Web Analytics
Jump to content

Lakkskade på Ibanez JEM GMC


Recommended Posts

Trenger noen råd til reparasjon av noen lakk skader på en Jem Gmc. Med kun 366 produsert vil

jeg helst ikke kludre til noe på denne. Hvis noen har en metode som kan brukes uten å gjøre re finish på

hele kroppen så tar jeg mot alle tips jeg kan få. Har sett noen videoer med bruk av super lim. Kanskje klar neglelakk kan

dryppes i sprekkene. Er ikke uvanlig at clearcoat slapp swirl lakk underlaget på gitarer fra denne tiden (1992-1993)

Er litt dyrt å feile her. 

 

P1010032.jpg

P1010012.jpg

P1010033.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd både superlim og neglelakk. Jeg har ikke noen erfaring med hva som er mest holdbart, men det er mer jobb med superlimet, da man kan legge på mindre av gangen. Superlim blir også grått når man pusser på det, og det er vanskeligere å polere opp, men det lar seg gjøre. Dan Erlewine har en fin video på youtube der han viser hvordan han gjør dette. Det er kanskje den du har sett?
Du kan heller ikke bruke aksellerator på superlimet. Det blir grått.

Den gitaren jeg har fikset størst lakkskader på, bygget jeg opp rundt en millimeter med sort neglelakk. Det ble så og si usynlig. Det tok ganske lang tid, overdriver du mengden, blir bare resultatet at du får en diger myk masse som "aldri" tørker. Ha på neglelakk kun en gang om dagen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer. Det er flere veier til målet, og det er ikke riktig så enkelt som det ser ut i videoklippet. Det der med "håndtlag" ha nevner flere ganger er noe man ikke skal kimse av. Nå virker det som om TS har tålmodighet. Han har vist fram imponenerende resultater tidligere, så dette tror jeg går veien.

Skulle jeg driste meg til å anbefale noe, tro jeg jeg at jeg hadde fjernet noe tørr og sprukket lakk rundt skadene før utbedring. Tipper sluttresultatet blir bedre da. Ikke noe som er mindre lekkert enn gammel lakk som står på tå og speiler seg. Når det gjelder skader der er det er fargeforskjell, så blir det opp til hver enkelt om hvor viktig det er å fikse det. En liten flekk i "feil" farge kan være plagsomt for noen, men et bevis på alder for andre. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke "rota med det selv"  på en så sjelden/dyr gitar . I så all hadde jeg øvet på en annen gitar først   i minste fall .

Vil tro i forhold til verdi på denne , så er det bedre å LA VÆRE enn å gjøre noe som ser amatør fikset ut .

TS bor vel i Oslo området - er det ikke proffe folk der borte som kan ordne dette på en proff måte ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.