Web Analytics
Jump to content

Forskjell på mikser og lydkort


RuneMa

Recommended Posts

Hei,

jeg har i dag et lydkort av type Steinberg UR22. Er ikke helt inne i dette med elektronikk studio m.m., men er det noe praktisk forskjell på lydkortet fra Steinberg og eksempel vis mikseren Omnitronic MRS-502USB ?

Er begge to "lydkort"?

Jeg har Logic Pro X på Mac. Har jeg kunnet bruke Omnitronic MRS-502USB på samme måte/funksjon som med Steinberg lydkortet?

 

http://www.norskmusikk.no/product/7--pautstyr/miksere/miksere-med-usb-fw/omnitronic-mrs502usb-lydmikser-med-usb.0.10040270.do

https://www.procom.no/lydkort/usb/steinberg-ur22-mkii.html

Link to comment
Share on other sites

Ja ser ut til at den mikseren du nevner har enkel lydkort-funksjonalitet. Men Steinbergerkortet er nok langt bedre kvalitetsmessig, i tilegg til å ha mulighet til å ta opp to spor samtidig. Også mye mer funksjonalitet rundt monitorering og phantom-power på Steinbergerkortet. Hadde ikke vært i tvil hva jeg ville valgt hvis jeg måtte velge mellom disse to ?

Link to comment
Share on other sites

Bare sånn generelt- forskjellen på "lydkort" og mikser er i ferd med å forsvinne hvis man velger de rette produktene.

Jeg har for eksempel el mikser med 16 kanalstriper, med muligheter til å sende 16 kanaler til en datamaskin, samt to tilbake samtidig. Den fungerer helt fint som frittstående mikser helt uten PC i tillegg.

Link to comment
Share on other sites

Ja de fleste digitalmiksere på markedet i dag har den muligheten, som åpner for flotte multitrack-opptak live uten å ha millionbudjsetter! :D kjempebra, og jeg benytter det selv hver eneste konsert vi gjør :) (med Logic Pro X på mac, @RuneMa, det funker knall!)

Edited by oystein1988
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.