Web Analytics
Jump to content

Telemaster #3


 Share

Recommended Posts

Lager en ny tråd til denne - den gamle tråden er blitt litt uoversiktlig med flere prosjekter og sjeldent oppdatert :) Den svarte Telemasteren av ask er forøvrig blitt solgt, litt fornøyd nå med mitt første salg av hjemmemekk :) 

For nye sjåarar er dette en Telemaster av gran, jeg lagde kroppen for et par-tre år siden men den har blitt liggende og vente. Jeg har hatt en del mislykkede finish-forsøk, mistet motet en stund og gikk over på andre prosjekter. Nå er tiden inne for å gjøre den ferdig, så jeg startet med å pusse den ned for 3. (eller 4.?) gang for å gjøre et siste forsøk på en transparent hvit finish uten sprayutstyr. 

Målet er noe slikt som dette:

tm3.jpeg

Dette er med den forrige finishen, Herdins antikkhvit oljebeis. Det ble bra på front og bakside, men fikk masse striper og skjolder på kantene. Pen langt fra, men langt fra pen. 

Her har jeg pusset ned til 240, to strøk med platinum shellac, og to strøk med shellac blandet med en liten dæsj Chestnut hvit spritbeis.

tm3_2.jpg

Virker lovende. Ble et dårlig bilde uten blitz, men den har blitt litt lysere. Det er lettere å ha kontroll på fargen når det er mye mindre pigmenter i, og jeg får heller ikke striper eller "penselmerker" når jeg bruker french polishing. Tror jeg har truffet med fargen også. Tenker et par strøk med akryl eller melamin klarlakk til slutt.

Har lyst til å bruke Strathalsen med CBS-headstock, men da må jeg finne en løsning for plekterbrettet som er frest ut til Telehals. Mulig jeg bare kan lime noe inn i hjørnene. I verste fall lager jeg en ny hals med Telehæl og CBS-headstock :)

Edited by el_roffo
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Den ‎04‎.‎10‎.‎2016 at 20.48, Rottenikken skrev:

Du kunne jo lage plekterbrettet selv. Lag et i plexiglass og lakkere på baksiden klarer du fint, du som er så flink. Da løser du halsproblemet.

eller kjøpe plekterbrettmateriale i perlemor som var konge til den fargen!?

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, arneK skrev:

eller kjøpe plekterbrettmateriale i perlemor som var konge til den fargen!1f60a.png

Ja, dette materialet kjøpte jeg fra Guitarfetish. Har ikke mer igjen av det så jeg må nok handle en plate til. 

Nå har jeg hatt på shellac med skumpensel og fått omtrent samme dekning jeg hadde med oljebeisen. Jeg skal fortsette med en del strøk til så jeg kan pusse det flatt uten å gå gjennom lakken. Så blir det french polishing for å jevne ut farge og dekning.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nei, men ville personlig sett mot det merkene som har noen flere år i gamet. Ser nå at du har fått et bra tips under (eller over ettersom).
  • Jøss! Ja, dette ser snasent ut. Den custom-funksjonen har alt jeg ønsker meg. Billig var det òg. Tror jaggu jeg skal legge inn en bestilling her. Tusen takk for tips!
  • Jeg har testet litt GFS og synes det er egentlig ganske ok, men med tanke på dyr frakt og moms, blir det ikke så billig lengre likevel. (Husker enda med glede da dollaren var nede i 5kr  )  har du tid å vente litt, vil jeg sterkt anbefale Bootstrap pickups. Har ikke testet Stratmikkene derfra men er superhappy med tele- og jazzmasterpickups.  https://bootstrappickups.com/products/custom-single-coil-for-strat-by-custom-featherbottoms-custom-sound-machines  
  • Så du har dårlig erfaring? Seymour Duncan har ingen Stratocaster-pickuper som er bare litt overspunnet, tror jeg. Nærmest kommer SSL-1, men jeg skulle gjerne hatt noe som var et halvt hakk hottere enn det.
  • Ville heller sjekket finn.no for Seymour Duncan osv
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.