Web Analytics
Jump to content

NGD... eller rettere sagt NLSD


Recommended Posts

Jeg blir alltid imponert over byggetrådene til folket her, ettersom jeg selv har ti tommeltotter. Å skifte plekterbrett og lodde pickups går greit, men mer avansert gitarbygging kan jeg bare glemme. Lap steel derimot, er noe som alle kan få til - selv jeg :)

 

Prosjektet har ikke kostet all verden akkurat:

1 stk eikeplate fra Clas Ohlson: 99,-

2 stk håndtak fra Clas Ohlson, 29,90 pr stk

1 stk superbillig hardtail bridge fra EvilBay (ingen behov for sadler, så de er fjernet)

1 stk GFS Retrotron pickup jeg hadde liggende

1 sett Fender stemmeskruer jeg hadde liggende

Noen skruer for å fikse strengebredden etter stemmeskruene

 

Dette er vel egentlig ikke en "New guitar day", men heller en "New lap steel day". Eller kanskje vi heller bare skal si "Lap steel day", forkortet til LSD :lol:

P1050338.JPG

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Folkets ønsker er mine krav, så her er et lite lydklipp. Lyden er prosessert i Garageband, og først er det clean Tweed-sound med litt ekko, deretter en mer skitten variant. Legger også ved en kort snutt uprosessert, slik at de som ønsker det kan leke seg med ulike forsterkersimuleringer. Original-lyden avhenger naturligvis av pickup-varianten :) 

Lap steel test.mp3

BT00027G.WAV

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Skala-lengden er forøvrig 22,5 tommer, altså kortere enn vanlig gitar. 

For å finne posisjonen for de ulike båndene (du trenger ikke båndene naturligvis, men det er greit å vite posisjonen slik at du kjenner igjen hvor hvor på "gripebrettet" du er), kan det være greit å bruke denne oversikten: http://www.buildyourguitar.com/resources/lapsteel/table.pdf

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By asgeiro
   Hei!
    
   Eg bor i Drammen, og når det ikkje er pandemi så jobber eg i Oslo. Har aldri fått heilt taket på å spille slide på gitaren min (pluss at det er noe herk å stemme gitaren i eit sett). Etter at eg så David Gilmour spille One Of These Days (Live at Pompeii 2016 trur eg), hadde eg ei lita åpenbaring. Lap steel med full fuzz og plekter ville faktisk fungere. Ikkje at eg tror at eg kommer til engang å bli 1 % så god Gilmour, men å få til å spille på kunne gått. Spiller litt singer/songwriter og litt (blues)rock. Leste ein sted at det beste da ville være å stemme den i G6, men eg er ikkje så sikker lenger.
    
   Har prøvd å lære meg sjølv med å tegne opp hals med noter, og ringe ut akkorder og skalaer. Så eg har kommet eit stykke på vei, men synes det går tregt og at det er noe som ikkje heilt er riktig. Må vel si at eg ikkje heilt har forlatt nybegynnerstadiet enda.
    
   Med både barn på deltid og hjemmekontor i Drammen, er eg litt immobil i disse coronatider. Så eg snuser litt om det er noen som kan ha timer, når ting er tilbake mot normalt.
    
   Asgeir
  • By REBELLO
   Fant for en stund tilbake siden en epiphone lap steel century, tror det er en 1940 model. Har kjøprt et nytt streng sett i Em og en passende slide.
   Når jeg fant den hadde den strenger, prøvde litt på min Roland micro cube, men ble ikke helt imponert. Tror ekte 100% rør lyd er hva jeg behøver på denne sliden.
   Ønsker generelt ny forsterker til denne lap`en 2-15watt. En amp som kan bidra med sustian hvis mulig og som har reverb innbygd hadde jo vært perfekt.
   Lurer derfor om noen her har peiling?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.