Web Analytics
Jump to content

Prosjekt: Barnbird


Recommended Posts

Etter å ha fått bråinspirasjon etter å ha handlet litt deler av en forumitt, har jeg bestemt meg for å lage en barnwood Firebird.

jeg har hentet noe gammelt trevirke hos min far, og lastet ned noen arbeidstegninger som jeg etter hvert skal lage maler av.

For ordens skyld lekte jeg meg litt med blyant og noen grovkapp for å se om jeg liker ideen.

Samtidig som jeg holdt på med dette bestemte sønnen min seg for å designe seg en LP Jr basert på delene jeg kjøpte av førnevnte forumitt. Jeg har forøvrig en plan om å lage en Jr til sønnen min hvor halsen møter kroppen ved tolvte fret og strengene går lengre bak på kroppen. Samtidig som jeg gjør kroppen mindre og konturskjærer den, slik at den blir kort og lett og enkel for en 7-åring å benytte.

 

Her er noen bilder av dagens innsats:

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Audun skrev:

Kjempetøft, men Firebird skal ha minibuckere. :)

Ser ikke helt bort fra at det blir bestilt minibuckere til denne hvis byggkvaliteten tilsier at den er verdt å bruke penger på, men dette er første gang jeg bygger fra scratch, så her ser jeg for meg en god del utfordringer før jeg kommer så langt som til hardware.

Tar for øvrig i mot alle innspill og tips med stor glede og takk.

 

Vurderer en barn-owl (tårnugle på norsk, men direkte oversatt blir det låveugle) som symbol på plekterbrettet. Denne synes jeg sto litt i stil med orginalen (for ordens skyld, jeg har ikke planer om å skrive Gibson noe som helst sted på gitaren):

barnowl.png

Edited by Baxter
tillegg
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.