Web Analytics
Jump to content

Hva har de gjort her? Amp-ID


evergud
 Share

Recommended Posts

Jeg har helt siden jeg var en kvisete tenåring med huet langt inni heavy metal elska gitarltyden på King Diamonds "Them". I så stor grad at da jeg seinere hørte amper som hadde enda mere mellomtonegrynt, så gikk jeg bananas med både Matamp og Orange. Jeg har likevel alltid hatt en liten softspot for Marshall, og da jeg hørte denne plata på nytt igjen etter lang tid, så fikk jeg et lite stikk i hjertet.

Jeg har jo hørt og spilt mye Marshall i min tid, men jeg har likevel ikke hørt noe liknende som på denne plata. Hva har de gjort? Er det høyttalerne? Oppmikkinga? Jeg kjenner selvsagt igjen Marshallen der, men det er liksom noe mer ved det enn JCM800 full tilt. Eller er det ikke det? Det er altså det grove, kornete gryntet jeg er ute etter.

Hele plata her. Jeg husker ikke helt akkurat hvor man kan høre det best, men rundt 40:00 er det i alle fall tydelig.

https://www.youtube.com/watch?v=2yUlNlxlBJ8

Edited by evergud
Link to comment
Share on other sites

Amp er en liten del av gitarlyden på ei plate.

Du har cabinett som er brukt, oppmikkingsmetode, hvilke mikker..

Micpreamper og vintage rør EQ'er o,l i innspilling og mixinga har enormt mye å si.

På ei metalplate er det jo som regel haugevis av gitarspor som også bidrar til at det låter svært.

Du vil nok komme mye nærmere med En Axe-FX hvis du er ute etter lyden på en produksjon. (Nærmere ferdig oppmikka "produsert" lyd)

Med en JCm800 topp gjennom et cab har du jo en "romlyd" som er noe helt annet enn en ferdig skrudd gitarlyd.

Kan være at alt dette er selvfølgeligheter for deg men nevner det alikevel:)

Ingen King Diamondfan men kjenner litt til ALR via kjentfolk og han kan gitarlyd, ingen tvil om det!

 

Brukte forresten JCM800 i mange år selv, og etter å ha prøvd mange senere la jeg merke til at ingen låt likt omtrent (samme modell) så du har jo de variasjonene også. 

Dessuten er det vel ingen svensker som har en Marshall Follkesson ikke har rota i?

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.