Web Analytics
Jump to content

Strenger til elektrisk lap-steel


aeklette
 Share

Recommended Posts

Jeg har en gammel "reisegitar" som bare ligger i kassa si. Tenkte å sette den opp som en lap-steel vha en enkel "nut riser".

Hvilke strenger anbefaler menigheten? Pga den korte skalaen på gitaren anbefaler produsenten .013-sett, men spiller det noen rolle på en steel?

Link to comment
Share on other sites

Vil tro at du vil ha ganske tykke strenger om mulig. Med tynne strenger vil det vel være såpass lav tension at sliden potensielt ødelegger stemmingen hvis du ikke trykker ekstremt forsiktig. Dette blir jo da spesielt åpenbart hvis du kjører åpen tuning og spiller akkorder.

 

Disclaimer: Jeg har ikke filla peiling på lap steel, dette er kun basert på svært begrenset intuisjon :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På den minste min, skalalengden er rett under 20 tommer, har jeg et sett med tynneste på 016, tykkeste er 057. Høres veldig tykt ut, men det føles veldig riktig ut. På den andre med standard Les Paul skala har jeg 013 - 055, føles også helt riktig! Jo kortere skala, tykkere strenger.

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

En lap-steel bør ha atskillig tykkere strenger enn en vanlig gitar med samme mensur (skala), og desto kortere halsen er desto tykkere strenger bør man bruke. Tykkere og strammere strenger gir renere toner (mindre klirr) uten å presse så mye at det blir problemer med å få rene harmonier over flere strenger. Ved ombygging av vanlige gitarer til lapsteel med skifte til høyere oversadel eller ved bruk av "nut riser" må man passe på at hals og trussrod tåler det. Man skal ikke heve oversadelen stort før strekk-belastningen på halsen endres betydelig. Med tykke strenger i tillegg kan det bli brutalt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.