Web Analytics
Jump to content

Anbefal meg nybegynner-gitar til barn!


Ninga-mor

Recommended Posts

Datteren på 8 år skal begynne på gitarkurs etter jul og trenger gitar. Aller helst ønsker hun seg en blå/ turkis, men jeg kjenner ikke til merkene som har de jeg har funnet som er blå. Kvaliteten og at den er god å spille på er selvsagt viktigst. Tenker meg en i 3/4 str med nylonstrenger. Har noen erfaring med denne eller har andre anbefalinger?  https://www.best2music.no/shop/almeria-3-4-3187p.html

Har også vurdert Yamaha, Cataluna og Morgan( men de er ikke i blå).

Håper på hjelp fra dere eksperter her inne!

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! Gitarlæreren anbefalte 3/4 str, så jeg tror vi går for det :) Hun blir 9 år i februar, men er ikke så veldig stor. Har tenkt på alternative måter å få blå/turkis-farge på ja, tenkte litt på folie, men sprayboks funker kanskje også?

Link to comment
Share on other sites

Vel, hvis du ikke er dreven med sprayboksen, tenker jeg det kanskje er lurt å tenke over om du kjenner noen som kan hjelpe deg. Det var kanskje et dårlig råd. "Bruksanvisningen" er ganske lang, og det innebærer at du kanskje har gjort det før for at det skal bli bra.

Når det gjelder størrelse på gitaren, har 3/4 fordeler framfor mindre instrumenter, men også ulemper. Det blir en avveining.

Grunnen til at jeg nevner det, er at jeg har en slik en liggende selv, og det er et kurant instrument etter min mening.

Det viktigste her er jo at hun får et instrument hun har lyst til å spille på. :) Motivasjon er faktor nummer en. En gitar som ikke blir brukt, er elendig, uansett størrelse eller farge.

Link to comment
Share on other sites

Husker jeg kjøpte en Morgan nylonstrenger i CG-serien til min egen datter for en god del år siden, og den lever fortsatt. CG-serien, mener jeg, inneholder gitarer i flere farger (om dette er viktig). Er mer usikker på dette med ¾ størrelse, men det kan nok forhandleren svare på. Jeg kjøpte på 4Sound, men vet ikke om de har Morgan lenger. Gitarhuset(.no) har visst fortsatt. Disse gitarene er virkelig billige, og naturligvis ikke noe bedre enn prisen tilsier. Er sjøl vant til stålstrengere, og synes derfor at klangen er ganske mager, men hva kan man forvente av en nylonstrenger i denne prisklassen. Produsenten lover både granlokk og justerbar hals, det er absolutt verdt noe.

Jeg vil absolutt anbefale at din datter får prøve gitaren før avgjørelsen tas. En nylonstrenger har ganske bred hals, sjøl om kroppen er nedskalert, og det kan være en utfordring for en 8-9 åring.

Happy hunting!

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Har hatt en stagg-gitar. Den var dårlig, men også billig. Jeg anbefaler Yamaha til mine elever. Meget gode kassegitarer til litt over 1000-lappen. Nå har jeg bare prøvd en slik Stagg, så jeg kan jo ha vært borti et dårlig eksemplar - men jeg har testet kanskje 20 yamaha til ca. 1300 - og alle var etter min mening bra.

Vet ikke om disse kommer i 3/4, og anbefaler å ikke helt legge bort tipset om enda mindre gitar. Det beste er å ta med dattera på butikken og la henne prøve.

Edited by sidney
Link to comment
Share on other sites

Hei. Skal hun spille klassisk gitar? Hvis ikke kan det være en ide og kikke på noe med Stålstrenger. Jeg vet jeg går litt mot det allment aksepterte her nå, men for meg var lyden av en gitar med stålstrenger så mye bedre at det var verdt den ekstra smerten i fingrene de første ukene til man fikk træler. I tillegg er halsen en del tynnere, noe som er en fordel for nybegynnere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.