Web Analytics
Jump to content

Stativ for flere gitarer, evt. løsning på vegg...?


Slashaxl
 Share

Recommended Posts

Driver å ser på muligheter for stativ eller oppheng på vegg for flere gitarer. Litt usikker på hvilken løsning jeg skal velge.. Ønsker å ha plass til en 12-14 gitarer her. 

På vegg må jeg ha de hengt 90ish grader på veggen, har sett litt på de Hercules-armene som kan snus 180 grader. Synes dog ikke de virker så solide.. Så blir det jo en ganske god vekt på veggen, totalt sett..

Har tidliger brukt de K&M veggfestene, og synes de fungerer fint, men tar for mye plass på veggene om alle gitarene skal henge flatt på vegg.

Et alternativ kan også være et gulvstativ, samt noen på vegg over. Her finnes det jo masse alternativer, alt fra Rockline til rundt 500,- til Fender kasser til 4000,-, samt ymse customløsninger. Nå er jeg interessert i å gjøre det så billig som mulig, men er skeptisk til de billige stativene.. Er det gode nok? Hvor langt fra vegg må et slikt rack stå for at gitarene skal stå fritt? 

Plass er temaet, det er ønskelig at ting tar minst mulig plass. Helst nitrovennlige løsninger også, da majoriteten av gitarene er Gibson.

Tips og erfaringer mottas med takk :)

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du får skrudd samtlige fester i stenderverket ville jeg ikke vært bekymret for vekt. Vanlige overskap på kjøkken som  er fulle av bestikk/kopper/glass og kjøkkenutstyr veier mye mer enn gitarene dine - og de detter ikke ned hvis de er ordentlig festet :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, har sett litt på de Hercules rackene, skal vel gå an å få opp til 10 gitarer i de, så en 8-9 skulle vel være innafor. 

Å henge i stenderverket skulle forsåvidt være kurant nok, må da legge en lekt på tvers først, så festes i stendere, så henge gitaropphengene på den isåfall. Tenkte å ha de ganske tett.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha noe som står på gulvet ville jeg gått for industristandarden med en gang, Ultracase.

Har 4 og 6 gitarers utgavene. 

Hatt noen av de rimeligere versjonene før og de falt fra hverandre når jeg hadde de med ut.

Skal de bare stå stille kan de sikkert funke men jeg tror på å kjøpe kvalitet med en gang.

Står mye tryggere i disse og, gitarene kan ikke falle ut.

image_zpsrygzva1x.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

Er du på jakt etter noe billige greier så bestilte jeg et sånn et i går:
http://www.gitarhuset.no/produkter/rekvisita/stativer/rockline/rockline-gs-028-7-gitarstativ-for-7-gitarer-gs028-7-p0000006790
30% på det nå.
Jeg er litt i samme situasjon som deg, har nettopp flyttet musikkutstyret i ett nytt oppussa rom i huset,
og trenger å ha gitarene på rekke, og vil helst ikke skru noe i veggen.
Vet ikke om dette funker, er litt bekymra for hvor langt fra veggen det må stå.
Men siden det koster så lite så er det ikke store tapet.
Har stort sett bare Gibson og Fender, men har ikke merka noe reaksjon på lakken med andre stativer, håper det ikke blir noe problem med dette heller.

Edited by Evil_Caprino
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Slashaxl skrev:

Det der ser kurant ut ja. Virker som det fungrer ganske så bra også. Skal sjekke det litt nærmere. Sikkert mulig å få en 6-7 gitarer på en slik :)

Ja ellers så kan du jo bare kjøpe to pakker. Ta en kikk i katalogen til String Swing så er det utrolig mange muligheter. Gitarist.no solgte disse før men ser de er vekk fra nettbutikken nå.

Link to comment
Share on other sites

@Debris Ja, har sett de der, men blir i overkant av hva jeg gidder å koste på det. Skal bare stå hjemme. Helst vil jeg unngår å sette noe på gulvet, men mulig det blir en rekke på gulv og en på vegg. Hadde vært greiest å ha de alle på vegg, lettere å holde et rent og ryddig rom :)

@Evil_Caprino Så det tilbudet ja. Gi gjerne en tilbakemeld. når du har mottatt og testa, i tilfeller jeg ender med et gulvstativ.

@siimen Har veldig trua på de det. Vært enkelt fra norge forsåvidt, men ser de ikke har. Kan jo høre med de om de fortsatt får tak i, og til hvilken pris. Så får man se om det er mer lønnsomt enn ebay :)

Link to comment
Share on other sites

Det var priset til 1495 for en "pakke" med ett veggfeste og 5-6 gitarknagger. De selger jo fortsatt String Swing så de får sikkert tak i de. Er vel på området til gratis frakt i Norge også.

Edit: Fortsatt billigere fra ebay gjennom denne her hvertfall: http://www.ebay.com/itm/String-Swing-5-Instrument-Hanger-System-SW5RL-S-K-USA-Made-/251657436187?hash=item3a97f3bc1b:g:VCgAAOSwfcVUJCjf

Edited by siimen
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.