Web Analytics
Jump to content

Gibson dropper CS Reissues?


Audun

Recommended Posts

Rykter svirrer både på LPforum og MLPforum at Henry Juszkiewicz har planer om å droppe Historic-linja til Gibson CS. Etter alt å dømme av økonomiske årsaker. Ikke noe offisielt enda, men det er vel sjelden såpass mye røyk uten ild?

Link to comment
Share on other sites

Tjæe ... 'Wouldn't surprise me' ... ? Markedet har vel blitt fylt opp ? 

Det som en gang var en "ekslusiv luksusgitar" har jo blitt 'just another guitar' ... ? 

Kanskje en pause på to-tre år så kommer Gibson med 'even more accurat reproductions of the iconic guitars that bla bla bla ...' ? ;)

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De har jo i siste tiden senket prisene på en den CS utgaver, hvertfall ifølge Vintagegitar. Dette kan jo tyde på ett lavere salg og hvis det ikke har hjulpet så vil de jo bare ødelegge for seg selv ved å fylle opp med enda flere lagre. Er markedet mettet så er det mettet. Som @juzzizhow skiver så har jo "alle" en Customshop utgave om dagen(neste da, ikke jeg).

Link to comment
Share on other sites

Kan vel være at prisen, spesielt på True Historics, er helt ville også... "Standard" Historics har jo også hoppet i pris. En vanlig R9 koster vel nå oppunder 60k, en R8 koster over 40k. Ekslusivt nok det, men kan det være de har overvurdert markedet litt? 

Link to comment
Share on other sites

Et annet problem er at når mange ikke føles som det er et "bedre" instrument enn en gjengs Standard/Traditional LP, så blir prisene enda vanskeligere å forsvare.

Nå skal det sies at jeg har testa noen fantastiske Gibson CS Les Paul's, men synes at kvalitetsfølelsen varierer vel mye.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gibson må lage "dårligere"  Trad/Classic/Standard LP ( nå har ikke jeg prøvd nyere modeller enn ca 2012) .

Hiv vekk PLEK maskiner- lag mer Kina Epi bånd med berg og dalbane feeling .

Kjipe flame topper - kjip lakk- slutt med rosewood , NIBS  etc. .

SÅ kan de lage "bedre" CS gitarer til enda høyere pris !

Link to comment
Share on other sites

Wildwood har 2017 Historic Reissue gitarer, ikke mange men de har noen. Salgspitchen fra Gibson fra NAMM er at det bare skal være en serie med gitarer og de skal være på "true historic" nivå. Som det er nevnt over her, mange av de store butikkene sitter med mange gitarer fra 14 og 15 enda som er katastrofe for dem. Gitarer som har hengt over 6 mnd er det. Markedet for 100k Les Paul'er må ta slutt en gang .. Legg på at i alle fall et par veldig sentrale byggere/ledere har fått et tupp ut av Gibson Custom Shop så ser det vel ikke akkurat lyst ut. Henry Juszkiewicz er jo kjeledeggen til ytrehøyre i amerikansk politikk og har en stil som få fikser. Så får fansen diskutere om han har reddet Gibson eller ødelagt Gibson. Personlig så lurer jeg når jeg ser Gibson merket konkurrerer i pris med deres egne Epiphone modeller.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.