Web Analytics
Jump to content

Skurring etter skifte av strenger


anders123
 Share

Recommended Posts

Hei.

Får starte med å si at jeg er rimelig nybegynner å amatør.

Byttet i går strenger på en akustisk gitar, men opplever at den øverste (E) strengen skurrer når jeg holder på 1-5 bånd på den.

Noen som vet hvorfor, og om det er vanlig ved strengbytte? Har byttet før uten å oppleve det, og det var ikke antydning til skurring før jeg skiftet strenger.

Link to comment
Share on other sites

Her bør du komme med litt mere informasjon. Stålstrenger? Er strengene av samme tykkelse som de gamle, eller tynnere? Oppgi gjerne merke på gitar og strenger.

En mulig løsning er at du har satt på et sett med strenger som er tynnere enn de forrige. Da kan du oppleve dette. Med de opplysningene jeg har, blir det kun en teori. Gitarfiksing på Internett med kun tekst å holde seg til er ikke en enkel øvelse. :)

Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, anders123 skrev:

Er en Morgan gitar, Jim Dunlop nylonstrenger. Mulig det er byttet til tynnere strenger. Vil det i så fall gå seg til med tida og litt bruk? 

Høres ut som om du har en gitar med veldig lav aksjon (altså lav avstand mellom strengene og gripebrettet). Tror ikke gå seg til uten videre. Hva står det på oppgitt på "tension" på de Dunlopstrengene du har kjøpt? Har du hatt "high" tension før, og bruker "normal" nå, så er strengene tynnere. En løsning kan da være å kjøpe en ny E streng med high tension.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener ikke at dette er en varig løsning, eller noe som gir deg "godlyd", men det kan være med på å sjekke ut hva som skjer. Slakk ned strengene en del, du trenger ikke ta de av.

Klipp opp en post-it lapp eller to, i så brede striper at de passer ned i sadelen. Lag en "løkke" av en stripe rundt strengen, og slipp den ned i sadelen i sporet sitt. Gjenta på strengene som klirrer. Stem opp, og sjekk. Klirrer det ikke, vet du hvor problemet finnes. Klirrer det fortsatt etter la oss si to papirstriper, har jeg ikke flere tips å komme med.

En alternativ løsning er å løsne sadelen, og fore opp med tilsvarende papirstriper under. En sadel skal ikke sitte godt fast, men det hender det jo de gjør likevel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.