Web Analytics
Jump to content

Nesten en byggetråd


Recommended Posts

Jeg begynte på ett lp jr dc prosjekt for en god del år siden. Den har ligget i en koffert i snart tre år, og jeg tenkte at nå var en fin tid å begynne på den igjen. Fra før hadde jeg bare limt kropp og hals. Den etniske Kim-Rune vinkel, så det blir spennende å se om dette er noe jeg kan lage noe spillbart av. Men byggegleden er størst, så om det blir en spillbar gitar, er jeg mer en nok fornøyd.

 

jeg har riktignok sattt sammen en den strutter og tele gitarer fra før, /så helt uerfaren er jeg ikke, selv om de er som lego for voksne.

dette er første set neck gitaren jeg har satt sammen.

 

jeg har gjort mye uten å dokumentere, det er fort å bli litt ivrig, men jeg driver nå med lakkering Og våtsliping. Så jeg tenkte at noen var interessert i å se prosessen fra nå, og til ferdig. 

Så, uten mer babbel, så her ser den ut enn så lenge. I hvertfall som mockup, jeg har ikke ferdigplassert bro og kontroller enda, men det kommer...

Jeg er veldig åpen for innspill, og kjenner jeg gruer meg litt til plassering av bro.

 

IMG_0268.JPG

IMG_0266.JPG

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Dette blir gøy. Jeg skal følge med. Jeg har fått min Breadcaster 100% godkjent av faren min i går som jeg tipper har tilsvarende gehør som dere, og når man kan bygge en gitar av fire brødfjøler vellykket, særlig med tanke på at jeg er så uerfaren, så klarer sikkert du dette med glans også. Jeg skal følge med for jeg slutter med å bygge men jeg forlater dere ikke på forumet.

Link to comment
Share on other sites

Den linken til bro funker ikke, men jeg skjønner hva du sikter til. Har vurdert justerbar bro, men jeg syns ikke de er noe fine. Blir nok erapsround, men kompensert og ikke den ligger er med på bildet. 

Det er jo en junior, så det blir bare tone og volum. 2 500 POTs og en 0.25 CAP som jeg foretrekker av det jeg har testa av juniorer.

det er ikke ett kit, men deler kjøpt hver for seg. Mahogni uten noe finish, så lakkering er fra bunn. Den er absolutt ikke noe showpiece, men jeg spiller på gitarene mine, ikke viser de frem ;)

 

Ang binding og trapeze, og forsåvidt at den er ananasgul, og ikke TV yellow, så har jeg aldri sett poenget i å bygge noe jeg bare kan gå i butikken og kjøpe.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva med coilsplit?. Coilsplit med on/off/on bryter for å velge både nord/syd/humbucker i stedet for push/pull. Men push/pull får du nemlig bare to valg. Bryter kan gi tre valg. Gitaren blir mer allsidig. Du får på en måte en vender. 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Nei

hele poenget med en junior er allsidigheten du får fra en p90, her riktignok i  humbuckerstørrelse, volum og tone. Hadde jeg hatt bruk for så mange valg som du vil presse inn i alle dine bygg, hadde jeg bygd noe helt annet. Men det har jeg andre gitarer til fra før.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, Rottenikken skrev:

Hva med coilsplit?. Coilsplit med on/off/on bryter for å velge både nord/syd/humbucker i stedet for push/pull. Men push/pull får du nemlig bare to valg. Bryter kan gi tre valg. Gitaren blir mer allsidig. Du får på en måte en vender. 

Som @arneK sier, lykke til med å få til coilsplit på en singlecoil :P 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.