Web Analytics
Jump to content

Toll på gitardeler


Arkadian

Recommended Posts

Jeg kjøper relativt ofte gitardeler og tilbehør til andre musikkinstrumenter på nett, og oftere enn ikke ender summen over de tillatte 350 kroner. Men hittil har jeg altså ikke betalt toll en eneste gang. Eksempel: Jeg henta i går et par pickups sendt fra Spania, som kosta 92 Euro, frakt inkludert. Men heller ikke nå måtte jeg betale for å få ut pakka. Når jeg har kjøpt andre ting på nett, har jeg regelmessig måttet betale mva eller toll eller hva det nå heter. 

Hvorfor er det sånn? Kan det virkelig være sånn at musikkartikler av en eller annen absurd grunn er unntatt toll, eller er det fordi tollvesenet ikke skjønner hva ting er verdt? Er det bare jeg som har hatt griseflaks, eller har andre samme erfaring? 

Link to comment
Share on other sites

Kommer kanskje an på hvordan avsender har merket pakka ? 
Har vart bort i det samme selv. 

Noen ganger er pakken merket som 'gift' eller 'product sample' .. Og noen ganger har avsender "jukset" litt og skrevet $20 som verdi ... 

Andre ganger er det moms, fortolling og papirer og kvitteringer ... 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minutt siden, Sveina60 skrev:

Det kan jo være at du får et koseligt brev i posten om noen uker :) Jeg har handlet endel fra Warmoth og da kommer kravet tre fire uker etter at pakken er mottatt.

Warmoth, ja... Det er noen som har det... Det er helt sikkert. Sånt kan jeg bare drømme om.

Link to comment
Share on other sites

51 minutter siden, Rottenikken skrev:

Warmoth, ja... Det er noen som har det... Det er helt sikkert. Sånt kan jeg bare drømme om.

Litt Off Topic, men du kan jo med stort hell bestille fra Guitarbuild.co.uk.

De har masse snadder i god kvalitet til ganske fornuftige priser. Fort deg før de er offisielt ute v EU :)

 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Arkadian skrev:

Joda, men jeg flytter aldri fra verdens vakreste lille by, som ligger i Norge. 

Får jeg spørre hvilken by som er så vakker i det landet som jeg trodde var så pent inntil jeg kom til Nederland? Jeg bor i en Nederlandsk småby som heter Roermond som er på størrelse med Kristiansand. (Som Kristiansand en småby??? Det bor 17,5 millioner mennesker på 30 mils lengde)

 

Joda, Space. Men her om dagen ble jeg nervevrak siden jeg nesten gikk personlig konkurs. Det arbeides med saken og jeg vil ikke starte noen nye prosjekter før dette er avklart for hvis jeg må betale så får jeg ikke råd til denne byggehobbyen i det hele tatt. Så de prosjektene jeg driver med er ting som jeg har liggende. Det var derfor jeg kanselerte bodien som jeg skulle bruke til Tele hybrid 12 strenger.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, space skrev:

Toll er det jo uansett ikke, men rart ikke du må betale MVA.

Synes alt jeg får som er merket med verdi over 350 går rett innom statskassa før jeg får det.

Nei men det tilkommer et fortollingsgebyr ved mva-påslaget. 

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Sveina60 skrev:

Det kan jo være at du får et koseligt brev i posten om noen uker :) Jeg har handlet endel fra Warmoth og da kommer kravet tre fire uker etter at pakken er mottatt.

Da jeg fått større varer sendt v DHL, UPS eller Fedex og tilsv. selskaper kommer regninga i posten etter noen uker ...
 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Så lenge selger merker som gave og at gaven er på under 1000kr i verdi går det helt greit. Gjort det mange ganger fra eBay. Virker som de top-rated selgerne der inne fra statene vet hva de holder på med for å få flere til å kjøpe igjen og anbefale selgeren. Handlet minst 10 ganger derifra i 2016 og rett i postkassa uten toll tull. Da alt fra Plekterbrett, Bridger, lava cables osv! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.