreadnaught. Backup-gitar i hovedbandet, hovedgitar i sideprosjekter. Har aldri vært borti tilsvarende kvalitet til prisen. Plugget låter den nesten dønn likt som min dobbelt så dyre Takamine, mens akkustisk er den mye morsommere å spille på!

2017522_20170520_192848_tn.jpg

Bassgitarer! Først en 2014 (tror jeg) Fleabass Jr. Mindre kropp, short-scale. En drøm for vonde rygger og fingre som spiller bass altfor sjelden. Kjøpte den fordi den var kul, og fordi 4sound ga meg den for 500kr, men den er lettspilt som pokker, og sitter perfekt i miksen, så i coverband-settinger så har denne endt opp som #1. Helt stock, funker fjell!

2017522_20170520_193355_tn.jpg

Rockebassen. En gammel, tung, tungspilt jævel, og bassen jeg lærte meg å spille på. Rester etter et Guitar Workshop-merke på hodet, men det er alt jeg vet om den. Fikk byttet den til meg fra den lokale Ten Sing-gruppa når de la ned. Mer minner enn kvalitet her for å si det sånn. Elektronikken er helt på styr, så den skal med tid og stunder få alt nytt og en skikkelig setup (i den grad det er mulig), så skal det nok bli et brukanes instrument etterhvert. Ser jo barsk ut da! Rødere bass får du ikke!

2017522_20170520_193659_tn.jpg

 

Takk for oppmerksomheten! Håper noen kunne få litt glede av dette innblikket i min beskjedne utstyrspark. Oppdateres snarlig med manglende instrumenter og utstyr.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må selvsagt gjerne komme med et bud på den. Flere ting jeg har større behov for, så penger i kassa vurderes alltid. Har dog ingen anelse om hva den kan være verdt, og hadde ikke sett for meg at det var stort :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Bud frister, men det er ikke akkurat så at jeg trenger den. :) Hva er galt med den bortsett fra elektronikken?

Ingenting såvidt jeg vet, annet enn at jeg husker den som ganske tungspilt, men mye kan nok bedres med en god setup. Skal innrømme at jeg ikke har spilt på den på flere år, og når jeg brukte den så var jeg enten helt fersk på instrumentet, eller i senere tid vant til jazzbass, så det kan jo ha noe å si det også. Godt mulig den ikke er så tung å spille på som jeg husker :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kommer blant annet på hvor tykt strengesett som sitter på. Og om treverket er responsivt eller 'dødt'. Og hvordan halsen er justert. Kanskje trenger den kun nye strenger og pickups pluss en setup. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Burde definitivt spilt på ampene og prøvd noen selv. Skal jeg følge samme taktikk som deg, så bør jeg selge min Blackstar fordi du ikke likte den - men personlig syns jeg den er på lik linje som mine tidligere ampe. ENGL Fireball, Orang OR15, Marshall JVM ++ andre amper som koster 5x. (Blackstar kostet meg 2k). Den har kanskje fått 80% gode reviews, men det vil alltid være noen som er uenig.  Husk også at f.eks Marshall Vintage Modern 50W er mer stuevennlig enn Vox AC30 på 30W. Deter stor forskjell på hvordan ampene er bygget.     
  • Joda, spillbart blir det absolutt. Hvordan den ender opp rent estetisk er et annet spørsmål.... Jeg har nå bestemt meg for å strenge denne opp nashville style, og dermed gjenerobre en annen av telecasterne mine til normal tuning. Progresjonen utover høsten vil være nokså uforutsigbar, og jeg kommer ikke til å oppdatere tråden særlig ofte. Kanskje ikke før den er noenlunde ferdig og prøvespilt. Angående selve settet; jeg har vel mer enn antydet at man trenger _litt_ mer erfaring og skills enn det å kunne justere trussrod og intonasjon en gang i mellom for å regne med å få til et brukbart resultat - og da baller det på seg med arbeidstimer og merutgifter (er man heldig får man låne noe verktøy). Kanskje man ikke har utstyret til å utføre en l/c og aldri gjort det før, erfaring med finisharbeid, prinsippet bak å shimme en hals, plugge skruehull for å bore opp nye, forstå hvordan en trussrod virker, forstå et loddeskjema, sette opp toppsadelen etc etc. Det sagt; misforstå meg ikke, dette er ikke bygging i "luthier"-forstand, dette er mer som å sette sammen LEGO-klosser fra 3.sorteringa, blandet med klosser fra piratprodusert LEGO som egentlig ikke passer helt uten å file og pusse. Settet er IKKE plug-and-play, selv om det kan forstås slik i salgsteksten (gjelder vel forøvrig storparten av alle slike billigsett). Som @Audun sa lenger opp, egeninnsats må påregnes. En bratt læringskurve for nybegynneren/amatøren dette, men har man fått gjennomført noe slikt tilfredstillende til slutt kan man jo sitte igjen med verdifull erfaring og kunnskap til å gå på flere prosjekter. Skulle det skjære seg fullstendig underveis har man jo ikke det største økonomiske tapet.
  • Jøss. Hvem skulle trodd én enkelt tråd kan påføre noen en så påfallende følelse av tomhet 0.O Jeg har ampen for deg, hvis du kan leve med single ended-/Klasse A-brum. Headstrong Santa Cruz m/ 12” element. Crème de la kræm blackfacelyd, valgfritt oktalt utgangsrør, høy nok renlyd for stuebruk, lav nok sluttrinnvrenglyd for stuebruk. Fenomenal romklang, line out, da workz. Jeg må være gal som tenker på å selge den.
  • Spent på hva du får til. Med tanke på pris, er det jo nesten slik at hvis du ender opp med noe som er greit spillbart, er det jo veldig bra.
  • Hvordan skranter det? Hva med en ny G30? 😉 Har selv brukt G30 i bortimot 10 år, og det har fungert stort sett knirkefritt. Det limte belteklipset er jo en vits, men med ei kameraveske e.l. til å feste i beltet, så er jo det problemet løst. Jeg kommer nok til å kjøpe en ny G30 den dagen min streiker. Jeg kan ikke forstå at det finnes noe som er mye "bedre" uten at det koster betydelig mer.  Jeg synes også løsningene med en duppeditt (sender) som stikker ut av jack-utgangen virker mye mer utsatt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.