Web Analytics
Jump to content

NGD! ObG Les Paul


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

Sånn. To Les Pauler inn i løpet av en måned. Nummer to overrasker veldig positivt. Orville by Gibson (ObG). Serienummeret tilsier at det er en 57c-modell, dvs en slags 1957 reissue, men en relativt fri fortolkning av hva en 1957 Gibson Les Paul var/er. 

Halsprofil er helt midt-på-treet. Ikke tykk, men ikke bemerkelsesverdig tynn heller (men vil allikevel omtale den som tynn). Tynnere standard 50's profil, men ingen 'slim taper'. 

Har ikke skrudd opp neckpickup for å kikke på neck tenon, men den skal ha long neck tenon. FEB/nibs er på plass og båndene må ha fått en fret dress nå nylig og kan ikke ha sett mye spilling etter det. 

Lønnetoppen har fått en refin. Overgangen mellom toppen og halsen/binding/gripebrett er ikke 100% perfekt gjort, men det duger. Pen farge!

Headstock er flawless. Litt mye lakk i overgangen mellom headstock-veneer og nut (ser ut som at nut ble montert før lakk). 

Pickups er enten uoriginale eller så har de originale fått nye deksler.

Skal prøve å spore opp litt mer info fra MIJ-nissene på et av de store LP-forumene på intranettet. 

IMG_1523.JPG

IMG_1524.JPG

IMG_1525.JPG

IMG_1526.JPG

IMG_1527.JPG

IMG_1528.JPG

IMG_1529.JPG

IMG_1530.JPG

IMG_1531.JPG

IMG_1532.JPG

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Sugardaddy65 skrev:

NIBS til og med ! 1f60d.png

Hva måtte du totalt ut med for å få den hjem ?

Orville er ikke spesielt billig fra Japanske selgere på Ebay i hvert fall .

Vi får se! Rundt seks lapper før frakt og bamsemums. Absolutt innenfor for denne typen gitar. Opplever den som et par knepp bedre enn Crews-modellen jeg fikk inn et par uker før, som også absolutt er en fin-fin gitar. Bedre båndjobb på ObG gjør at den oppleves som bedre. Med en reall runde på Crews vil jeg tro at den hever seg betraktelig. ObG resonnerer på en annen måte akustisk, til tross for tynnere strenger (0.009 tipper jeg, de som stod på, mens Crews har fått 0.011-0.051). Rett og slett en annen feeling på den. 

Står Duncan i bridge, usikker på modell. Neck er antakeligvis original '57 classic, men at klistremerket har falt av. Usikker om elektronikken er original. Ellers har den som ventet long neck tenon. 

IMG_1546.JPG

IMG_1547.JPG

IMG_1549.JPG

IMG_1550.JPG

IMG_1551.JPG

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.