Web Analytics
Jump to content

innspilling av trommer


Kewk

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på, hvordan få go lyd på trommene i en innspilling. basstromme, skarp spesielt.

JEg har et M-audio FW 410 lydkort, som jeg kobler en soundcraft Spirit E12 mikser til. Bruker eventuelt en del pluginser i cubase.

Har også alle mikrofoner som trengs til et trommesett.

Noen som har noen gode råd om hvordan jeg kan få skikkelig god lyd i trommene?

Link to comment
Share on other sites

Noen tips:

- 2 gode kondensatormikker til overheader

- Best mulig (egnede) mikker til skarp og basstromme

- Mikkene skal peke i ca 45 grader på den punktet som trommisen treffer.

- Ikke vær redd for å få et "klikk" i lyden. Dette gjør seg godt i den ferdige miksen.

Et alternativ er å benytte pluginen "drumagog". Lag en kopi av basstrommesporet og kjør drumagog her. Dette er en plugin som erstatter den orginale trommen med en sample. Nå kan du blande det orginale trommesignalet med et bra sample.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Først og fremst må trommesettet stemmes skikkelig. Gjere skifte skinn om det er nødvendig.

Avhengig av musikkstil kan 3-4 micer være nok (kick, skarp og to hverheader), men jeg bruker gjerne 12-13.

foran og bak kick

over og under skarp

en på hver tam

en på hver cymbal

+evt. rom-micer hvis du spiller inn i et rom som klinger bra og vil benytte deg av det fremfor eller i tillegg til klang-maskiner.

Pass på at du får gatet kick, og tammer. Skarp avhengig av musikkstil.

Deretter må du høre på hver enkelt mic om den er riktig plassert for å få den lyden du vil ha ut av den. Det er f.eks. mer diskant mot senter av trommeskinnet. Hør deg frem!

i mixen: Komprimer kick, skarp og tammer hver for seg (ikke gruppe komprimering) evt. også overheads. Hvor mye komprimering som er nødvendig er avhengig av trommisen og hva du er ute etter.

Kanskje noen er uenige i noe av det her.. Det er slik jeg pleier å gjøre det.

Link to comment
Share on other sites

Men kan en få skikkelig god lyd bare ved å spille alt igjennom en mikser sånn at det blir to spor. pleier å ha kicken i et spor, og resten på et annet. Kan en få skikkelig lyd da, bare ved å mikse? eller trengs det å få hver tromme hver for seg i egne spor?

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig avhengig av musikkstil og hva du er ute etter. Det er ingen regler for hva som er rett og galt her. Med bra mikrofonplassering kan du få meget brukbare resultater også med lite/dårlig utstyr.

Hvis det er rock eller metal du driver med, tviler jeg likevel på at du blir fornøyd med resultatene om du bruker bare to micer, eller evt. flere, men bare bruker to spor på mikseren. Hva slags oppsett bruker du? Hvis begrensningen ligger i at du har for få ledige spor på mikseren, kan du jo benytte deg av software-mixeren (gitt at du spiller inn på pc) og kjøre ut i stereo fra denne.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.