Web Analytics
Jump to content

Jeg venter på en Skervesen SkerveTEN 10-strenger!


AlphaBeta

Recommended Posts

For ni månder siden tok jeg steget og bestilte min første customgitar!

Da jeg titter rundt snublet jeg over en relativt ny modell fra en av mine all-time favoritt luthiers.

Behold, the SkerveTEN:

Skervesen-SkerveTEN-03.thumb.jpg.b8592d324c63b13ef7fc189ad38ca8eb.jpgskerveten_green2.thumb.png.58da1edd61dd283ca87e85e0e972ff37.png

 

Den blir bygget med swamp ash kropp, med et (minimum) AAAA flame maple top. High gloss finish. Videre er det multiscale fra 27.5" til 30". Halsen er laminert wenge-maple-ebony-rosewood-ebony-maple-wenge. Fretboard er maple, mahogany og rosewood. 27 Jascar Stainless frets, passiv 'acoustic simulator {world domination mod}' og coil split.

Min blir tunet til A D G B E A D G B E.

27.5 Hz anyone!?

Til slutt laget jeg en mock i Paint.NET (ja, her er det quilt men det blir flame)

ALEX-ILLUSTRATION-Frezy-gora-SkerveTen-MERA.png.d165e661285acc6b7e04d2b91152b50b.png

 

Hals:

neck.thumb.jpg.4894ccd05577e22c6a748801d8f4baab.jpg

Fretboard:

unspecified.thumb.png.0bde1c879e3e4c30756a9e504eea0ba9.png

^ ja, de lager to!

 

Jeg har spesifisert et eget inlay i tillegg til at jeg ville ha det fibonacci-inspirerte du ser på bildet over. Her er CAD filen de fikk av meg:

alex-skerveten.png.54b576aced68aea4a1fb71219fb88a5a.png

 

Flere bilder er vedlagt! Oppdaterer tråden når ting skjer.

neckclose.jpg

skervesen.png

trussrod.jpg

trussrods.jpg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, juzzizhow skrev:

Oi ! :-D
Tøff sak det der ! :-)

Det går fra skikkelig grov bassstreng til supertynn diskant kan jeg tenke meg ? 

Tenkt å spille m tapping (type Chapman Stick) eller chugge chugge med plekter ? 

Gleder meg, mildt sagt!

Jeg spiller hovedsakelig med plekter, men jeg har allerede startet å øve på tohånds tapping. Min første cover skal, som en challenge til meg selv, ikke være metal. Men Chet Baker, hvor jeg spiller basslinjen, piano chords og synger selv :) Øver som sagt på åtteren jeg har nå... Ikke lett, men utfordring er hovedgrunnen til at jeg trøkket til med ti strenger uansett! :D

Ja, går fra A0 (ofte nederste tangent på et piano) til normal høy E streng.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det kan vel strengt tatt kun beskrives som megalomani. Gitarnorges garantert eneste medlem med en ti-strengs fan fret 30" skala fibbonachi-pyntede gitar.

Eller er det på ti strenger man kan begynne å kalle det for harpe? 

Link to comment
Share on other sites

Kall det hva du vil ;)

Jeg har spilt extended range lenge og for meg er det en teknisk utfordring og en kreativ utfoldelse å spille på et instrument som krever litt og ikke alltid gir. Vil jeg kose meg med et hjelpsomt instrument plukker jeg opp Telecasteren :) 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Gammel traver du Slashaxl! Kjenner igjen navnet ditt fra da jeg fortsatt bodde hjemme godt over ti år siden. Fått ordnet deg med en Dave Mustaine Axxion ennå? ;)

Edited by AlphaBeta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.