Web Analytics
Jump to content

Lagg/latency ved innspilling


AkE
 Share

Recommended Posts

Skulle prøve å ta opp noen ideer og sende over til en kompis, ville prøve å ta opp lyden fra forsterkeren og ikke plugge gitaren rett i pc`en. Koblet opp en sånn Behringer 1 pluggs gitarinterface, og koblet en mikrofon i den i stedet for gitar. Fungerte greit så lenge jeg tok opp bare ett spor, helt grei lydkvalitet for det jeg var ute etter. Men så fort jeg skulle prøve meg på spor nr2 eller 3, eller prøve å følge ett klikktrack. Det var helt pokkers umulig, umulig å få til noe timing overhode, nesten så jeg går å henter frem noen kassettspillere her. 

Har jo slitt med latency/lagging når jeg har testet amplitube og lignende, men trodde ikke det skulle by på samme utfordringer når jeg bare spilte av klikk-tracket og spor 1 fra pc`en, og tok opp og hørte rett fra gitarforsterkere. Har testet masse forskjellige innstillinger på asio. Bruker for Audacity.

Er det Behringer interfacen som er ubrukelig eller er det meg? 

Link to comment
Share on other sites

Pc`en er ett år gammel bærbar, er det noen tips for å teste om usb-portene fungerer som de skal? Pc`ene pleier å byttes ganske ofte, har en lei tendens til å enten dø av kaffe eller at de slettes ikke trives å være med på skogtur.. 

Link to comment
Share on other sites

Meg er det vanskelig å bytte ut, men Behringer kan fint erstattes. Men hva bør jeg satse på, har sett på Focusrite alternativene, men er det bedre å kjøpe en digitalmikser som Yamaha Ag06 eller noe i den duren? 

Link to comment
Share on other sites

Hvis det gikk bra med ett spor men ikke flere, peker ikke det på at det er PCen som er problemet? Interfacet gjør vel minimalt med ekstra prosessering per spor; det er vel CPUen i PCen som får ekstra arbeid med å spille av flere spor samtidig? Eller er det jeg som ikke forstår hvordan dette henger sammen?

OP: Vet du hvor kraftig PCen din er (CPU og minne, f.eks)?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Naigewron skrev:

OP: Vet du hvor kraftig PCen din er (CPU og minne, f.eks)?

Intel core i5-4210u @ 1,7ghz, 2401 mhz 2 kjerner, installert fysisk minne 4 gb, virtuelt minne totalt 11,92 gb. Sier ikke meg så mye.. 

1 time siden, McJostein skrev:

Hvilket program spiller du inn i?

Har brukt Audacity, har ableton live også men audacity var veldig enkelt å sette seg inn i. 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Audun skrev:

Det er vel ikke en optimal maskin for lydproduksjon, men den bør kunne funke ok hvis man ikke legger i vei med for mange spor og plugins

Må sikkert snart bytte igjen, de pleier å dette fra hverandre etterhvert. Hva er minimum av spesifikasjoner som gjør at det skal fungere greit? 

1 time siden, skela skrev:

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=96377980

Steinberg UR22, 500kr.

Blir blant annet brukt av Ketil Strand (900.000 visninger på YouTube), så man kan ikke skylde på lydkortet om resultatene uteblir :-)

http://ketilstrand.com/guitarsandgear/index.html

 

Skal sende en melding til ham, får håpe han sender. 

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, AkE skrev:

Må sikkert snart bytte igjen, de pleier å dette fra hverandre etterhvert. Hva er minimum av spesifikasjoner som gjør at det skal fungere greit? 

Vanskelig å si, men en kraftigere/raskere prosessor og minimum 8GB ram bør det vel være hvis det skal svinge litt. Det er også en fordel etter min erfaring, at man spiller inn og av filene på en annen disk enn den OS kjører fra. En stasjonær pc er vel også å foretrekke framfor bærbare, sånn generelt sett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.