Web Analytics
Jump to content

Lakkskade på Ibanez JEM GMC


Recommended Posts

Trenger noen råd til reparasjon av noen lakk skader på en Jem Gmc. Med kun 366 produsert vil

jeg helst ikke kludre til noe på denne. Hvis noen har en metode som kan brukes uten å gjøre re finish på

hele kroppen så tar jeg mot alle tips jeg kan få. Har sett noen videoer med bruk av super lim. Kanskje klar neglelakk kan

dryppes i sprekkene. Er ikke uvanlig at clearcoat slapp swirl lakk underlaget på gitarer fra denne tiden (1992-1993)

Er litt dyrt å feile her. 

 

P1010032.jpg

P1010012.jpg

P1010033.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd både superlim og neglelakk. Jeg har ikke noen erfaring med hva som er mest holdbart, men det er mer jobb med superlimet, da man kan legge på mindre av gangen. Superlim blir også grått når man pusser på det, og det er vanskeligere å polere opp, men det lar seg gjøre. Dan Erlewine har en fin video på youtube der han viser hvordan han gjør dette. Det er kanskje den du har sett?
Du kan heller ikke bruke aksellerator på superlimet. Det blir grått.

Den gitaren jeg har fikset størst lakkskader på, bygget jeg opp rundt en millimeter med sort neglelakk. Det ble så og si usynlig. Det tok ganske lang tid, overdriver du mengden, blir bare resultatet at du får en diger myk masse som "aldri" tørker. Ha på neglelakk kun en gang om dagen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer. Det er flere veier til målet, og det er ikke riktig så enkelt som det ser ut i videoklippet. Det der med "håndtlag" ha nevner flere ganger er noe man ikke skal kimse av. Nå virker det som om TS har tålmodighet. Han har vist fram imponenerende resultater tidligere, så dette tror jeg går veien.

Skulle jeg driste meg til å anbefale noe, tro jeg jeg at jeg hadde fjernet noe tørr og sprukket lakk rundt skadene før utbedring. Tipper sluttresultatet blir bedre da. Ikke noe som er mindre lekkert enn gammel lakk som står på tå og speiler seg. Når det gjelder skader der er det er fargeforskjell, så blir det opp til hver enkelt om hvor viktig det er å fikse det. En liten flekk i "feil" farge kan være plagsomt for noen, men et bevis på alder for andre. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke "rota med det selv"  på en så sjelden/dyr gitar . I så all hadde jeg øvet på en annen gitar først   i minste fall .

Vil tro i forhold til verdi på denne , så er det bedre å LA VÆRE enn å gjøre noe som ser amatør fikset ut .

TS bor vel i Oslo området - er det ikke proffe folk der borte som kan ordne dette på en proff måte ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.