Web Analytics
Jump to content

Koblingskjema, hjelp !?


Recommended Posts

Jeg holder på å handle meg en MJT strat som jeg skal bygge om til HSS, men jeg vil ikke kjøre 500k på single coilsa eller 250k på humbuckeren. Så jeg vil ha det slikt som Suhr gjør det på HSS gitarene. Jeg tror jeg har funnet riktig skjema, men hva trenger jeg av elektriske komponenter til å få dette til å funke? 

Plz help me...

 

Captain.

hjelp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er det EGENTLIG folk vurderer 500 VS 250k??? Lese på nett og godta etablert "sannhet" basert på impedansforklaringer??? Kjør heller test folkens, behøver bare en 500k resistans som settes over volumkontrollen. Ledningene kan henge ut av gitar så switcher man 250/500 via kortslutning av disse. 500 gir både mer bass som treble, mens 250 virker å fremme øvre midrange som sammenligning. Dette er forsåvidt mer enn kun nyanser, dvs greit hørbart... men likevel ikke mye og så er det when the drummer... osv. Jeg bruker 500k konsekvent i mine prosjekt. Eneste grunn til å ikke bruke 500k er noe ujevn rolloff på volumkontroll. Noe som fikses med 150-200k fra inngang til utgang på volumkontroll. Ønskes fortsatt 250k så setter dere 500k mellom utgang og jord. Prøv dette..

Edited by SteikBacon
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Der er jo tegnet inn en kondensator på neck/mid tone potmeteret. Har du verdien på det?

jeg har sikkert noen 500k resistorer liggende.

Det som er en mulighet er å sette inn to 500k resistorer, i parallell hvor den ene har en enkel av/på switch. To 500k i parallell gir 250k, så da har man muligheten til å få i pose og sekk. Det kan fikses greit ved å montere et push pull potmeter som kobler den ene inn eller ut.

Link to comment
Share on other sites

Så suhr får ca 24nF kondis på bridgepickup, ellers 47nF. (Seriekoblet kondiser, slik c1 og c2 blir, gir halv verdi.) Ser de også har 150k mellom inngang og utgang - Edmire approved. 680pF treblebleed er (for) mye om det spilles på highgain. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Mikke
   Jeg skal lodde på en SD Phat Cat i bridgen på straten min, og dermed bygge den om fra SSS til HSS. Phat Cat er en P90 i Hum format.
   Jeg har loddet om singel coils tidligere, men aldri byttet til humbucker. Ut av Phat Caten kommer det bare en kabel, og jeg antar det er en vintage cloth push back kabel med flettet skjerm ( http://www.gitarist.no/products/vintage-koblingskabel-skjermet). Jeg har prøvd å finne litt loddediagram etc for hvordan å lodde denne til volume poten og 5-way switchen, men jeg finner ikke noe som jeg klarer forstå. Har noen her noen tips?
   Altså.
   Phat Cat i bridge posisjon, SS ellers. 5 way strat switch. 1 volume og 2 tone (250k tipper jeg,den ene har for mye tinn til å kunne se). Hvordan wirer jeg?
   Min første antagelse er at jeg lodder innertråden på switchen, og så drar jeg isolasjonen/push-back skjermingen tilbake og lodder fast denne på volum potten. Evt omvendt, men det virker mer vrient å lodde..
   Takker for all hjelp!
 • Siste aktive tråder

  • Tror nok det ja, men kominasjonen hersker, og det å se den soloen live var en episk opplevelse. Det grommeste jeg har tatt i er en 2 tone burst/maple neck fra 1954 med sn under 100. Den var dyr. Er noe magisk med de gamle. Skulle gjerne hatt en pre CBS. Var en tur der det hele startet sist jeg var i California. 107 South Harbor Boulevard, Fullerton, Orange County, California Fender Radio Service
  • Den CAR er vel en reissue også, av en gitar i en farge som ikke fantes på det tidspunktet (1957)?
  • Jeg har hatt en del Schecter, og har fortsatt min ATX C1. Utseende kan sikkert diskuteres, smak og behag. Men kvaliteten og spillbarhet har alltid vært i øverste skiftet, i sin prisklasse. 
  • Kjekt med slike venner 🙂 Jeg fikk min 77 Ibanez Artist 2630 tilbake på samme måte 🙂
  • Har hatt en Schecter, og den var veldig god på alle måter (koreansk). Skulle jeg kritisere noe var det at den var blytung (og passet beste til A7x fans). Jeg har siklet litt på 'SLS ELITE' serien selv, men har ikke sett noen til salgs i Norge og er ikke klar for å betale over $800 - foreløpig. Liker neck-through.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.