Web Analytics
Jump to content

hjemmelaget hals 1


Recommended Posts

det er vel hardt nok, tror det er iallefall på høyde med lønn...denne er veldig tettvokst. Vurderer å bruke det til gripbrett, men det bør vel lakkes da? En annen mulighet er båtmaterilet til biltema ( teak) i stedenfor rosewood i såfall. Ellrr noe fra obsbygg. De har litt forskjelig. Men heller mest til rogn da litt av intensjonen min er å bygge noe som ikke alle andre har, og finne mest mulig materiale lokalt.

Link to comment
Share on other sites

Rogn bør nok lakkes hvis du brukes det som gripebrett. Teak er mer enn hardt nok, men har et par ulemper. Det kan være veldig oljete og vanskelig å lime med vanlig trelim (hvis det er ekte teak). Titebond 3 eller epoxy er nok det beste da. Det er også fullt av mineraler og sløver verktøy temmelig raskt. Jeg har en stor gammel teakplanke som jeg vurderer å bruke til hals og/eller gripebrett.

Tips til gitarbyggere: Bombay-møbler er laget av rosewood og dukker rett som det er opp på "gis bort"-sidene på Finn... se etter noe med mye av den mørke kjerneveden :)

Edited by el_roffo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Den 30. august 2016 at 6.18, arneK skrev:

Jeg er i gang med et lite halsprosjekt, og er kommet så langt... Det virker greitt så langt. Emnet er laget av stokk rogn, kløyvd , snudd motsatt vei for stabilitet,og laminert sammen med en bit eik .Jaja, vi får se om det blir en hals til slutt...

WP_20160829_020[1].jpg

WP_20160829_017[1].jpg

Sporet du freser. Har du noen mal, eller bygger du opp under fres for å få riktig krumning/ stigning i spor?

se link viser spor i hals http://www.julimorcreations.com/Plans/Tele-StylePlans.htm

Edited by Erik-M
Link to comment
Share on other sites

Hei, det gjorde jeg ved å stille dypere og dypere kutt på midten, nei, eg brukte ikkje mal, bare passet på å legge midtlinjen parallelt med kanten som anlegget ble ført mot.Frihånd nermest. Trussrod er en som eg bestilte frå gitarist.no, som er dobbelt virkende, altså som kan stilles begge veier. Edit, virker som datamaskina eg bruker er innstilt på nynorsk, der er en servicemaskin frå en av de store kjedene. Må se å få fikset på det...

Edited by arneK
Link to comment
Share on other sites

Litt framgang og litt bakover,,, Fucka opp når eg skulle borre hull til trussrod. Måtte frese bort treverk der feilen var. Hullet kom ut mye lavere enn tenkt,  Det ble å felle ned litt reserve treverk, så får jeg borre nytt senere. Former profilen med en sponhøvel, der er moro å se at det begynner å ligne noe. Fortsatt en liten vei å gå da, men rakk ikkje meir i dag.

WP_20160902_002[1].jpg

WP_20160903_003[1].jpg

WP_20160903_002[1].jpg

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.