Web Analytics
Jump to content

Liten øvingsamp med effekter


Fender1990

Recommended Posts

Hvis du har en AC15 og syns det er for mye, så ville jeg kjøpt en så liten forsterker som overhode mulig, uten at du blir misfornøyd.
Bor selv i leilighet og vet at det skal meget liten forsterker til for at det skal være bra nok. Ingenting som er verre enn å øve inn soloer/sanger osv bit for bit for naboene som må høre dette om og om igjen dagen lang.

Det er bare å innstille seg på en liten transistoramp med 10 tommer eller tilsvarende fra starten av. Ellers ender du opp med å selge den igjen og se etter noe nytt rimelig kjapt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prøvde kjapt Katana 50w og likte den. Må også si at til stuevolum, så er Yamaha THR10 (C var den jeg testet) imponerende bra. 
Eller tenke annerledes og kombinere f. eks. Guitar Rig på Mac/PC og en studiomonitor hvis man ikke vil bruke headset...

Link to comment
Share on other sites

Et eller annet med hodetelefonutgangog og brukbar lyd er oppskriften her i gården. Både naboen og samboern er fornøyd med den løsningen. Meg også!

Kjøpte en Fender Mustang 1 til halv pris fra Vintagegitar for lenge siden. Denne alene evt sammen med mac og garageband duger lenge for alle øvingsscenarioer jeg har.

Masse godlyd og kan sette pedalbrettet foran om jeg ønsker. Jeg gikk for en løsning som slo bra ut kost/nytte-messig. Det finnes mange alternativer, også med bedre lyd. Husker for øvrig med gru lyden fra en liten Park øvingsforsterker jeg brukte på 90-tallet. Vi er virkelig inne i gullalderen for soveromsgitarister. 

 

Edited by Ptr
Link to comment
Share on other sites

Den Sunday, December 25, 2016 at 14.23, Fender1990 skrev:

Ser meget bra ut :) Mulig det blir den!

Hva med Marshall code 25?

 

Den Wednesday, December 28, 2016 at 12.24, Kossoff skrev:

Ligg unna. Låter ikke særlig bra.

Har Code 25 og jeg synes den høres bra ut, tatt prisen i betraktning. Duger til mitt hjemmebruk.

Link to comment
Share on other sites

Ville gått for Fender Mustang eller Boss Katana, skulle jeg hatt ny øvingsamp selv ville jeg gått for sistnevnte. Begge låter bra, Fender-ampen låter veldig (!) bra på fenderlyder, som man kan forvente. Katana har veldig gode lyder jevnt over, og jeg synes etter litt prøving at effektdelen også er veldig god. Det jeg liker spesielt godt med Katana er at den er veldig enkel i bruk. Du slipper å knote i menyer og små skjermer og den er intuitiv i bruk. I tillegg synes jeg også den ser skamfet ut!

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Er det noko nytt på denne fronten? Eg har i bøtter og spann med store rørforsterkere, men ender stort sett opp med ein Micro Cube når eg skal kosespille for meg sjølv. Eg kunne tenkt meg ein amp med litt meir effekter (mulighet til å justere fleire parameter), men gidder ikkje legge for mye cash i det. Og så må det være enkelt, dvs. gitar - kabel - forsterker, slik at det er kjapt å koble opp hvis ein vil klimpre litt i 5 minutter. Metallvreng er kanskje det gøyeste på Micro Cuben, men den bør ha fin cleanlyd også. Er det fortsatt Katana og Mustang som gjelder eller er det noko nytt som eg heller burde sjekka ut?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.