Web Analytics
Jump to content

litt tankevirksomhet


Recommended Posts

Sitter og gløser på youtube, og det slår meg at på de fleste DIY filmer, så har de alt slags slipemaskiner og fresebord og maskinhøvler, you name it... mens en vanlig stakkar må håndsage og håndslipe ,og ikke minst rydde opp hver gang man slutter av for dagen.Jeg har bare en seks kvadrats sportsbod full av alskens skit . ikke rart det tar tid. Derfor har lyst å sette opp en snekkerbod i hagen der jeg og guttungen kan boltre oss i prosjekter av ymse slag. Det bør vel gå greit i og med de forenklede byggereglene? Vi bor på en tomt der det står fire boenheter, to tomanns (på samme tomt altså), så når det gjelder avstand til nabogrensen, menes vel til neste tomt, og ikke inn til naboen vegg i vegg som altså bor på samme tomt?Er det noen som har god greie på disse reglene?

Link to comment
Share on other sites

Jeg forsøker å få bygget et hus, og har måttet sette meg litt inn i disse reglene. Du kan sette opp feks. en sportsbod uten å søke om byggetillatelse. Det er avstand til tomtegrensen som gjelder, såvidt jeg forstår. Avstand fra bolig til tomtegrense må være på minst fire meter, mens garasje eller bod kan sette en meter fra grensen ("takrenner skal renses på egen tomt").

Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser: http://xn--byggutenske-48a2w.dibk.no/#/

Ta uansett dette med en god spade salt ?

Link to comment
Share on other sites

Du bør sjekke hvordan dine lokale myndigheter definerer tomtegrense. Om det er grene til naboen som gjelder, eller om tomtegrensen regnes som noe annet. Vi måtte i alle fall levere inn såkalt forenklet søknad da carporten og takoverbygg over inngangsdører vi satte opp i høst havnet mindre enn fire meter fra naboens tomt. "Forenklet" er forøvrig et relativt begrep. Måtte hente inn samtykkeerklæringer fra to naboer, lage detaljerte tegninger av bygget i rett målestokk, fylle ut kryptiske skjemaer, betale gebyr på rundt 8000,-, og gud hjelpe meg også sende inn et kart hvor de nye byggene var tegnet inn. Kartet måtte vi KJØPE av kommunen. Så fikk vi til og med søknaden vår i retur, da vi ikke hadde lagt ved godkjenning fra borettslagets styre/generalforsamling. Det eneste problemet er at vi IKKE TILHØRER NOE BORETTSLAG! De fleste nabohusene er borettslagshus, men husrekken vi bor i er selveiere. Naboene var utelukkende positive til bygget (som er tilsvarende det de fleste naboene allerede har), så det var kun kommunen som var vrange. 

Moralen er ett av to hvis du er søknadspliktig (du velger selv):

1. Gjør skikkelig forarbeid og vær nøye med en eventuell søknad.

2. Pass på at naboene er positive og drit i å søke.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Siden du deler tomt med tre andre boenheter så må du jo ha tillatelse fra de før du i det hele tatt trenger å tenke på tomtegrenser osv. Regner med at dette er ett sameie av en eller annen type?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.