Web Analytics
Jump to content

Hva forringer verdien på en Yamaha gitar fra 1972?


Ingengitarist
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har en gitar fra 1972  med litt overflatemerker, og har tenkt på å kanskje skifte pickups pots og muligens få omlakkert gitaren hos profesjonelle. Er det sånn at modifikasjoner vil forringe verdien om den noe gang skulle bli verdt noe? Hva kan man gjøre og hva kan man ikke gjøre... ? 

 

På forhånd takk. 

Link to comment
Share on other sites

Avhengig av hvilken gitar det, så er det jo et spørsmål om verdi i utgangspunktet. Å bytte hardware og elektronikk som er ødelagt eller funker dårlig, er vel ikke noe å si på, så lenge det blir gjort skikkelig.

En refinish bør du ikke foreta på gitaren. Spesielt ikke hvis det er en gitar som i itgangspunktet har en viss verdi/samleverdi.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gitaren har liten verdi/samleverdi nå, ser de ligger 8 - 10k på ebay i dag. Yamaha SG65 heter den. Kjøpte den som min første el-gitar for noen hundrelapper tidlig 90tall, og etter at jeg kjøpte en ny gitar et par år  senere har den ligget i bortglemt. Det kan jo hende den er mer verdt om noen år når guttene skal krangle om arven :-) Så da får den være som den er, uansett mest affeksjonsverdi for meg per i dag... 

 

Takk for tilbakemeldinger Audun og Kossoff

Link to comment
Share on other sites

Den 8. desember 2016 at 15.50, HenningSB skrev:

Disse har steget utrolig i pris de siste årene.. Var kun 5-6 år siden jeg kjøpte to Yamaha SG2000 (en fra '76 og en fra '82) for 5500,- hver. Solgte den fra '82 videre for en 12000,-. Ikke dumt :)

Fikk gitaren hit denne uken, og den ser desverre ikke så bra ut. Masse småhakk. Den fikk desverre litt mye ufortjent juling og dårlig behandling. Jeg hadde  for sikkerhetskyld også klistra på noen klistermerker, men de gikk av uten at det ser ut til å være noen merker etter dem.

Den gode nyheten er at lyden i bridge humbucker kom seg ved å få den litt nærmere strengene. 

Skal få lagt ut et bilde av den, men er som sagt ikke så pen som den kunne vært....

 

Edited by Ingengitarist
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Den 12/8/2016 at 18.26, Ptr skrev:

Bilde eller? Bare fordi vi liker å se bilder .. ;) 

Her er et par bilder. Kassen på gitaren har øedlagt feste, og det har gjort til at låsen har slått ned i gitaren 4-5 ganger... Ser ikke så bra ut. 

Bridge pickup var justert helt i bunn... så det gjorde at avstand til strenger var enorm. Har stilt den en del opp nå, såg etter google søk at Gibson default avstand er 2,4mm på bridge og 1,6mm på neck, er det et greit utgangspunkt? Og hvor langt kan den skrus opp, kan den skrus løs fra seg selv.?

Halsen er merkbart bredere og tykkere enn min Aria Pro-II MA50, siden jeg har ganske små hender så er no det grunnen til at jeg synes den var litt tungspilt i min ungdom. Men har blitt litt nyforelsket i den nå, selv om jeg kun har klimpret på de gamle sure strengene. Tror jeg må ta den til en gitardoktor å få en skikkelig setup på den. 

 

2016-12-19 21.20.40.jpg

2016-12-19 21.19.46.jpg

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By lammis
   Jeg har noen spørsmål ang. en bass jeg har fått lånt av en kar som har sluttet å spille...
   Jeg har lagt inn en tråd om denne bassen tidligere, hvilken type osv her: http://forum.gitarnorge.no/topic/52743-noen-som-kan-fortelle-meg-litt-om-denne-bassen/ Så diskusjonen om type/ verdi/ o.l. kan tas i den tråden
   Den trenger litt kjærlighet og oppussing. Alle råd og tips vil bli satt stor pris på! Jeg håper å kunne gjøre mesteparten selv, men det som har med elektronikken og strenger osv. vil jeg overlate til fagfolk helst. Det er ikke mitt instrument, så jeg vil ikke bruke dette som noe "forsøkskanin" annet enn vask og rens/ polering, da med eier sin tillatelse selvfølgelig.
   Jeg har lagt ut noen bilder av bassen her: http://www.lammis.no/albums/bass/
   (Klikk på de forskjellige bildene for å få det i full str.)
   Den trenger litt oppussing for å bli strøken igjen. Det som må fikses er:
   Puss/ rens av alt crom (det fikser jeg selv med Autosol/ qtips/ trykkluft/ Dremel) Rens av hals/gripebrett/bånd (det fikser jeg selv med en myk børste/ såpe og vann. Autosol på Dremel over båndene). Det jeg lurer litt på er hva jeg skal etterbehandle gripebrettet med. Treolje? (i dette tilfellet) Skifte skruer på plekterbrett (de er rustne) (det fikser jeg selv, når jeg finner ut hvilke jeg trenger) Pickups er litt rust på. Går det an å pusse dem litt (på selve metallet), og bare bruke de som er? Eller bør de skiftes? Rens/ sjekk av plugg/elektronikk, da jeg får vanvittig med statisk lyd/skurr/bråk i høytalerne når jeg bruker bassen innimellom. Det er dårlig kontakt en plass. (Her trenger jeg nok hjelp) Nye strenger (alle) (Her trenger jeg også hjelp, og vil ha det gjort av fagfolk) Ellers er det noe du ser/ tenker som burde ha vært gjort ved en evt. «overhaling»? Gitaren er alt for fin til bare å forfalle. Men jeg lurer litt på hva jeg skal behandle halsen med (utenom å polere båndene med Autosol). Bruke en my børste og vaske med såpevann, og evt. Sette det inn med treolje?
   Hva polerer man best en gitar som er lakket med? Jeg er "detailer" når det gjelder bil, så utstyr og stoff til polering av alt mulig har jeg her i massevis, så er det noe jeg kan bruke av det, så blir det bra greier
   Setter stor pris på alle tips jeg kan få. Evt. hvor jeg kan det hele gjort som passer en slunken lommebok etter jul på vestlandet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.