Web Analytics
Jump to content

Valg av studio mic?


jonta
 Share

Recommended Posts

Tjatjo. Jeg har et par matchede Behringer B1 med tilhørende preamp som jeg synes låter veldig fint for pengene, selv om "Røde" sikkert har mer cred.
Veldig fornøyd med de jeg har, men siden jeg ikke bruker dem, eller preampen, så- PM..

Tror veldig mange av stormembranmikrofonene i dette prissjiktet låter veldig likt, ev. med små "feil" i en eller annen retning. Det går mye på smak og behag. Mener at evnen til å lytte og skru for den som bruker de er viktigere.

For ikke å snakke om rom og plassering. Der er det mye å hente. :)

Link to comment
Share on other sites

19 timer siden, jonta skrev:

Må si jeg er litt skeptisk til mye av Behringer greiene. Du mener de er like bra som den Røde jeg nevnte?

Du er jo ikke alene om det. For å være ærlig, aner ikke, da jeg aldri har sammenlignet. De B1- mikrofonene har fått rimelig grei omtale rundt omkring. Tar jeg ikke helt feil, ligger de i samme prisleie.

Link to comment
Share on other sites

Røde NT-1A er naturligvis et godt valg. Den er jo kjent som noe av det stilleste (egenstøy) som finnes i sin prisklasse.

Nå har Røde også kommet med NT-1 (uten A), som er enda et knepp stillere. Den havner akkurat innafor prisintervallet ditt, og kan være noe å tenke på hvis egenstøy er viktig.

Et noe billigere, men fortsatt godt alternativ er SE Electronics sE X1. Den er ikke like stille som Rødene, har dobbelt så høy impedans, og du kan (bør) ikke skrike like høyt inn i den, men en god mikrofon med flatt & fint frekvensområde. 

En god forhandler har kanskje et oppsett (demo-rom) så du kan få prøve dem & sammenligne.

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bruker en god, høyohmig (hi-z) preamp, så har det liten eller ingen praktisk betydning.

I gamle dager hadde vi en tommelfingerregel som sa at inngangsimpedansen (preamp) burde være minst 10 ganger større enn utgangsimpedansen (mic) for å ikke gi for stor signalbelastning. Med dagens utstyrsutvalg burde vel dette være enkelt realiserbart :)

Om signalbelastningen blir for stor (impedansene for like), går det ut over lydkvaliteten. Merkes gjerne først i bass-registeret.

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.