Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefaling på parlor


ErikKlæptn

Anbefalte innlegg

hei!

har begynt innse at jeg bør ha meg en akkustisk gitar igjen (sikkert 10 år siden jeg hadde en sist), rett og slett for å bli en bedre og mer allsidig gitarist :)

Jeg har begynt å se litt på parlor gitarer, ettersom jeg liker størrelsen på disse. Det jeg lurer på er hva folket anbefaler, og hvor høyt opp i pris bør jeg gå for å få en bra gitar?
Har prøvd en Furch som jeg likte svært godt, men den har dog en prislapp på 15 000,- noe jeg sikkert kan klare, men må spare ganske lenge for å oppnå.
Finnes det en bra parlor der ute til en litt midre pris?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke prøvd de selv, men ut ifra de youtube-videoene jeg har sett så synes jeg Fender sin Paramount-parlorgitarer høres veldig kurante ut. Koster vel en plass mellom 6-7k tror jeg. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Mener at det ligger eller lå en Sigma 000-28vs på Finn eller Facebook for ikke så lenge siden, til rundt fire lapper. 

søkte på finn og FB men fant ikke noe, men uansett så er det faktisk ikke så ille pris på disse gitarene ny heller....rundt 6000,- ser det ut til :) takker for tipset TC!! :D

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke prøvd akkurat denne modellen, men har prøvd deres D-15, som absolutt er en brukbar. På høyde med de rimeligste Martin-modellene. Altså en kurant bruksgitar, men ikke noe "flygel" eller "kanon". Jeg tipper at de dyrere Sigma-gitarene (kan man kalle de "by Martin"?) er fine instrumenter til prisen og at man får mye for pengene.

Ellers gir jeg min stemme til Furch. Min Stonebridge/Furch 00-32 er en knakandes bra gitar for prisen. 

Larrivee har også noen parlor-modeller som bør sjekkes ut. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har en dreadnaught fra Fenders Paramount-serie som jeg er meget fornøyd med. Mye gitar for pengene! Regner med at Parlor-gitarene holder samme kvalitet.

Jeg skulle ha dreadnaught når jeg kjøpte, men testet den opp mot andre dreadnaughter fra bl.a. Sigma i samme prisklasse, og denne var klart best (hvertfall for meg). Sigma kan jo ha ting som er bedre om man skal ha Parlor, og er mer fleksibel på treverk, eller bare om man ikke har samme preferanser som meg. Uansett vil jeg anbefale å sjekke ut Paramount :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

spørs om jeg kanskje burde finne ei sjappe som fører et litt bredt utvalg av akkert gitarer og teste litt. Har sett litt på Fender, og det er mye som er "riktig" på disse gitarene, men kjøper ikke akkustisk gitar uprøvd igjen :)

takker uansett for tipsene!!?

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...

blåser litt liv i denne....

Har funnet det mest hensiktsmessig å kanskje heller kjøpe noe brukt til en litt mer rimelig penge. På akustisk gitar er jeg rett og slett som nybegynner å regne og jeg er usikker på hvor mye den vil bli brukt.

Ønsker fortsatt å ha en gitar i litt hendig størrelse, men ser at utvalget på brukte parlors er litt dårlig.

Noen som har innspill på hva jeg bør se etter av brukte akustiske i grei kvalitet som har en litt hendig størrelse/fasong? Må ikke være verdens beste gitar, men tenker at spillegleden vil bli større hvis man ikke kjøper noe ræl :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
39 minutter siden, skela skrev:

Kjøp mahogni. Tror Martin har laget noen rimeligere modeller (16-serien). Eller Guild M-20. 

Hvilken innvirkning vil dette har på lyd etc. på en akustisk? Mørkere/tyngre lyd går jeg ut fra, men er det andre fordeler/ulemper?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det noe jeg har lært, så bruk litt penger på korrekte plekterbrett, kina-varianter funker aldri. Original Fender, Warmoth og fra Crazyparts.de er gode.
  • Kjøpte dette plekterbrettet til en MJT-strat jeg har, men det var helt skivebom på hull-plassering.  Tenker kanskje på dette, da det er rimelig og jeg tror det skal stemme overens med hullene (må fram med målebåndet når jeg kommer hjem i kveld). Problemet er bare at det er fra eBay og Kina, slik at da har jeg vel ikke det plekterbrettet før etter jul.  Da er spørsmålet, finnes det noe kjappere alternativ enn det jeg har linket til fra eBay og som ikke koster skjorta? Er ute etter HSS, helst litt aget hvit eller mint.  EDIT:  Burde kanskje legge ved en beskrivelse av hvor feilen ligger. På bildet under ser dere et bilde av plekterbrettet. Ingen av hullene traff perfekt, de fleste lå litt feil (nok til å ikke få ned i en skrue), mens markeringene med rødt er der det er en ganske stor feil. Særlig ligger feilen i skruen over midtpickupen. Dette skulle vel tilsi at det plekterbrettet jeg har kjøpt tilsier 1962-plassering, mens jeg skulle hatt 1964-plassering? 
  • En kone skjermet etter alle kunstens regler
  • Nå er det vel ganske ofte slik at de fleste amper låter best (for gitaristen) off center. Det er jo derfor man som regel heller ikke plasserer mikk rett i senter på høyttalerkonen, og mange skjermer senter på konen med f.eks. tape.
  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.