Web Analytics
Jump to content

NGD! Crews KTR LS-01 FM


Truckstop Chuckie
 Share

Recommended Posts

Jeg går alltid på noen smeller når det er ferie. Slår aldri feil.

Var egentlig ute etter en Flying V, type korina'ish..., men endte opp med en LP og en 335-sak. Grei fangst allikevel.

Så da..., en Crews KTR LS-01 FM. Husmerket til Musicland, stor musikksjappe i Japan. Laget på Terada-fabrikken som har en passe lang og fin historie når det gjelder japanske gitarer.

I god forfatning, men bærer preg av at den ikke har blitt spilt så mye på i det siste. Litt smårust på noen av båndene og et gripebrett som skriker etter olje. Ellers er det lite å sette fingern på her. God og tjukk hals i 50-tallsgata. Hadde en R7 for noen år tilbake og tykkelsen på Crews-halsen er ikke langt unna. Komfortabel!

Står Lindy Fralins i den, men disse er ikke originale. Long neck tenon. Pickupcavityene skjermet med sånn svart maling så får ikke sett om det er flammelønn tvers igjennom eller om det er veneer. Til prisen tipper jeg veneer, men neimen meg ikke sikker. 

Litt appelsinhudlakk på denne, godt mulig jeg prøver å våtpusse og polere den opp. Såpass fin at det hadde den fortjent. Skal være nitro klarlakk i følge spec sheet'en.

Også fin-fin og solid kasse.

Tar som vanlig bilder med en potet, men skal se om jeg drar frem speilrefleksen i morgen om det er fint lys ute.

IMG_1337.JPG

IMG_1344.JPG

IMG_1346.JPG

IMG_1348.JPG

IMG_1350.JPG

IMG_1351.JPG

IMG_1352.JPG

IMG_1354.JPG

IMG_1355.JPG

IMG_1356.JPG

IMG_1357.JPG

IMG_1358.JPG

IMG_1359.JPG

IMG_1360.JPG

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, germaniumkid skrev:

Den så jo riktig så lekker ut. Hvordan er vekta?

Så godt som fire blank. Akseptabelt, og overraskende "mye" ettersom jeg sitter med ett inntrykk av at mange av LP-kopiene som produseres i Japan ofte har skremmende tiltalende vekt, uten at det nødvendigvis er like positivt som når Gibson lager LPer med lav vekt (solide, ikke weight relieved/chambered). 

Specs sier "African Mahogany". Skal visst være tyngre enn søramerikansk mahogni, så jeg antar at 4 kg er bra. :) R7en jeg hadde veide 4,1 kg.

Link to comment
Share on other sites

Fin gitar. Googla litt og fant et bilde fra ktr-ls-01 i produksjon som viser en skikkelig maple cap (kan jo være feil illustrasjonsbilde, men uansett tror jeg det stemmer). Disse gitarene har også halser som er lagd for hånd hele veien så de vil nok variere litt (som med G*bson CS/Historics). Tror også sånn generelt at Crews Maniac Sound selges til/av flere en Musicland nå, men at Musicland har spesialbestilt noen serier.

Happy NGD!

Edit: Fant bildeshot-2017-01-02_23-36-22.png'

Edit 2: Hvis ikke dette er en plaintop da, men tror det står Canadian Maple top på begge.

Edited by blaamann
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Snasen -grattis!
Skjønner at laminat eller solid lønnetopp er et tema om man kjøper samleobjekt med Gibsonlogo, men tipper det blir vanskelig å både se- og høre forskjell :)
Hvordan er hodet og stemmemekanikken da?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

"Necroposting"

Denne gitaren havnet plutselig i samlinga mi etter at jeg solgte min 2002 Gibson Les Paul Standard Plus😊 Gibby’n var en god gitar, men (litt skremmende å si dette) Crews’n betrakter jeg som en saftig oppgradering. Vil si at den legger seg fint mellom en Standard og en Custom Shop, og da nærmere en CS enn en Standard. Halsen minner om en mellomting mellom en CS58 og en CS60 hvis jeg tar utgangspunkt i de jeg selv hadde en gang.

Har sjekket litt specs på nett (fant lik gitar på Reverb med serienr. 14376, min har 14377), og lakkmessig skal nitro være involvert.

Etter at jeg mottok den har jeg rengjort halsen, polert bånd og oljet halsen. Gjorde underverker for spillbarhetsfølelsen, og halsen ser unektelig litt mer innbydende ut.

Jeg vet ikke med sikkerhet hvilken modell Lindy Fralins pupsa er, men mistenker at det er gamleutgaven av Lindy Fralins PAF. Jeg har samme sett i en MiK (first run) Epiphone ES335, og de låter nærmest identisk.
 

Sjekket elektronikk og pots også. Pots er originale, caps er byttet til Orange Drops (eller hva de nå heter...), og det er loddet inn treblebleed på begge volumpotene. Meget bra og ryddig arbeid, så den som har gjort det har nok jobbet ut fra at "hastverk er lastverk"👍

Når jeg først valgte å selge Gibson LPn for å frigjøre litt cash, kunne jeg ikke vært mer fornøyd med erstatningen😊

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Mad Season
   Ny dag, nye muligheter. I dag kastet livet en Heartfield Talon V mot meg. I kasse og med litt ekstradeler. Nydelig rødrosa farge. Ingen skrammer, men litt eir på metalldelene. Og hønngamle strenger.
   Heartfield er Fender sitt forsøk på å bli Ibanez i skiftet mellom 80- og 90-tallet. Gitaren er temmelig sikkert laget på Ibanez-fabrikken som sto for JEM-gitarene. Her er det kvalitet med DiMarzio og Floyd Rose Pro. Trenger en seriøs rens, nye strenger, godt oppsett og en gjennomgang av elektronikk. Men fy fillern for ei fele! Her blir det lyd!
   Edit: skrudde av halsen, fikk bekreftet at det er en V. Ingen serienummer, ikke Fender på headstock.  Så trolig en av de første modellene.   • By Hanspanzer
   Jupp, det er lett å gå bananas. I dag kom disse tre inn. Hadde egentlig bare tenkt å handle sistnevnte. ..
    
   Aria Pro II Leopold. 
   Det er lett å la seg lure. Denne fikk jeg til 950,- men så glemmer man litt Rinkya-gebyr, frakt og moms og slikt. 
   Grunnen til den lave prisen var et reparert (forholdsvis amatørmessig men solid) halsbrudd.
   Den låter og spiller grisebra men er 4,8 kg... Bonus (ikke alltid lett å tyde disse googleoversettingene) var at det følgte kasse med. 
   Totalt kom denne på ca 2800,- 

   Ja...
   Plutselig dukket det opp noen eBow låter i repetoaret.. 
   Tipper denne ikke er japansk men virker mer solid enn den siste Burny Sustainerern jeg prøvde var. Skal gjøre litt research men tipper en noe eldre modell enn de nye kinesiske, MIK eller noe. Enromt lett men det er sikkert gjort plass til litt elektronikk og slikt. 3300g. 
   Lettspilt og fin men litt kjip og hissig lyd i bridge-pickup. Lett å gjøre noe med. 

   Rosinen i pølsa! 
   Crews Key To The Rock (japanere og navn...). Japan, nitro, ihverfall top coat. 2800g. Meget pluss instrument med litt stativmerker svidd inn i nitroen. Fikk denne til en ok pris. Helt opp gitar! 

    
  • By Birkman
   HUff må bare få det ut en plass.
   Har sett på ny gitar lenge, men faller til stadighet tilbake til min fasinasjon av 70 og 80 talls MIJ gitarer produsert i Japan, så som greco, ibanez, yamaha, aria pro, charvel osv.., istedet for å bli facinert av dagens nye modeller.
   Ender vel heller opp med å kjøpe inn 2-3 vintage gitarer istedet for en ny til samme pris.
   Noen som lider av dette Japansyndromet?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.