Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! 

 

Jeg har spilt gitar litt på og av i omtrent 12 år. For det meste av tiden har spillingen foregått på en Epiphone Les Paul Standard. Jeg spiller mye forskjellig, men holder meg stort sett til jazz, blues og rock.

 

Jeg har nå begynt å leke med tanken på å øke gitarsamlingen med en gitar til. Jeg har alltid hatt lyst på en Gibson Les Paul, men har den siste tiden tenkt på at det kanskje kan være kult å kjøpe en Fender Stratocaster siden jeg allerede har en Les Paul jeg er veldig fornøyd med.

 

Det hadde vært utrolig fint å få litt flere perspektiver på saken. Hva tenker dere, folket? ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå får du sikkert et hav av forskjellige svar, men det er faktisk bare ett korrekt svar: du må ha begge. I og med at du allerede har en Epi LP så hadde jeg i hvert fall gått til anskaffelse av en fin Strat nå, og så eventuelt oppgradert Epi'n til en Gibbo senere. Just my 2 cents.

 • Liker 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Så.. hva er det eegentlig som skiller en strat fra en tele? Hvorfor er det ene bedre enn det andre? ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, Idak skrev:

Takk for svar! Så.. hva er det eegentlig som skiller en strat fra en tele? Hvorfor er det ene bedre enn det andre? 1f913.png

Den ene ser tøff ut og den andre ser køntri ut. Ellers er det jo lydforskjeller også, men dét er en smakssak B-D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da tror jeg at jeg lander på en strat! Siden jeg er kul og trenger en kul gitar ? Hehe..

 

Da kommer neste spørsmål. Det finnes vel også ulike varianter av straten, hvis jeg har skjønt det rett.. Disse varierer også noe i pris.  Er det da ulikt materiale og kvalitet som er årsaken til dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Hva slag budsjett du har å forholde deg til har en del å si. Gode gitarer finnes i alle prisklasser. :) 

Tenker maks 10 000

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Se igjennom Tele-tråden, synes de ser generelt mye tøffere ut en Strat ? Men smak og behag, Har begge typene, men singlecoil blir aldri 100% meg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For 10.000 får du en veldig bra US Strat. Er vel en god regel å teste så mange som mulig - det er stor variasjon på (spesielt) hals og elektronikk, så smaken blir her akkurat som baken. Min favorittgitar er min strat, men noe av det verste jeg har spilt på har også vært strat'er som ikke hadde hals som passet eller som låter sært (til meg). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du har muligheten bør du dra til en god musikkforretning og spille på så mange Stratocastere (eller selvsagt helst en Tele, som så mange her har påpekt!?) og Les Pauler som mulig. Kjøp den gitaren du "bonder" med. Hvis du vil kjøpe brukt bør du prøve å få testet gitaren før du kjøper.

Hvis det er lydmessig variasjon du er ute etter, og du allerede har en god Epi LP, er det kanskje det innlysende valget en Strat, men jeg mener likevel at det viktigste når du skal kjøpe en gitar er at den enkelt og greit føles rett når du spiller på den.

Jeg spilte på en Strat i mange år, men den var egentlig aldri min greie, og jeg har aldri helt fått fot for Strater. Men jeg testet er VIRKELIG awesome en for et par måneder siden, så man vet aldri. Hadde jeg kunnet kjøpe den hadde jeg gjort det der og da, men ikke hadde jeg penger og ikke var den til salgs...

Det ALLER riktigste svaret er dog at du må kjøpe en SG!?

Endret av Gahr
 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Strat er vel egentlig lenger unna LP enn tele, så det gir kanskje størst variasjon.

For 10k får du jo "hva som helst".

Jeg vil slå et slag for en Mexico Fender Stratocaster ClassicSeries '60s. Kan ikke helt skjønne hva mer en vil ha ut av en strat enn en slik. (Og spesielt ikke om det er første strat en eier.) Du burde klare å finne en slik under 5000,- på bruktmarkedet.

 • Liker 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Mad Season
   Ny dag, nye muligheter. I dag kastet livet en Heartfield Talon V mot meg. I kasse og med litt ekstradeler. Nydelig rødrosa farge. Ingen skrammer, men litt eir på metalldelene. Og hønngamle strenger.
   Heartfield er Fender sitt forsøk på å bli Ibanez i skiftet mellom 80- og 90-tallet. Gitaren er temmelig sikkert laget på Ibanez-fabrikken som sto for JEM-gitarene. Her er det kvalitet med DiMarzio og Floyd Rose Pro. Trenger en seriøs rens, nye strenger, godt oppsett og en gjennomgang av elektronikk. Men fy fillern for ei fele! Her blir det lyd!
   Edit: skrudde av halsen, fikk bekreftet at det er en V. Ingen serienummer, ikke Fender på headstock.  Så trolig en av de første modellene.   • Av blaamann
   Den nye serien heter Vintera og erstatter Classic serien. Made in Mexico.
   Bummer: I den gamle Classic serien kunne en velge en Stratocaster (og Telecaster?) med nitro for et par tusenlapper ekstra, men nå ser jeg bare polyester finish på alle Stratocasterene (det gjelder sannsynligvis også de andre modellene).
   Baja lever videre: Til dere som savner den super populære Baja telecaster så er den nå viderutviklet til "Vintera Series '50s Telecaster Modified"
   Les mer her: https://www.musicradar.com/news/fender-unveils-21-strong-vintera-guitar-and-bass-range
  • Av Audun
   Synes faktisk de ser og høres spennende ut. Liker spesielt Powercasteren.
    
    
  • Av Pledrik
   Er mitt ansvar bevisst og lager en tråd på denne krembollen. Er da en evig sucker for LP Special i TV yellow, og har hatt et par stk tidligere. Hadde nå egentlig endelig bestemt meg for å prøve å finne en original en, og var for å teste en '59 for noen uker siden. Var en fryktelig fin sak, og spilte og låt bra. Sjappa hadde også akkurat fått inn en helt ny CS 1960 Special i aged utgave, og bestemte meg for å prøve å ta en objektiv sammenlikning. Kort fortalt så var det eneste feltet hvor gammer'n gruste ungdommen på mojo og muuuuligens halsprofil - på alle områder var CSene like bra eller bedre. Til og med på lyd, faktisk. I tillegg så hadde gamla et (forholdsvis vanlig for disse) lett brudd i halsfestet, og ettersom hun her da kostet halvparten av bestemor så ble det fornuften som seiret. Dæsken.
   Det som egentlig er mest spesielt her er hvor flinke gutta hos Gibson begynner å bli på ageing. Det var faktisk ikke helt enkelt å se forskjellen på ny og gammel ,og den føles ut som en gammel gitar. Spiller og låter også heeeeelt herlig. Love it. Specials er virkelig noe spesielt.

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.