Web Analytics
Jump to content

Refinish: Gibson LP Studio Worn Brown


Recommended Posts

Det går langt mellom slagene her i heimen. Boden er full av rot som ikke en gang kan brukes til noe. I mange tilfeller kan det kalles avfall.

Det vil si: boden min er full av boss. Jeg har ikke gjort noe oppussing eller gitar-"bygg" på evigheter. Gjorde meg ferdig med refinish av Grimcasteren, men har aldri surret meg til å ta bilder til den tråden. Jeg har aldri vært mester i å fullføre prosjekter så siden jeg ikke har fullført den forrige refinish-tråden oppretter jeg en flunkende fersk en i forbindelse med siste innkjøp fra Finn!

Denne saken var en gang i tiden en worn brown studio fra den første gangen de lagde disse i 2007. Passer seg bra siden jeg egentlig kjøpte en sånn da, men måtte sende den tilbake da Gibson hadde klart å lime toppen på med ett eller annet nedi et av weight relief hullene. Hvorfor spiller dette noen rolle lurer du på? Jo, gitaren raslet skjønner du. Det var passende nok den siste sound1.no hadde og inntil i dag så har det vært min kortlevde romanse med denne gitaren.

Nå har jeg endelig en ny sjanse og blir litt usikker på hvordan jeg egentlig ønsker å få denne til å se ut. Har smeiset sammen 3 alternativer:

1.  Tilbake til original stand i en slags valnøtt-brun stain

2.  Samme finish som jeg har lagd på Grimcasteren (mørk brun med blackburst front og bak)

3.  Painted with Fire (inspirert av Copeland guitars): Gassbrenner på kropp og hals for å gjøre gitaren kølsvart

 

Beklager potetkvalitet på bildene, opphenget mitt i stuen er på den minst opplyste plassen i hele huset.

20170214_184637.thumb.jpg.a670a78f17e50f1f2d9064b703dec036.jpg                                        20170214_184624.thumb.jpg.70987630b535e4b8543ea1ef2016c0ec.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Baxter skrev:

Ben Crowe la ut en video for to-tre uker siden om japansk brenning av tre, så absolutt ut som noe som er verdt å prøve på en gitar.

Merkelig sent ute på den trenden for ham å være, han pleier å være først med det meste. Har dog til gode å se ham bruke krutt for å brenne gitarer...

Men ja. Ellers er det akkurat slik jeg tenker. Shou sugi ban som det kalles. Har lyst å undersøke om noen der ute har prøvd det på mahogny før da de eneste eksemplene jeg har sett har vært ask eller lignende. 

Har noe mahogny-rask liggende når jeg tenker meg om, så hvis jeg ikke finner noe kjører jeg test på det.

Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, space skrev:

Ang binding så har jeg sett overbevisende resultat med lakkert binding også, på en LP studio tidligere. Det var gjort i forbindelse med fargeskifte, av lakkerer.

Har fundert på å gjøre noe slikt ja, men stedet for å lakke tenkte jeg å:

1: bruke barberblad til å skrape frem igjen originaltreverk etter finish 

eller 

2: Maskere av før finish og håpe at det smitter minimalt gjennom. 

Nummer 1 tilsier at siste skanse bør være lakk mens nummer 2 kan tillate at jeg oljer den sånn som jeg egentlig foretrekker å gjøre. 

Nummer 3 får bli skalpell, meisel og buddist-nivå av konsentrasjon. ? 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.