Web Analytics
Jump to content

Ny 4x10-oppsett, bruke gammelt eller kjøpe nytt kabinett?


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Har kjøpt meg fire Warehouse G10C-elementer fra vår mann på Stormoen, @djupnes, og tenkte å installere dem i Marshall 1965A-kabinettet jeg kjøpte av vår mann på havet, @Birk, men nå ser det ut som det kommer til å koste mer enn det smaker: Høyttalerne er for dype til å få plass inn bak bærehåndtakene som står montert veldig nært det øverste høyttalerparet. 

Siden det neppe er særlig med penger å få for originalelementene, uten kabinett, og det blir så mye arbeid med å bruke de nye i dette kabinettet lurer jeg på om ikke det lureste er å kjøpe et nytt, tomt 4x10 og selge 1965A-et, om ikke noen her har en knakende god idé for hvordan jeg kan fikse  dette med bærehåndtakene?

Er det noen som har anbefalinger ang. merke, modell, butikk, whatever, når det gjelder å kjøpe tomt 4x10"?

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, OsamaFetLaden skrev:

Tror de vil gå i stykker fort hvis man skjærer av bunnen på dem. 

Nå har jeg også greid å skru en (maskin)skru fast i det ene hyttalerfestet i baffelen, så nå begynner jeg å seriøst vurdere alternativ 3: Fyrstikk og tennvæske.

Nja. Kapp av bunnen, spor av bunnen på finér, fres spor med en Dremel, tec7, og jeg tror de holder lenge. Skulle de gå i stykker, kan man lage noe som fungerer med vannfast finér. Litt sort spraylakk, og det ser helt greit ut.
Når det er sagt, er jeg opptatt av å gjøre det beste ut av det man har. Alternativt kan du jo fjerne hele festet og blokke av hullet med en platebit. Blir jo litt vanskeligere å transportere.

Link to comment
Share on other sites

Disse håndtakene er jo enkle å fikse. Hvor mye er det de stikker ut for mye egentlig? Marker opp, kapp av det som er for mye, prøvemontere element for å sjekke at du har nok plass, plastsveis igjen håndtake med restene av det du fjernet og alt er som nytt :)

Link to comment
Share on other sites

Disse tekniske løsningene deres er nok hinsides både mine ferdigheter og verktøypark----jeg har knapt hammer og spiker, og vet bare forskjell på dem på en god dag. 

Det mest irriterende er at lommene man stikker handa ned i er mye dypere enn de hadd trengt å være, og jeg har store never. Lurer på hvorfor de har lagd dem i størrelse Sasquatch. 

Uansett, jeg kan alltids bare skru dem av og brenne dem mens jeg ler kaklende sprøtt. Det som verre er, akkurat nå, er den strippa skruen jeg ikke får ut. Det er fire skruehull, for hvert element, tilpassa maskinskruer. Borer jeg opp andre hull, og bruker istedet, blir skruene kun festa i fineren i baffelen, ikke i metall.

Link to comment
Share on other sites

du har ikke en praktisk anlagt kompis å spørre til råds? :-)

både å få ut den knekte bolten og å tette/modde bærehåndtakene er jo egentlig helt overkommelig hvis man har verktøy til det :-)

Edited by tg1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By OsamaFetLaden
   Eminence har kommet på en måte å redusere utgangsvolum i høyttalerstadiet, ved hjelp av noe de kaller FDM-teknologi. Foreløpig er det, såvidt jeg vet, to elementer som er bestykket med denne funksjonaliteten: den amerikanskvoicede Maverick og den britiskvoicede Reignmaker. Man kan sågar se en diger volumbryter på baksida av elementene.
   Evenstad selger Palmer-kabinetter med disse og mange andre høyttalerløsninger i.
   Noen som har erfaringer med og/eller meninger om Palmer, disse Eminence-modellene og/eller FDM-teknologi?
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.