Web Analytics
Jump to content

Lage finish. Samme måte som man gjør på pyntekniver.


Recommended Posts

Dere har sikkert hørt om Danish oil. Men noe dere antagelig ikke kjenner til er narvsverte. Å lage fin finish med det går supert og det går aldri av. Narvsverte er en væske som du pensler på, forskiktig den renner fort og uansett hva den treffer så går det aldri bort. Det trekker skikkelig inn i treverket. Dette bruker man til å farge treverket i ønsket/ønskede farger. Når det er hatt på så venter du 50 minutter eller mer og pusser det med sandpapir 600 eller finere godt og grundig ca fire ganger eller mer og denne prosessen gjentar så mange ganger som nødvendig. Ta det god tid til å pusse godt. Det er viktig. Mellom hver pussing pensler du narvsverte. Du kan velge en annen farge over og da kan man også få artige farger om ønskelig. Du kan bruke flere farger samtidig og også blande din egen ved å mixe flasker. På siste lag narvsverte går man opp til minimum sandpapir 1200. Til slutt skal den ligge i olje over natten. Har du en dunk med 5 liter Danish oil så hell alt opp i en boks/bøtte som er stor nok til at kroppen kan ligge der og la det ligge over natten. Om morgenen bare tørker du godt av kroppen med en klut og heller resterende olje tilbake. 

En ting, du ser bestandig mønsteret i treverket men det er meningen. Det er ikke lakkering. (derimot går det som en lek å lage sunburst md denne metoden tipper jeg)

Det er dette knivmakere gjør men treverk er treverk. (Jeg laget kniver før)

Narvsverte får dere kjøpt på feks skinnlåven og Jørn Jensen lærhandel på Lillestrøm. Begge har nettbutikk også. 

 

Her er litt av det jeg mener, feks er denne selvfølgelig behandlet med rød narvsverte:

ZZ98CA509F-0D5E-448C-A34B-41313FFD9441_zps

 

Angående farger så kan dere kjøpe alle disse fargene hos jørn jensen lærhandel. http://www.jjensen.no/Farger-finish-lim

Fargeprover_Narvsverte.png

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Narvsverte blander seg i lagene i treverket og du år fram effekt og overgang etter at det har trukket inn minst 50 minutter og du pusser med samdpapir. gradvis kommer det fram og hvor glidende det blir avhenger av pussingen, ikke penslingen. Å male sunburst med pensel sammenlignet med den metoden jeg beskriver kan ikke sammenlignes og dette er noe jeg har peiling på. Jeg har laget mye glidende overganger før. (ikke på gitarer men jeg vet hva jeg snakker om)

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

ANBEFALER ikke. Forteller om en alterantiv metode for de som har lyst til å prøve noe nytt. Det kan brukes både på stort og smått. Det brukes også på geværer. Treverk er treverk uansett størrelse.

Sunburst har jeg ikke prøvd men jeg vet hvordan denne væsken reagerer. Jeg laget en vildig fin kniv i den fargen under, den røde, og den ble vakker ensfarget. Det gikk på liten over flate og er det noen grunn til at det ikke skule så på en stor overflate...

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, Rottenikken skrev:

ANBEFALER ikke. Forteller om en alterantiv metode for de som har lyst til å prøve noe nytt, og jo, jeg prøvde på en body for lenge siden. stemmer det. Meget vellykket men jeg har den ikke mer. Det er ca 1 år siden.

Du får nesten komme med noen bilder av det du har gjort. Så kan forumbrukerne her kommentere hvorvidt åpningstråden din har noen som helst verdi.

Oppfordring til trådstarter: kjenn din begrensning, kjenn ditt publikum. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det jeg hadde av kniver brant opp i husbrann da huset til mor og far brant ned i 2010. Jeg fikk ikke reddet noe. sorry...

Men vent og se. Mitt neste prosjekt etter den røde telecasteren skal bli en Telecaster Deluxe i Swamp ash og den skal bli sort ytterst med mørke brun innenfor og tan innerst på samme måte som sunburst (men med andre farger), laget etter denne metoden. Jeg har aldri laget de speil blanke da jeg syntes satin finish er finere med denne metoden og den gitaren blir satin. Hvor blank den blir avhenger av hvor mange ganger den bades i olje. Min skal bades bare en gang.

(forutsatt at det ikke er for kaldt ute til å pusse når jeg får råd. Da må det vente til året etter med finishen)

En oppfordring til deg, gubbe er: kjenn din egen begrensning for hvis du ikke kjenner denne metoden så er du ikke kompetent til å uttale noe om mine begrensninger der.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke funnet på å legge en gitarkropp i olje over natten. Høres ut som oppskriften på en katastrofe.

Derimot mange veldig tynne lag, hvor du legger neste lag når forrige har tørket fungerer bra.

Ang sunburst: Om en klarer bruke penselen som en bomullsfille og legge farge i sirkelbevegelser hvor en gradvis drar inn den mørkere fargen kan det nok fungere, men selv med bomull og farge beregnet for formålet er dette en kunst å få pent.

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lagt en gitarkropp i linolje i noen måneder en gang, inspirert av knivmaking jeg holdt på med. Resultatet var en blytung og helt død kropp. Synes ikke det var så lurt.
Det er ofte en grunn til at det ikke er vanlig å gjøre uvanlige ting når man lager/setter sammen gitarer. Det er som regel ikke det at det ikke er prøvd før av noen, men at det ikke er så lurt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er slettes ikke durkdreven. Når det vi snakker om å få fram trestruktur i et knivskaft, er det etter min mening mest vanlig å beise. Hva slags beis man liker best varierer. Narvsverte er et produkt som i første rekke er ment til farging av lær. Det fungerer det fint til. Det at en og annen knivsnekker har brukt det på tre kan jeg gjerne tro, i og med at "det var tomt for beis, og man tager hva man haver." Har gjort det selv. Ser man for seg forskjellen i areal på et knivskaft og en hel gitarkropp, er det enkelt å se for seg at forskjellen er ganske formidabel. Er man på "møbelgitarkjøret", så gjerne for meg, men vær forberedt på at det tar lang tid, det blir mye pussing med papir av finheter det er vanskelig å få tak i.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.