Web Analytics
Jump to content

5150 oppfører seg rart


Endt

Recommended Posts

Har en blockletter 5150 som høres helt forferdelig ut de 10 første minuttene etter du skrur på standby switchen, samme hvor lenge den har stått i standby.

Virker som den ikke blir varm. Ingen spraking eller knitring, bare virkelig grumsete, udefinerbart søl, men etter en stund blir den gradvis bedre.

Er det noen som har hatt lignende erfaringer? Ampen har stått noen år før jeg kjøpte den, å har ikke helt kontroll på standen på rør, det er det første jeg evt ville prøvd med, men ville høre om noen har vært borti samme oppførsel

Link to comment
Share on other sites

Har akkurat fikset egen 5150. 

"høres helt forferdelig ut" og "udefinerbart søl" er en feilbeskrivelse som vel er noe diffus kan man si.
At det skal ta 10 minutt og det da bedrer seg virker rart. Høres signalet ut i det hele tatt? 
"Virker som den ikke blir varm" er da veldig lett å sjekke. Gløder det i rørene og blir de varme.
Her er det nesten ikke nyanse å vurdere, enten er de varm eller ikke, du skal ikke kunne ta på rørene uten å svi litt hud.

Kan forsåvidt være så mangt dette, fra kaputte rør, utgangstrafo til noe svidd i amp. 
På min egen var også utgangswitch (impedansvelger) brent da noen hadde lekt seg med amp uten å koble på høytaler.
Utgangstrafo var også gåen etter den behandlingen. 
Bytte rør er vel eneste ukyndige kan gjøre, ellers høres det ut som den 5150 behøver seg en tur til ampdoktor.. 

 

Link to comment
Share on other sites

Slet med å finne en presis måte å forklare problemet på kan man si.

Den fungerer hele tiden i den grad at det går an å spille på den hele tiden, men lyden høres ut som du plugger inn i en skikkelig ræva transistor forsterker med defekt høytalerelement. (Forsatt ikke så bra beskrivelse men det er det beste jeg kommer på). Helt til den plutselig høres bra ut. Utgangsrørene gløder hele tiden, har ikke åpnet å sjekket preamprør.

Link to comment
Share on other sites

29 minutter siden, Endt skrev:

Slet med å finne en presis måte å forklare problemet på kan man si.

Den fungerer hele tiden i den grad at det går an å spille på den hele tiden, men lyden høres ut som du plugger inn i en skikkelig ræva transistor forsterker med defekt høytalerelement. (Forsatt ikke så bra beskrivelse men det er det beste jeg kommer på). Helt til den plutselig høres bra ut. Utgangsrørene gløder hele tiden, har ikke åpnet å sjekket preamprør.

Ikke spill mer på den. Ikke skru den på. Send den til reparasjon. 

Link to comment
Share on other sites

Ampdoktor er nok riktig resept, men prøv en ting til (rør er jo nevnt) først. 

Symptomene du beskriver har jeg forsåvidt møtt på par ganger. Og ser amptekniker (ikke meg) setter i gang med feilsøking og blahblah, men problemet kommer tilbake. Spray, eller prøv å få inn, noe elektrospray i on/off og standby-switch. Det kan være okidert lag på switch som stopper strømmen.
5150 (som mange andre amper) har drittswitcher som ikke er så glad i de store spenningene og/eller strømmene i røramp. Oksidert lag i switch stopper strømmene slik at amp låter slik du beskriver. Litt jobbing med switch, prøv å presse på litt alternativ bevegelse sideveis samtidig med elektrospray...

IKKE WD40 eller CNC5-56.. Ren elektronikkspay som fordamper 100%!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.