Web Analytics
Jump to content

Jeg bygger Jackson.


Recommended Posts

Jeg har skrotet den røde telebodien siden jeg aldri ble fornøyd med den så den bare stod der. Jeg kjøpte en Jackson body, ( ripete men hva får man for 25€? ) Treverk i kroppen er Lind. Jeg tror det er noe Dinky, og jeg hadde denne telehalsen liggende. Alt av hardware og elektronikk bortsett fra Telebrønn og stol kunne jeg overføre til denne bodien. Den får fasevending på begge humbuckere. Jeg visste ikke om jeg kunne bruke den halsen på bildet siden totale strengelengde på den blir bare 24,75". Men jeg leste om det og leste et sted at Jackson opererer med to lengder - 25,5" og 24,75". Hvis sistnevnte stemmer så skulle vel dette gå siden Jacksonbodien er 0,75" kortere enn en tele ned til stolen. Hodet på halsen skal bli samme farge som kroppen. Det hvite er grunning. Pickups skal bli Kent Armstrong Ultra distortion i bridge (kjøpt en som jeg venter på). og det skal bli en Kent armstrong Distortion i neck så får jeg se hva det blir i Middle posisjon. Jeg ønsker meg Floyd rose Special. 

Jeg kom fort i gang for jeg kunne bare lesse over deler fra den røde telekroppen før jeg skrotet den. Heldigvis så hadde jeg en Fender 5-veisvender liggende. 

Så nå er det to prosjekter som jeg har - Tele Deluxe og en Jackson. Rød Telecaster er byttet ut med denne siden jeg har skrotet telebodien. 

 

 

image.jpeg

 

Jeg har laget bakplatene selv i kryssfiner og oljet dem. Den for tremoloen må oljes mer. (Brun olje) 

Halsplaten sitter sjevt men det er forrige eier av kroppen som sannsynligvis har borret de. (Tviler på at fabrikkborrede hull blir så skjeve.) Jeg brukte hullene som var. 

image.jpeg

 

Gull hardware til denne fargen ble jo knallfint: 

 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dette tror jeg du får problemer med. På mange måter. Logikken når det gjelder ulike skalalengder er litt snodig når du baserer deg på målene du gjør, og som GKid poengterer, med FR: locking nut? Ikke er det en spesielt pen hals/kropp-combo heller, etter mitt syn.

Link to comment
Share on other sites

Det er en 24,75" kropp. Jacksonhals beste råd? Jeg tenkte å bruke noe som jeg hadde.

Jeg tenkte fasevending av humbuckere med bryterne (det var to hull for miniswich da jeg kjøpte kroppen) 

Han noen en anbefaling til middlepickup for GFS sine Fat Pat?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Jeg driver parallelt med mine prosjekter. Nå skal jeg prioritere gitarbygging. Jeg får forresten lov a kona å fortsette å bygge. Gode nyheter i dag. 

Tilbake til Jackson. Jeg har loddet hele elektronikken men kondensatoren jeg hadde liggende er på 22 oHm, så jeg trenger en ny. Da kjøper jeg en fra RS av den grunn at jeg ikke handler varer for 90 cent og betaler 6,95€ i porto. En RS kondensator koster ca 10€. Da er det verdt portoen. 

Man kan ikke klage på uovversiktlighet her. . Det ville være unfair. De to bryterne er for fasevending av humbuckere. 

Noe som er uvanlig med denne er at det nederste potmeteret er volume. Men jeg ville ha det sånn. På bryterne brukte jeg modelljernbaneleding, eller, med et unntak, så brukte jeg lampeleding ellers. Sistnevnte er ikke det mest ideelle å lodde med, men det virker bra. 

image.jpeg

 

Jeg har også borret opp større hull for studs for floyd så den fra Dragonfire passer. Hullene var for små for Dragonfire. Nå passer de akkurat til Dragonfire og jeg limer dem fast med epoxy for sikkerhets skyld også. 

Det stygge dere ser er polish som sitter igjen. Jeg røket visst ikke godt nok av. 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Jeg leste om 24,75 tommers gitarer i Scale length med 22 bånd. Min Jackson er en sånn 24,75 tommer. Dere har skremt meg fra å bruke min Telehals på min Jackron før jeg i dag leste hos Semour Duncan forum om 24,75 tommer gitarer. Hvis dere tviler på det så er linken her: http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?225942-Why-are-nt-there-more-24-75-scale-24-fret-guitars-out-there

Det betyr at jeg kan bruke min telehals for det er 24,75" til stolen. Nå ble jeg glad. Headstock skal bli samme farge som gitaren. Jeg betiller Floyd om noen dager.

 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Som el_roffo skriver, skalalengde har ikke noe med hvor mange bånd halsen har. Det er avstanden mellom båndene som er forskjellig. Man kan fint lage en 25,5- hals med alt fra la oss si 22 til 27 bånd. Man må måle fra det tolvte båndet og ned til broen, og så opp til sadelen. Målene må være kliss like. Er de ikke det, blir gitaren helt umulig å spille rent på.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.