Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

"Min" første gitar


vim

Anbefalte innlegg

Fant ikke at det eksisterer en mimretråd for "min/din første gitar" her inne. Det må det rettes på!

Mitt bidrag, som har brent seg fast i minnet for alltid - og ikke på den gode måten :).
Cimar må ha prestert noen av de verste møkkagitarene i manns minne.
Året var 1984 tror jeg og håret var langt og høyt. Og med en elendig 30 watter fra Roland og en Boss Heavy Metal pedal blottet for mellomtone, var lyden minst like ille som håret...
 

Cimar.jpeg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 42
 • Created
 • Siste svar

Dette var en kjempe ide ! :D 

Min første gitar var en Duke som jeg lånte av kjæresten til min mor. Den var helt grusom å spille på, men det var en gitar å det var det eneste som telte :)

Fikk også låne en gammel Peavey 40watt transistoramp som faktisk ikke låt så verst. Oppgraderte ett år senere til en Morgan SG ! 

original.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

1990 eller 1991 Squier II Stratocaster i hvit perlemor. Etter hvert moddet med humbucker. Smalere hals enn standard Fender.

Har den fortsatt, og kommer aldri til å selge den.

Forsterkeren, frem til jeg kjøpe en Valvestate 8240 litt senere på 90-tallet, var 2 hjemmesnekrede kasser med 6x9" bilstereoelementer, og en bilstereoamp. Låt ikke direkte fett for å si det pent, men jeg var stort sett happy.

IMG_9985_edit-2.jpg

IMG_9987_edit-2.jpg

 

IMG_9988_edit-2.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den første gitaren jeg begynte å spille på var en rød "Falcon" stratocaster-kopi med en bitteliten Peavey som min far kjøpte, antakelig rundt 1992. Forferdelige greier, men den klarte å vekke interessen.

Den første gitaren jeg kunne offisielt kalle "min" var en svart Gibson SG Special, kjøpt i 1995 for konfirmasjonspengene, sammen med en vesentlig større Peavey. Tror ikke det var en Bandit, men det var noe lignende.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min første gitar var en sort Jackson soloist-kopi med det klingende navnet Rockson. Jeg husker gitaren som en meget godt satt sammen gitar med helt kurant hardware, bla TRS-101 Floyd og bra mikker i HSS konfigurasjon. Har ikke sett lik verken før eller siden. Husker jeg så en enklere variant for noen år siden med en humbucker og vintage type trem. Om noen kommer over noe slikt en gang, skrik ut. Er veldig interessert i å få fatt på en slik igjen av sentimentale grunner. 

Omtrent samtidig som jeg kjøpte denne fikk jeg en Fame by Hondo telekopi av fattern. Også en meget god gitar og hvis jeg ikke husker feil, laget at Tokai. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette var min første. Tokai Springy Sound Stratocaster. Kjøpt for konfirmasjonspenger i 1988 av kompis Kjell Sørgaard. Solgte den billig i høst, siden jeg knapt hadde spilt på den siden 1993...

 

image.jpeg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må ha vært rundt 1990. Kjøpte en gitar og kombo av en kompis av storesøsera mi:

Gitaren var en gammelrosa Samic HSS strat. Det jeg husker best av den er at den aldri holdt på stemminga.

Komboen var en (øst?) Tysk-produsert sak av merke Royal... Eller Regal?

Skaffa meg kjapt et par pedaler. Første var en Ibanez tubescreamer(husker ikke modellnavnet) og en Ibanez Chorus. Husker jeg var kjempeskuffa over lyden i TSen(var ute etter Metallica lyd). Så fikk jeg tak i en Boss hm2. Synes denne var myye bedre. Så eksperimenterte jeg med begge og fant uta at TS foran HM med masse drive på TSen gave superfet leadlyd! Hadde ingen som kunne fortelle meg om disse greiene - og det var ikke noe Internet. Alt var learning by doing... Både fordeler og bakdeler med det kontra i dag.

good times :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er så mange gitarer jeg kunne ønske jeg hadde tatt bilder av...

Min første var en Cimar Les Paul-sak (eller, det var faktisk en budsjettutgave av Ibanez PF-XXX). Bolt-on, sort med double creme. Tror storesøstern har bilde av gitaren (og meg) i et eller annet album fra rundt overgangen 80- til 90-tallet. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive


 • Siste aktive tråder

  • Jeg er da ikke noe orakel, men stiller et spørsmålstegn ved å bruke "gammel" maskinvare når man må legge ned mange timer med jobb for å konfigurere maskinen. Trenger man en maskin for å surfe, lese e-post og andre ting man ikke må finkonfigurere, er det mange maskiner som er flere år gamle som duger. En avdanket laptop holder i mange år til med en SSD, så sant at lyset i skjermen ikke tar kvelden, eller at tastaturet slutter å virke. Noe helt annet blir det som sagt med en DAW, der man kan bruke mange dager på å finne riktige innstiller for latency og så videre. Ut over det, er jeg nok veldig enig med deg om at det er fint å slite ting helt ut. Det bærer hjemmet mitt preg av.
  • Frank Sinatra - Trilogy ! Dette hadde fortjent et myyyye bedre anlegg enn det jeg har, men låter krem og fløte uansett !    
  • Fikk hjelp på forumet til hifisentralen. En 180 grams vinyl er jo en del tykkere enn vanlig vinyl så armen løftet seg ikke høyt nok ved retur. Så det var bare å justere høyere armløft så funka det helt fint.  Har også fiksa lokket som ikke ville holde seg oppe, med ett par shims i dag. Og ny Riaa. Så nå er alt tipp topp! 🙂
  • Ja, dette er en interessant side om hobbygitarister👍
  • Ikke helt det samme problemet. Min returnerer men løfter seg ikke nok eller tidsnok. Men som sagt så er det bare på picture-discen problemet oppstår. På alle andre jeg har testet funker det helt optimalt. Så jeg er redd hvis jeg begynner å justere så blir det feil på de andre også. Så jeg får bare sveve over spilleren når jeg spiller Opeth-plata og trykke stopp-knappen når musikken slutter. Da funker det helt fint. Eller så får jeg spille Opeth bare på Spotify.  🙁 Men det er synd fordi den vinylen er så fet
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.