Web Analytics
Jump to content

Treverk som skulle kastes blir til 12-strengs Telecaster Hybrid


Recommended Posts

Jeg fant ut at jeg måtte velge mellom gitar og modelljernbane. Valget sa seg selv og når modelljernbanen skulle skrotes så skulle treverk resirkuleres til å bli en Telecaster hybrid. Det eneste stedet jeg har sett det er warmoth. Jeg skal bestille plekterbrett der. 

Plater er saget til og skal limes sammen. Det er blir cambered body. Det er 12mm tykke plater noe som vil si at en 3mm plate på toppen så blir halslommen eksakt 15mm dyp, slik den skal. Da blir dn pen nok også. Men alt må pusses masse og fint, da. Det er første gang jeg lager hele koppen fra scratch.

Det øverste bildet viset to lag viser den delen som jeg chambered body. Den er foreløping limt sammen at 3 plater - en chambered plate.

foreløpig er planen bare å bygge kroppen før jeg kaster treverket. Så får vi se når jeg bygger den. Men en ting er sikkert -den skal bli 12-strenger. (Må endre strengehullene litt da. Nye hull) 

 

image.jpeg

image.jpeg

Så skal jeg kjøpe dette plekterbrettet fra Warmoth. Blir min Telecaster hybrid 12-strenger den eneste i verden? Sikkert flere Tele hybrid men finnes det flere som er 12 strenger? Warmoth leverer ikke forborring for 12-strengs stol. Det må man drille selv. Jeg skal jobbe mye med denne i sommer. Den skal bli rosa.

 

Warmoth_Custom_Guitar_Parts_-_Hybrid_Telecaster_Pickguard.jpg

Nå har jeg tegnet opp en ring som skal fjernes, alt innenfor den sorte tusjlinjen skal dages bort for å få enda bedre klang. Det er allerede et lag med hollowbody men jeg vil mer akustikk. Jeg vil ha best mulig klang siden det blir en 12-strenger. Det kommer en topp over på 3mm for å få 15mm dyp halslomme, antagelig i morgen som limes på under press. Da vil dere ikke kjenne igjen gitarkroppen. Nå får jeg masse arbeid å gjøre. Dere må svare vet dere. Da kommer mer info og fotoer av framgang før 10 dager. Det blir gjort mye i morgen. 

Jeg syntes det er fornuftig met cambered body på en 12-strenger. 

Vekt nå er 2kg. 

Dette skal sages vekk -se store sorte jeg har tegnet opp. (Den får 3mm tykk topp.)

 

 

image.jpeg

Jeg ser ingen respons men jeg kan overraske. Vent til i morgen og se... Da er det anderledes. 

(Mulig at jeg må dobbeltposte da men det blir verdt det... Tror det blir stor overraskelse. ) 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

56 minutter siden, space skrev:

Er det noe spesielt med det plekterbrettet, eller er det standard stratbrett? Kunne ikke helt se no ved første øyekast.

Jeg bruker dette normale plekterbrettet til å få riktig avstand, samme som strat, fra halsen og ned til stolen. Jeg skal bestille et Tele hybrid plekterbrett fra Warmoth når jeg får råd. Men avstanden mellom stol og hals er selvfølgelig det samme på begge brett. Da får jeg Telefasong med Strat innmat. Jeg har nå lager større hull tvers igjennom kroppen. Jeg tenkte at Chambered body blir fint i kominasjon med 12-strenger. Den skal få topp og bunn i dag som limes på. Farge skal bli rosa. (Ekte gitar fra Barbieteam, hehehe) Da lgger jeg ut bilder. jeg har noe å vise nå også. Da blir den pen å se på med bunn og top. Kryssfiner skal jo være helt greit å bygge gitar av etter det et medlem på forum sa. Den blå kroppen er i kryssfiner også. 

Jeg sparer til Gotoh 12-strengsstol. Det skal bare skikkelig vare på denne og jeg skal sette alt inn på denne så alle andre prosjekter kommer på vent. (jeg har bestillt hals og plekterbrett til den blå allerede.)

Chambered eller hollowbody - vet ikke men uansett bedre klang. Det blir ikke F-hull. 

image.jpeg

 

Dette plekterbrettet skal jeg bestille fra Warmoth. Det har Strat innmat og Telefasong i forhold til kroppen. Brettet er feks ikke spisst på toppen av høyre side men rundet av som en tele samt at den følger Tele fasong på høyre side. Det er forberedt for Strat hals. Ellers er det likt et normalt stratbrett.

 

Warmoth_Custom_Guitar_Parts_-_Hybrid_Telecaster_Pickguard.jpg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig. 25,5" i totalt. 

Nå har jeg montert toppen. Festet med masse lim og veldig små stifter som skal sparkles over.

Eksakt 15mm dyp halslomme - samme som Fender har.

Men se her:

(må bestille tele hybrid plekterbrett fra warmoth.)

 

image.jpeg

image.jpeg

Edited by Rottenikken
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den 7. juli 2016 at 13.02, Rottenikken skrev:

Festet med masse lim og veldig små stifter som skal sparkles over.

image.jpeg

image.jpeg

Hva er greia med de stiftene? Det er jo langt fra normal fremgangsmåte å benytte stift/skruer når man limer en topp, så jeg må bare innrømme at det virker fryktelig unødvendig. I tillegg hadde du unngått å sparkle - som forøvrig heller ikke er så veldig vanlig på gitarbygg - om du droppet stiftene... 

Godt lim og masse tvinger i tørkeprosessen holder i lange baner!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at godt lim og masse tvinger holder. Men jeg har bare EN tvinge som jeg kan bruke. DEt er ikke stifter di ser på bildet i bildet i prckuprommet. Jeg måtte utvide hullet og hadde ingen annen metode enn hoggjern. Det er ikke stifter. 

Jeg starter dagen med videre lakkering i hagen. Nå syntes fargen bedre også. 

 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, lokmund skrev:

Pusset du over før du begynte eller bare startet du rett på lakking etter den var limt sammen? 

Ja selvfølgelig og jeg sluttet med sandpapir oppløsning 600 men jeg fikk det ikke bedre. Det er første gang.

Ta en titt på dette bildet. Her står den og tørker. 

Nå venter jeg på første lag med klarlakk

Dere ser at pleterbrettet feiler i vinkel og derfor må jeg bestille et fra Warmoth siden de selger Tele Hybrid. 

 

 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Rottenikken skrev:

Jeg vet at godt lim og masse tvinger holder. Men jeg har bare EN tvinge som jeg kan bruke.

image.jpeg

Du har jo hatt EN tvinge siden du holdt på med den akustiske kreasjonen din, som jo også var full av stift/skruer. 

Tror jeg hadde prioritert å kjøpt inn noen flere tvinger - de koster tross alt ikke all verden (fra 29kr stykket hos Jula) - i stedet for all verdens nye deler til en haug med forskjellige prosjekter!

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, lokmund skrev:

Er du sikker på at det vil passe da? 

Jeg får håpe det beste og hvis ikke så lager jeg noe. Skal nok finne en løsning. Og den har jo telefasong så...

(jeg tegnet av rundt den røde gitaren min for å få riktig fasong) 

Jeg har lakket flere lag i natt. (Jeg har flombelyst hage) 

Her er et foto fra en annen kant etter litt klarlakk. Klarlakken gjør også at det rosa blir mer sterkt og gjennomtrengende og selvfølgelig mer shiney. 

Den er mye finere etter klarlakk. Ikke lett å finne skygge forresten. 

Dette er gøy. 

image.jpeg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.