Web Analytics
Jump to content

innspilling av trommer


Kewk
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på, hvordan få go lyd på trommene i en innspilling. basstromme, skarp spesielt.

JEg har et M-audio FW 410 lydkort, som jeg kobler en soundcraft Spirit E12 mikser til. Bruker eventuelt en del pluginser i cubase.

Har også alle mikrofoner som trengs til et trommesett.

Noen som har noen gode råd om hvordan jeg kan få skikkelig god lyd i trommene?

Link to comment
Share on other sites

Noen tips:

- 2 gode kondensatormikker til overheader

- Best mulig (egnede) mikker til skarp og basstromme

- Mikkene skal peke i ca 45 grader på den punktet som trommisen treffer.

- Ikke vær redd for å få et "klikk" i lyden. Dette gjør seg godt i den ferdige miksen.

Et alternativ er å benytte pluginen "drumagog". Lag en kopi av basstrommesporet og kjør drumagog her. Dette er en plugin som erstatter den orginale trommen med en sample. Nå kan du blande det orginale trommesignalet med et bra sample.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Først og fremst må trommesettet stemmes skikkelig. Gjere skifte skinn om det er nødvendig.

Avhengig av musikkstil kan 3-4 micer være nok (kick, skarp og to hverheader), men jeg bruker gjerne 12-13.

foran og bak kick

over og under skarp

en på hver tam

en på hver cymbal

+evt. rom-micer hvis du spiller inn i et rom som klinger bra og vil benytte deg av det fremfor eller i tillegg til klang-maskiner.

Pass på at du får gatet kick, og tammer. Skarp avhengig av musikkstil.

Deretter må du høre på hver enkelt mic om den er riktig plassert for å få den lyden du vil ha ut av den. Det er f.eks. mer diskant mot senter av trommeskinnet. Hør deg frem!

i mixen: Komprimer kick, skarp og tammer hver for seg (ikke gruppe komprimering) evt. også overheads. Hvor mye komprimering som er nødvendig er avhengig av trommisen og hva du er ute etter.

Kanskje noen er uenige i noe av det her.. Det er slik jeg pleier å gjøre det.

Link to comment
Share on other sites

Men kan en få skikkelig god lyd bare ved å spille alt igjennom en mikser sånn at det blir to spor. pleier å ha kicken i et spor, og resten på et annet. Kan en få skikkelig lyd da, bare ved å mikse? eller trengs det å få hver tromme hver for seg i egne spor?

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig avhengig av musikkstil og hva du er ute etter. Det er ingen regler for hva som er rett og galt her. Med bra mikrofonplassering kan du få meget brukbare resultater også med lite/dårlig utstyr.

Hvis det er rock eller metal du driver med, tviler jeg likevel på at du blir fornøyd med resultatene om du bruker bare to micer, eller evt. flere, men bare bruker to spor på mikseren. Hva slags oppsett bruker du? Hvis begrensningen ligger i at du har for få ledige spor på mikseren, kan du jo benytte deg av software-mixeren (gitt at du spiller inn på pc) og kjøre ut i stereo fra denne.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.