Web Analytics
Jump to content

NGD! Epiphone Riviera ('Blue Label', 70-talls)


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

En gitar kommer sjeldent alene...

Epiphone Riviera, valnøttbrun. Tøff 70-taller. Relativt tykk hals. Overraskende gode pickups, men med bråkete elektronikk, som er original, SVÆÆÆÆRE potmetere (dobbelt så store som vanlige store potmetere). 

Fotografen burde fått pryl for ikke å skjønne seg på dette med å stille inn riktig hvitbalanse...

DSC_0804.jpg

DSC_0805.jpg

DSC_0806.jpg

DSC_0824.jpg

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Lekker! Digger de inlayene der.

Hva er opprinnelig tanken bak et sånt strengefeste, utover design? Er det merkbart når en spiller på den?

Så hvordan ser denne sagingen på baksiden du nevnte ut?

 

+i margen for enstavsparkett. Skulle gitt byggeren her pryl for å velge 3-stavs.

(Sist du la ut et gitarbilde var det i identiske eames-stoler som vi har, på identiske sitteputer fra Ikea. God smak!)

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, space skrev:

Lekker! Digger de inlayene der.

Hva er opprinnelig tanken bak et sånt strengefeste, utover design? Er det merkbart når en spiller på den?

Så hvordan ser denne sagingen på baksiden du nevnte ut?

Fete inlays, ja. De gjør mye av greia. Det gamle headstock-designet er også utrolig kult, ser hundre ganger bedre ut enn den vanlige de bruker på alle andre modeller (denne svære varianten mener jeg kun er brukt på originalmodellene om jeg ikke er helt på jordet..., eller, Sheraton har vel en egen variant den også).

Bilde av sagejobben... Skal plukke av plata og ta bilde etter hvert. Når, ikke hvis, denne leveres inn for re-fretting så skal jeg forhøre meg om det går an å utbedre hærverket som er gjort på baksiden. Det påvirker ikke gitaren noe særlig tror jeg, så det plager meg ikke veldig, men hadde klart sett at det hadde blitt gjort noe penere. Antakelig er det såpass tykkelse i bunnen at det fint går an å frese/forsenke slik at en ny bakplate (tynnere enn den som står på nå) går i flukt med baksiden.

Ikke akkurat noen 'case queen' dette her, ei heller noen 'player' per dags dato, men det skal den bli.

Årstallet vet jeg ikke så mye om enda, annet enn at det er 70-tallet en plass. Har funnet lignende gitar på eBay tidligere, annonsert som 77-79-modell, http://www.ebay.com/itm/Epiphone-Riviera-Made-in-Japan-Blue-Label-75-79-Matsumoku-Plays-amp-Sounds-Good-/111935935372?nma=true&si=Fsay0RpK5FkTAJdhGz6QyBWWvBs%3D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557, så det gjelder vel min gitar også. Kan se ut som at disse originalt har FEB, noe min ikke har, men nå syns jeg det kan se ut til at min har blitt båndet om en gang tidligere også... Med andre ord blitt spilt mye på. :) 

IMG_1377.JPG

IMG_1378.JPG

Edited by Truckstop Chuckie
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, space skrev:

Kan ikke helt si jeg ser den store forskjellen på headstocken i forhold til Dot? Er den litt videre i toppen?

Var jo pent nok dekket til det hullet da.

Den har svak 'bevel' (hva kaller man slikt på norsk?) på utsiden, i buen hvor stemmeskruene er. Denne mangel 'Dot'. :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.