Web Analytics
Jump to content

Anbefal meg nybegynner-gitar til barn!


Ninga-mor
 Share

Recommended Posts

Datteren på 8 år skal begynne på gitarkurs etter jul og trenger gitar. Aller helst ønsker hun seg en blå/ turkis, men jeg kjenner ikke til merkene som har de jeg har funnet som er blå. Kvaliteten og at den er god å spille på er selvsagt viktigst. Tenker meg en i 3/4 str med nylonstrenger. Har noen erfaring med denne eller har andre anbefalinger?  https://www.best2music.no/shop/almeria-3-4-3187p.html

Har også vurdert Yamaha, Cataluna og Morgan( men de er ikke i blå).

Håper på hjelp fra dere eksperter her inne!

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! Gitarlæreren anbefalte 3/4 str, så jeg tror vi går for det :) Hun blir 9 år i februar, men er ikke så veldig stor. Har tenkt på alternative måter å få blå/turkis-farge på ja, tenkte litt på folie, men sprayboks funker kanskje også?

Link to comment
Share on other sites

Vel, hvis du ikke er dreven med sprayboksen, tenker jeg det kanskje er lurt å tenke over om du kjenner noen som kan hjelpe deg. Det var kanskje et dårlig råd. "Bruksanvisningen" er ganske lang, og det innebærer at du kanskje har gjort det før for at det skal bli bra.

Når det gjelder størrelse på gitaren, har 3/4 fordeler framfor mindre instrumenter, men også ulemper. Det blir en avveining.

Grunnen til at jeg nevner det, er at jeg har en slik en liggende selv, og det er et kurant instrument etter min mening.

Det viktigste her er jo at hun får et instrument hun har lyst til å spille på. :) Motivasjon er faktor nummer en. En gitar som ikke blir brukt, er elendig, uansett størrelse eller farge.

Link to comment
Share on other sites

Husker jeg kjøpte en Morgan nylonstrenger i CG-serien til min egen datter for en god del år siden, og den lever fortsatt. CG-serien, mener jeg, inneholder gitarer i flere farger (om dette er viktig). Er mer usikker på dette med ¾ størrelse, men det kan nok forhandleren svare på. Jeg kjøpte på 4Sound, men vet ikke om de har Morgan lenger. Gitarhuset(.no) har visst fortsatt. Disse gitarene er virkelig billige, og naturligvis ikke noe bedre enn prisen tilsier. Er sjøl vant til stålstrengere, og synes derfor at klangen er ganske mager, men hva kan man forvente av en nylonstrenger i denne prisklassen. Produsenten lover både granlokk og justerbar hals, det er absolutt verdt noe.

Jeg vil absolutt anbefale at din datter får prøve gitaren før avgjørelsen tas. En nylonstrenger har ganske bred hals, sjøl om kroppen er nedskalert, og det kan være en utfordring for en 8-9 åring.

Happy hunting!

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Har hatt en stagg-gitar. Den var dårlig, men også billig. Jeg anbefaler Yamaha til mine elever. Meget gode kassegitarer til litt over 1000-lappen. Nå har jeg bare prøvd en slik Stagg, så jeg kan jo ha vært borti et dårlig eksemplar - men jeg har testet kanskje 20 yamaha til ca. 1300 - og alle var etter min mening bra.

Vet ikke om disse kommer i 3/4, og anbefaler å ikke helt legge bort tipset om enda mindre gitar. Det beste er å ta med dattera på butikken og la henne prøve.

Edited by sidney
Link to comment
Share on other sites

Hei. Skal hun spille klassisk gitar? Hvis ikke kan det være en ide og kikke på noe med Stålstrenger. Jeg vet jeg går litt mot det allment aksepterte her nå, men for meg var lyden av en gitar med stålstrenger så mye bedre at det var verdt den ekstra smerten i fingrene de første ukene til man fikk træler. I tillegg er halsen en del tynnere, noe som er en fordel for nybegynnere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.