Web Analytics
Jump to content

Litt om Stratocaster 1961 modell. Prosjekt


Recommended Posts

Nå blir den bå ferdig om to uker og jeg setter bort de andre prosjektene og rød Tele som et mindre sideprosjekt så dette blir neste - en 1961 modell. 

Nå starter jeg snart opp med en Stratocaster 1961 modell og planlegger så jeg vil først snakke litt om den årsmodellen slik at jeg får den så autentisk som mulig. Bygging starter om et par mnd. Jeg tenkte fiesta rød farge og matte ned litt så den ikke ser ny ut og bare kjøpe aged hardware på e-bay og prøve å få en halsplate med serienummer mellom 55000-72000. Men hvis vi kan prate litt først før byggingen starter om 1961 modellen så den blir så korrekt som mulig...  

En kopi av 1961 strathals med 61 spec laget av gitarmaker får jeg for ca 170 euro og det er jo akseptabelt for så godt håndtverk.

Denne gitarkroppen er en eksakt kopi av en 1961 modell body.  Lurte på denne men er fargen riktig nok for den årsmodellen?

https://www.tonefactory.nl/body-strat-model-sss-fiesta-red-finish

Og ca sånn stol: http://www.ebay.com/itm/KLUSON-RELIC-AGED-VINTAGE-USA-STRAT-STRATOCASTER-BRIDGE-KIT-2-3-16-KVTSN-/371550441330?hash=item568221cf72:g:prsAAOSwDuJWuS78

Så mulig jeg kunne trenge noen gode råd for å matte den ned så den ser aged ut, bodien altså slik at jeg kan lære og pugge utenat. Lurte på litt forsiktig våtsliping med 1200 papir bare sånn at den ikke blir speilrød så den ser ny ut?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

De er flunka nye. Mulig at det er ulovlig i LAGE dem men det er ikke ulovlig å KJØPE dem. jeg har funnet en halsplate på ebay med passende nummer. Min skal lages bare for moro skyld likevel og et slikt nummer ville jeg aldri misbrukt. Det blir litt som å lage falsk Fenderlogo. Ja denne skal få Fender 61 modell logo også. Det er også kopi. Og lovlig å kjøpe. 

Dessuten ville jeg aldri solgt den og henvist til serienummer for å tjene en god sum heller. Jeg bare gjør det for gøy og det går ikke ut over Fender slik som feks en nøkkelgenerator på et dataprogram gjør. Fender taper ikke noe på det og derfor ser jeg ikke noe galt i å kjøpe den og sette på. Men forfalskning, ja, man kan på en måte si det og men jeg kaller den for kopi. Det høres litt penere ut.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

 

14 minutter siden, Rottenikken skrev:

-for moro skyld likevel 
-gjør det for gøy
-Men forfalskning, ja, 


Dette synes du er svært artig?
Det innbiller jeg meg jeg du er rimelig alene om.
Men kanskje ikke, kanskje mange ler med deg?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hva er så galt med dette? JEG syntes at dette blir gøy. Hvis JEG har glede av dette da? Men at det kan stemples som idioti - husk at aged hardware er salgsvare så jeg er vel ikke den eneste som forelder en gitar. Noen kjøper fake sticker for F-hull og liker det også mens andre syntes det er teit.

Stempler du meg som en tosk? Det blir noe originalt. Fantasi. Vi er forskjellige.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det er vel ikke lov til å kjøpe forfalskninger heller . Om man kjøper i god tro er vel en ting , men om du vet.............................. Ikke er det lov å lage forfalskninger, og det blir vel litt der.

 

Edited by bjosted
Link to comment
Share on other sites

Det at det er noe som få har selv om bet blir kopi er det jeg syntes at er morsomt. Kanskje lire noen som ikke vet bedre av personlige venner for å imponere. Noe ingen andre som jeg kjenner gjør. (men nå kjenner jeg ingen andre som bygger selv heller) 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

19 minutter siden, Rottenikken skrev:

Det at det er noe som få har selv om bet blir kopi er det jeg syntes at er morsomt. Kanskje lire noen som ikke vet bedre av personlige venner for å imponere. Noe ingen andre som jeg kjenner gjør. (men nå kjenner jeg ingen andre som bygger selv heller) 

Det hadde du klart å få til med egenkomponerte logoer også, noe som er vel så tøft og sjeldent.

Link to comment
Share on other sites

Mulig det. At jeg kan bevise at jeg har foreldet en gitar slik som jeg sier med mitt navn i logoen. Da blir den et bedre kunstverk som foreldet enn hvis den er blank. Mine venner har sett mine selvbygde skinnende blanke gitarer så å imponere med en som skal se gammel ut med hensikt vil nok imponere mer enn skinnende blank for det vet de at jeg kan. Da blir det heller ikke forfalskning.

Jeg tror heller vi sier at det blir en skikkelig 60's gitar.

Hva er lettest å matte ned av denne eller rød:

https://www.tonefactory.nl/body-strat-model-sss-black

Jeg kjøpte nettopp denne nå. Det er en 57 USA stol og den er maken til 62 stolen. og 61 til 62 stol er så like at det kan aksepteres. Ikke alle delene er tilgjengelige i 61 modell så... Stol er et eksemplel på det, i alle fall hvis den skal være aged. Ingen av mine venner ser forskjell likevel og det gjør ikke jeg heller.  Det blir en så-og-si 61 modell. Eller man kan si - det blir i allefall en 60's gitar.

$_1.JPG

Jet spørsmål. Hvis denne utelukkende har skikkelige deler og et godt oppsett samt Custom shop pickups, kan denne kalles custom da hvis også kvaliteten er der?

Sort eler rød body - en av dem blir det.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Rottenikken skrev:

Jeg tror heller vi sier at det blir en skikkelig 60's gitar.

Jeg håper virkelig at mange ikke er enig i dette utsagnet.
Til og med top-of-line masterbuildere hos Fender Custom  kaller ikke de svindyre byggesettene sine
for skikkelige '50 -'60 s.

Edited by Hyrcanian
Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, Hyrcanian skrev:

Jeg håper virkelig at mange ikke er enig i dette utsagnet.

Tilnærmet kopi selvfølgelig. Stolen over fant jeg ut at ikke har 11,3 mm spacing men er Mexico så da blir det vel noe tilsvarende USA. Gotoh eller KLUSON feks.

Skikkelig 60's gitar, det blir litt feil det. Du har rett. Ekstremt 60's modified er mer rikitig, eller hva? Det blir nesten  kopi da eller ekstrem 60's stil. Er du enig i det? Dette vet jeg er et prosjekt som blir fullført da dette er min store drømmegitar.

Denne stolen er riktig nok for en 60's modified USA som ikke er ekte, men meget realistisk. 11,3mm spacing. Det er en KLUSON. Tilsvarede denne. 

Men hvis vi sier ekstremt 60's modified med meget autentisk utseende? Enig?

 

KLUSON_RELIC_AGED_VINTAGE_USA_STRAT_STRATOCASTER_BRIDGE_KIT_2_3_16_ KVTSN___eBay.jpg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

8 minutter siden, Rottenikken skrev:

Det blir nesten  kopi da. Er du enig i det?

Et hjemmelagd forsøk på kopi kan jeg gå med på.
En meget dreven amerikansk Stratocaster.aficionado sa:
"Strats are easy to build & easy to stuff up. I've seen it many, many times. 
Building a really great one is not that easy, it's almost impossible"

 

Edited by Hyrcanian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.