Web Analytics
Jump to content

NGD! Gibson Les Paul '59 reissue.


Slashaxl

Recommended Posts

Ikke så ofte jeg orker å lage en NGD tråd lenger, men denne synes jeg fortjener det :)

Gibson Les Paul R9 fra 2000. En litt sånn "hellig gral" gitar i min bok. Har hatt lyst på en veldig lenge, men det er ikke en gitar i et prissegment jeg opererer i så altfor ofte. Originalen er jo selvsagt utelukka, om jeg ikke skulle få både en og to telefoner fra Norsk Tipping! 

Rimelig tjukk hals på denne, men en fin C-profil, uten så mye skuldre, så jeg synes den er komfortabel.
Per nå står det en Seymour Duncan Seth Lover i neck, og en Seymour Duncan JB i bridge. Kommer nok til å bytte ut JB'en i denne med muligens en Seth Lover der også, men ikke helt bestemt meg for hva jeg skal velge av pickups enda. Elektronikken tror jeg kanskje også er bytta, men ikke helt sikkert på hvordan de kom originalt. Mener å ha sett at de kom med orange drops, og det er det ikke her. Kommer et "gutshot" lenger ned, så om noen har noen synspunkt på hva som er gjort, del gjerne :) 
Vekta tikker inn på fine 3,7kg. Føles ut som halsen er halvparten i seg selv. Mye akustisk lyd. Nitro'n har gulna mye, så binding, med unntak av et felt på oversiden av halsen er ganske så gul, samme med Gibson logoen på hodet. 

Jeg er langt ifra en god fotograf, men hva er vel en NGD tråd uten bilder? Her kommer en liten haug ?

IMG_1625_zps7xzhs1dm.jpg

IMG_1622_zpseqmobnxb.jpg

IMG_1620_zpsxic9ugek.jpg

IMG_1618_zpslzcvrcus.jpg

IMG_1627_zpsibzvndij.jpg

IMG_1632_zpssmayfvw9.jpg

IMG_1633_zpsp16vltfd.jpg

IMG_1635_zpsow1nlnni.jpg

IMG_1636_zpsfb1vcorj.jpg

IMG_1638_zpsoslzgcyv.jpg

IMG_1642_zps3rrsrbdq.jpg

IMG_1490_zpsi2qebkth.jpg

IMG_1491_zpsrqijpbak.jpg

Aner ikke hva det "Mike" merket er, men det er uansett der :P

 • Like 16
Link to comment
Share on other sites

7 minutter siden, Slashaxl skrev:

Ang. Mike merker, så er det vel litt far fetched at Mike McGuire har noe med det å gjøre, men morsom tanke :)

"I had a rectangle piece of masking tape in the neck pickup cavity of my Y2K R9 with the name MIKE printed on it in ink. After some coresponance with Gibson I was informed that it is a habit of Mike MaGuire, who is a builder at Gibson, to put them in guitars he builds."

http://www.lespaulforum.com/forum/showthread.php?14834-diamond&styleid=1

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, blaamann skrev:

"I had a rectangle piece of masking tape in the neck pickup cavity of my Y2K R9 with the name MIKE printed on it in ink. After some coresponance with Gibson I was informed that it is a habit of Mike MaGuire, who is a builder at Gibson, to put them in guitars he builds."

http://www.lespaulforum.com/forum/showthread.php?14834-diamond&styleid=1

Se der :) prøvde å google litt om det selv, men fant ikke noe. Dårlig googler tydeligvis :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.