Web Analytics
Jump to content

5150 oppfører seg rart


Endt
 Share

Recommended Posts

Har en blockletter 5150 som høres helt forferdelig ut de 10 første minuttene etter du skrur på standby switchen, samme hvor lenge den har stått i standby.

Virker som den ikke blir varm. Ingen spraking eller knitring, bare virkelig grumsete, udefinerbart søl, men etter en stund blir den gradvis bedre.

Er det noen som har hatt lignende erfaringer? Ampen har stått noen år før jeg kjøpte den, å har ikke helt kontroll på standen på rør, det er det første jeg evt ville prøvd med, men ville høre om noen har vært borti samme oppførsel

Link to comment
Share on other sites

Har akkurat fikset egen 5150. 

"høres helt forferdelig ut" og "udefinerbart søl" er en feilbeskrivelse som vel er noe diffus kan man si.
At det skal ta 10 minutt og det da bedrer seg virker rart. Høres signalet ut i det hele tatt? 
"Virker som den ikke blir varm" er da veldig lett å sjekke. Gløder det i rørene og blir de varme.
Her er det nesten ikke nyanse å vurdere, enten er de varm eller ikke, du skal ikke kunne ta på rørene uten å svi litt hud.

Kan forsåvidt være så mangt dette, fra kaputte rør, utgangstrafo til noe svidd i amp. 
På min egen var også utgangswitch (impedansvelger) brent da noen hadde lekt seg med amp uten å koble på høytaler.
Utgangstrafo var også gåen etter den behandlingen. 
Bytte rør er vel eneste ukyndige kan gjøre, ellers høres det ut som den 5150 behøver seg en tur til ampdoktor.. 

 

Link to comment
Share on other sites

Slet med å finne en presis måte å forklare problemet på kan man si.

Den fungerer hele tiden i den grad at det går an å spille på den hele tiden, men lyden høres ut som du plugger inn i en skikkelig ræva transistor forsterker med defekt høytalerelement. (Forsatt ikke så bra beskrivelse men det er det beste jeg kommer på). Helt til den plutselig høres bra ut. Utgangsrørene gløder hele tiden, har ikke åpnet å sjekket preamprør.

Link to comment
Share on other sites

29 minutter siden, Endt skrev:

Slet med å finne en presis måte å forklare problemet på kan man si.

Den fungerer hele tiden i den grad at det går an å spille på den hele tiden, men lyden høres ut som du plugger inn i en skikkelig ræva transistor forsterker med defekt høytalerelement. (Forsatt ikke så bra beskrivelse men det er det beste jeg kommer på). Helt til den plutselig høres bra ut. Utgangsrørene gløder hele tiden, har ikke åpnet å sjekket preamprør.

Ikke spill mer på den. Ikke skru den på. Send den til reparasjon. 

Link to comment
Share on other sites

Ampdoktor er nok riktig resept, men prøv en ting til (rør er jo nevnt) først. 

Symptomene du beskriver har jeg forsåvidt møtt på par ganger. Og ser amptekniker (ikke meg) setter i gang med feilsøking og blahblah, men problemet kommer tilbake. Spray, eller prøv å få inn, noe elektrospray i on/off og standby-switch. Det kan være okidert lag på switch som stopper strømmen.
5150 (som mange andre amper) har drittswitcher som ikke er så glad i de store spenningene og/eller strømmene i røramp. Oksidert lag i switch stopper strømmene slik at amp låter slik du beskriver. Litt jobbing med switch, prøv å presse på litt alternativ bevegelse sideveis samtidig med elektrospray...

IKKE WD40 eller CNC5-56.. Ren elektronikkspay som fordamper 100%!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Skullkrusher
   Stjeler ideen fra @tg1! Har alltid tenkt på å lage utstyrstråd, men en slags rig rundown er kanskje mer spennende. Velger å ekskludere gitarer og annet utstyr jeg ikke bruker regelmessig i bandene mine. Kan kjapt nevne litt om hva slags lydideal jeg har. Favorittgitaristene mine er Eddie Van Halen, André Olbrich, Andy LaRoque, Glenn Tipton og Michael Romeo. Musikken jeg hører på er 50% metall (speed metal, power/prog, black metal), resterende 80-talls hardrock, synthwave, prog rock, indie/americana.  
   Gitarene:
   Jackson USA Select RR1
   Kjøpte denne brukt fra en sveitser i desember i 2019 og har knapt spilt på andre gitarer siden. Den spiller selvfølgelig helt fantastisk, er dønn stabil og har omtrent ingen skavanker. Lite slitasje også, til tross for at den er ti år gammel. I de siste tre årene har jeg spilt en del live, og jeg har kommet frem til at V/RR-gitarer er desidert mest komfortable å stå og spille med, spesielt om man synger samtidig, så det var bare logisk at jeg måtte ende opp med en RR1 til slutt! 

   GMW San Dimas 
   Edit: Legger til også denne i åpningsposten. Det morsomme er at jeg vet av tre (!) forumitter som har hatt den før meg, men jeg klarte ikke å finne en NGD-tråd, bare tråder der gitaren har blitt nevnt. Gitaren ble bygget for Tom McDyne av GMW i 2004 i forkant av en turné med Circle II Circle. Ifølge McDyne er den bygget etter målene på den originale San Dimasen fra 80-tallet. En liten fun fact. Pga. at McDyne ville ha vinylsticker av coveret på albumene han turnerte for ønsket han å ha halsmikken så langt opp mot halsen som mulig, selv om Lee Garver i GMW advarte om at den ikke lenger kom til å være i "sweet spot". Derfor er det nærmest umulig å spille overtoner med åpen streng, spesielt på femte bånd - når man bruker halsmikk. 

   Ibanez RG560
   Denne kjøpte jeg av @Debris i 2008. Hyggelig handel med en hyggelig kar. Jeg har modifisert den en del siden jeg fikk den. Det største som er blitt gjort er at den har fått nye bånd (Jescar EVO Gold) hos Falck. Ellers har den fått en Seymour Duncan JB og messingblokk til Edgen. Fantastisk gitar med masse sjarm. Lettspilt som få, og den er nok min fremste sofagitar.

   Tidligere gitarer nevnt i denne posten: Charvel Pro-Mod San Dimas, ESP LTD MH-1000 Deluxe, Jackson King V Pro.
   Effekter:
   Jeg har et relativt kjedelig pedalbrett sammenlignet med de fleste på forumet her, men tenkte å forklare litt hvordan jeg bruker det. Pitchblack, TS-9 og Phase 90 går foran ampen, NS-2, Mooer EQ og DM-7w går i effektsløyfa. Tubescreameren står omtrent alltid på når jeg spiller med vreng. EQ-pedalen brukes kun som soloboost i tillegg til delayen. Noen ganger bruker jeg Phase 90-en når det er et riff som skal fremheves, eller jeg bare vil spille Ain't Talking About Love på øvingslokalet. Ikke den mest essensielle pedalen, men veldig kul. Har også fotpedal til forsterkeren og spiller sjeldent på clean-kanalen uten delay på. Spiller i det hele tatt sjeldent på clean-kanalen. Oppdatering: Har lagt til en EQ og byttet ut DD-3 med DM-7w da DD-3 streiket. 

    
   Forsterkere:
   Peavey 5150 + Laney IRT412
   Har hatt Peaveyen min siden dagen siden vi spilte vår første gig med Keiser og har egentlig ikke lett særlig etter forsterkere siden den gang. Passer meg utmerket. Spiller oftest med low på 5, mid på 7 og high på 5 med både presence og resonance på rundt 5, alt avhengig av lokalets akustikk. Pre-gain på 3-4, avhengig av hvilken gitar jeg bruker. Kabinettet kunne jeg kanskje tenkt meg å bytte ut etter hvert, men synes det funker veldig bra til prisen. Har som regel med meg 5150-en på giger om ikke det er 5-6 band som spiller samme kveld og lydmann ønsker at bandene helst bruker samme utstyr. Kabinett brukes kun på øvingslokalet.

    
   Boss Katana 100
   Denne står på øvingslokalet til det andre bandet. Noen 5150 er det selvfølgelig ikke, men den spiller høyt som fy og låter svært bra. Jeg er av den oppfatningen av at alle burde ha en Katana! 

    
   Der har dere utstyret jeg bruker aktivt. Har noen få gitarer til, samt en bass, men disse brukes ikke i band. Tar gjerne imot tips til andre måter å bruke riggen min på, utstyr som hadde komplementert den osv. Når det er sagt er jeg svært fornøyd med hvordan det låter, og bruker omtrent aldri tid på skru lyd på øvinger.  
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.