Web Analytics
Gå til innhold
nepse

Cleaning Kit

Anbefalte innlegg

Noen erfaringer og anbefalinger ift cleaning kits for elektriske og akkustiske gitarer?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er fornøyd med Dunlop sitt sett, men bruker litt av Big Ben´s også...    Går ut ifra at det er vaskemidler du faktisk mener?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ja, stemmer. rengjøring for hals og kropp :)

bare lurte på om folk egentlig kjøper det, eller om det holder med litt vann og en sokk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vann og treverk er ingen god kombo.
Dunlop's rensekit funker den og er meget drøy. 
Rens med 01 ved hvert strengeskift og olje med 02 1-2 ganger i året.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jupp.
Man får kjøpt bare 01 og 02 i kit åsså. 
Den grønne er polish, gul er rens for kroppen og den blå er strengerens men den mener jeg er totalt ubrukelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fuktig klut til det som er lakkert, lighterbensin til gripebrettet. Easy peasy

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 timer siden, nepse skrev:

Høres bra ut, da kjører jeg på med full pakke.

Da har du hvertfall produkt nok til å holde gitarene i orden i noen år :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Aphelion skrev:

Fuktig klut til det som er lakkert, lighterbensin til gripebrettet. Easy peasy

Cluet er å ikke la det brenne for lenge.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Espen97
   Hei,
   Jeg har nylig kjøpt en Taylor 414-ce. Det er en ganske dyr gitar så jeg vil jo helst holde den ved like så godt som mulig. Jeg har et daddario humidipack automatisk fuktighetssystem for å ha inni kassa når jeg ikke bruker gitaren, men posene man bruker må skiftes hver tredje/fjerde måned og de er også ganske dyre. Det er ikke aktuelt å ha noe romfukter iom at det ikke er plass og at jeg har vinduet oppe en del der jeg bor. Jeg har hovedsakelig gitaren i kassa. Så det jeg lurer på er om det på et tidspunkt (ettersom gitaren blir eldre) ikke lenger vil være nødvendig med alt dette fuktighetsstyret? Eller må jeg bare forberede meg på å bruke et par tusen i året på fuktighetsputer til gitaren? Man hører jo historier om folk som plukker opp gitarene sine etter 10 år og at de fortsatt høres like bra ut (eller til og med enda bedre). Kan ikke forestille meg at alle disse gitarene har ligget med kontrollert og perfekt luftfuktighet så lenge. 
    
   Noen som har noen tips eller noe info om hva som må til for å holde en slik gitar ved like? Jeg spiller mye og bytter selvsagt strenger ganske ofte. Burde jeg for eksempel smøre på noe olje i samme slengen og? 
    
   På forhånd takk for hjelpen. 
   Hilsen Espen.
  • Av Høtt
   Jeg har fått tak i en gammel gitar som har blitt tuklet med med en svart sprittusj. Har hørt at tannkrem og en god omgang med en tannbørste gjør jobben, men jeg har aldri gjort dette selv og jeg frykter at finishen skades. Er det noen som har erfaring med dette, eller som evt. har et bedre alternativ?
   På forhånd takk
  • Av Mustang
   Er det noen som vet hvem som selger et slikt stativ, eller vugge om en vil, som en kan legge gitaren oppi ved strengeskrift og annet vedlikehold? Altså et polstrert stativ som sørger for at kroppen ikke ripes opp om som har en litt høyere vugge til halsen. Og hva heter det egentlig? Det går jo an å lage noe selv, men hvis det finnes nettbutikker som selger et som er praktisk, til en rimelig penge, kan jeg tenke meg å kjøpe. Litt vanskelig å forklare, derfor legger jeg ved et utsnitt fra en video på YouTube, uten at det nødvendigvis må se akkurat slik ut.
    

  • Av lammis
   Jeg har noen spørsmål ang. en bass jeg har fått lånt av en kar som har sluttet å spille...
   Jeg har lagt inn en tråd om denne bassen tidligere, hvilken type osv her: http://forum.gitarnorge.no/topic/52743-noen-som-kan-fortelle-meg-litt-om-denne-bassen/ Så diskusjonen om type/ verdi/ o.l. kan tas i den tråden
   Den trenger litt kjærlighet og oppussing. Alle råd og tips vil bli satt stor pris på! Jeg håper å kunne gjøre mesteparten selv, men det som har med elektronikken og strenger osv. vil jeg overlate til fagfolk helst. Det er ikke mitt instrument, så jeg vil ikke bruke dette som noe "forsøkskanin" annet enn vask og rens/ polering, da med eier sin tillatelse selvfølgelig.
   Jeg har lagt ut noen bilder av bassen her: http://www.lammis.no/albums/bass/
   (Klikk på de forskjellige bildene for å få det i full str.)
   Den trenger litt oppussing for å bli strøken igjen. Det som må fikses er:
   Puss/ rens av alt crom (det fikser jeg selv med Autosol/ qtips/ trykkluft/ Dremel) Rens av hals/gripebrett/bånd (det fikser jeg selv med en myk børste/ såpe og vann. Autosol på Dremel over båndene). Det jeg lurer litt på er hva jeg skal etterbehandle gripebrettet med. Treolje? (i dette tilfellet) Skifte skruer på plekterbrett (de er rustne) (det fikser jeg selv, når jeg finner ut hvilke jeg trenger) Pickups er litt rust på. Går det an å pusse dem litt (på selve metallet), og bare bruke de som er? Eller bør de skiftes? Rens/ sjekk av plugg/elektronikk, da jeg får vanvittig med statisk lyd/skurr/bråk i høytalerne når jeg bruker bassen innimellom. Det er dårlig kontakt en plass. (Her trenger jeg nok hjelp) Nye strenger (alle) (Her trenger jeg også hjelp, og vil ha det gjort av fagfolk) Ellers er det noe du ser/ tenker som burde ha vært gjort ved en evt. «overhaling»? Gitaren er alt for fin til bare å forfalle. Men jeg lurer litt på hva jeg skal behandle halsen med (utenom å polere båndene med Autosol). Bruke en my børste og vaske med såpevann, og evt. Sette det inn med treolje?
   Hva polerer man best en gitar som er lakket med? Jeg er "detailer" når det gjelder bil, så utstyr og stoff til polering av alt mulig har jeg her i massevis, så er det noe jeg kan bruke av det, så blir det bra greier
   Setter stor pris på alle tips jeg kan få. Evt. hvor jeg kan det hele gjort som passer en slunken lommebok etter jul på vestlandet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.