Web Analytics
Jump to content

Lucky Seven


Recommended Posts

Har fått tilbake en gitar jeg hadde før jeg ble tenåring (veldig lenge siden) . En gammel Lucky Seven. Men, plekterbrettet er borte. Det hadde en mikrofn montert under som gikk inn i et av lydhullene, så om noen har noe slikt liggende, eller som evt kan lage et til meg, ville jeg blitt glad.  Gitaren er helt lik den på bildet. Den trenger også en generel opp-pussing. Må gå over bånd og skifte strenger etc. Kan bli sånn tålig bra, selv om det kanskje er verdens værste gitar :)

474lucky.jpg

Edited by bjosted
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Denne har løs stol. Jeg går ut i fra at avstanden fr 12 bånd og ned til stolen skal være lik som fra nøtta og ned til 12 bånd. Men hvordan i huleste inntonerer man riktig. ? Regner med at det har noe med høydejustering å gjøre, men det blir jo omtrent samme høyde på den siden man justerer, og hvordan får man inntonert strengene enkeltvis. ? Rart spørsmål, men har aldri inntonert en akustisk gitar før, og ikke med slik stol.

 

Link to comment
Share on other sites

16 minutter siden, CastorFiber skrev:

Det er jo ikke egen justering for hver streng,så du må bare velge den plasseringen som gir best resultat. Du antar rett når det gjelder plassering. En stemmemaskin er grei å ha når du skal intonere, men det vet du trolig fra før. Bruk ørene i tillegg.

Har flere gitarstemmere, så det er det minste problemet. Det sto noen eldgamle strenger på den, sikkert fra den tiden den var i mitt eie før, og surt !!!! neida, bare helt grusomt. I tillegg til alt for høy aksjon og et gripebrett som var helt nedgrodd av dritt. Har vasket renset pusset og oljet gripebrettet, og pusset alle bånd, så halsen er bra nå. Nå gjenstår å få på nye strenger og intonere etter beste evne. Om den blir spillbar er ikke sikkert. En merkelig innfesting av halsen, med justeringer i alle retninger. Litt løs vil den alltid være, men stabiliserer seg nok med strenger på.

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk den via et gitarkurs en gang på sent 60-tall. Den låt rævva da, og det gjør den nå også :) Litt sånn billig barnegitaraktig. Tynn og kassete lyd. Da jeg fikk den første gang var det et plekterbrett med en mikrofon som gikk inn i nedre f-hull. Det løftet lyden en god del. Der var det tonekontroll og volum. Da jeg fikk den tilbake i går manglet plekterbrettet, så jeg må enten få tak i et lignende eller prøve å lage et. .

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.