Gå til innhold
borch96

Amerikansk forsterker VOXac15cc1

Anbefalte innlegg

Hei!

Kjøpte en brukt VOXac15cc1 fra en fyr på finn.no. I annonsen stod det; " Har amerikans transformator for at den skal fungere i norge. Fungerer helt topp og ikke noe støy etc." Pga den lange avstanden (jeg bor på jæren, han i Telemark), og at fyren virket til å stole på, valgte jeg å kjøpe den usett. 


Kom godt pakket i posten, da jeg plugger den i via den medfølgende transformatoren fra clas ohlson 8873370550302.jpg

Vel plugget i med gitaren var det ganske mye støy (ny jack-kabel, ingen effektpedaler) og medfølgende footswitch til reverb og tremolo viser ingen tegn til liv. 
Ringte til Clas Ohlson der de informerer meg at den transformatoren ikke kan brukes på ampen pga nivået på 50W kontra ampens 80W.

52_1028019751.jpg

Regner med dette kan være grunnen til at footswitchen ikke fungerer, og muligens grunnen til støyen? Etter søk på butikker her i Norge har jeg ikke funnet noen tilsvarende transformatorer med 80W.

Så; er jeg blitt lurt, eller skal i utgangspunktet denne transformatoren fungere greit og at det derfor kan være noe annet som er modent for utskifting (rør, footswitch, intern transformator etc.)? 

 

Endret av borch96

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg slet nettopp med støy i min nyinnkjøpte Vox AC15HW... og footswitchen fungerte heller ikke (!?).

fått bestilt ny footswitch da, men støyen kom av slike nettverksadaptere fra Digital Canal hvor en kan kjøre internett gjennom strømnettet kontra trådløst. 

Disse adapterne påvirket en 65amps Lil' Elvis jeg hadde veldig og den er basert på ett gammelt vox design... der var det høylydt fiskeskøyte av gammal årgang... på min AC15HW så hørtes det nesten ut som en slags interferens fra en mobiltelefon.

så dersom du har noe sånt koplet til strømnettet så prøv å plugge ut dette.

 

ang. converteren så er ikke den ihh. nei, så jeg ville nok funnet noe annet i stedet for. Men du får starta opp og jeg tror ikke plent ampen drar fulle 50W ut av strømnettet heller for da hadde nok converteren knela for deg. 80W er nok ratinga på trafoen eller noe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Allrait, takk for svar.

Skifta fra baritongitar til akustisk m/mic, det gjorde underverker på støyen, skyldtes nok dårlige koblinger i baritonen. 

Skal få sjekka koblingene i switchen og switchinputen i ampen, mulig det er der problemet ligger og ikke i strømtilførselen mtp fravær av reverb og tremolo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av K-nizm
   Hei
   har noen erfaringer med å kjøpe brukt guitar fra guitarcenter.com og sende med jetcarrier.?
   er jo ganske mye å velge mellom og mye billig også.
   så det var en 9 år eldre utdatert tråd om dette.men valgte å lage en ny.
   har prisene å sende guitar med jetcarrier forandret seg mye .?leste at det kostet ca 1000kr med fly for 9år siden,
   er det trygt å sende guitar med jetcarrier?jeg har kun brukt dem til å  frakte småting.
   er det tryggest å sende med fly eller båt?
   sender guitarcenter.com til jetcarrier adressen?eller er det noen dumme hindringer der?
    
    
  • Av Thomasamb98
   Hei!
   Skal kjøpe meg ny forsterker, men vet ikke helt hva jeg skal kjøpe... Spiller for det meste punk, rock og noen ganger metall, men er likevel viktig at forsterkeren også har en bra "clean"  Har sett for det meste på Marshall, men også hughes and kettner. Synes H&K ser bra ut, men har ikke noe erfaring med merket. Har sett litt på denne: https://www.finn.no/117191156 . Vil gjerne ha rørforsterker. Tror ikke jeg trenger noe annet enn kombiforsterker, da det er til hjemmebruk. Ser for meg å bruke 6-7k. Noen tips?  
    
  • Av Konnis
   Har en Egnater Rebel 30 som trenger et nytt potmeter og en service. Noen som har noen favorittreparatører for rørforsterkere i Oslo og omegn?
  • Av scttrbrain
   Har en liten 10w Behringer øvingsforsterker som plutselig ble stille. Dvs, ikke helt stille da det kommer en lav brummelyd fra den. Det lyser i powerlampen. Når jeg kobler til hodetelefoner får jeg samme brummelyd der. Ingen lyd ved tilkoblet gitar. Kan ikke se noe på kretskort som ser brent ut. Sitter en sikring inni, men denne er ikke røket.
    Noe som kan fikses eller er det skrot? 
  • Av Lars11
   Har en Peavey Triumph 60 stående på musikkrommet. Vært inne på tanken om å selge den men er litt usikker på hva en slik er verdt. Noen her som har peiling?
   Det er en 60 watts rørkombo med 1x12 høytaler. Produsert i USA i 1989.
   Amp har 3 kanaler, clean, crunch og ultragain. Effektsløyfe. Har orginal fotbryter med kanalvelger og reverbswitch. Amp spiller høyt og har omtrent null støy.
   Har hatt den i mange år men den har stått mye i ro da jeg har brukt racksystem og etterhvert ting som POD på spillejobber. Den er ingen skader eller rifter i den.
   Har nylig freshet den opp med nye rør og skiftet pluggen til footswitch da den var skadet.
    
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.