Web Analytics
Jump to content

Stemme i A-A , bariton eller vanlig gitar?


Affen
 Share

Recommended Posts

Jeg har lyst å lære meg noen låter av bandet Staind da jeg liker musikken godt ;)
Mye av låtene er stemt i A-A dog. MÅ jeg ha baritongitar, eller kan jeg sette opp en vanlig gitar i denne stemmingen?

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Skoggy skrev:

Kan stemme en vanlig gitar, men du trenger tjukkere strenger enn standard .09-.42-sett. ;) Jeg gjorde dette med Root'en min, kjørte .13 - .68. Låt helt kule!

Filer du til nut`n selv da eller? Har aldri gjort det før ;)

Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, Skoggy skrev:

Det må nok til, ja, eller så ligger det meste oppå nøtta. Om du ikke føler deg komfortabel så har du vel sikkert noen i nærheten som kan hjelpe deg. :)

Hvilket strengesett brukte du?

Link to comment
Share on other sites

For å snu litt på spørsmålet : jeg har en baritone med relativt tjukke slipte strenger, kan jeg sette på noen tynnere som vil økende spillbarheten? Og hvordan Bør den i så fall stemmes? Er stemt A til A nå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By asgeiro
   Hei! (Håper dette var riktig sted)
   Har fått det for meg å lære slidegitar, kjøpt gitar til det og gjort at strengene er høyere fra halsen. Suverent.
   Men da er det store spørsmålet, hvilken tuning? Ein kjapp tur på YouTube ser eg at det beste, og mest vanlige, er åpen E. Det samme er åpen C. Også åpen G er best/vanligst . Og åpen D. Og vanlig tuning. Så eg er lettere forvirra.
   Går i bluesrock, singer/songwriter for det meste her. Jason Isbell, Samantha Fish, Larkin Poe. Jo og Chris Rea. Veldig lyst til å få Shake Your Money Maker til å sitte.
    
   Sånn for den type musikk, hvilken tuning anbefaler dere? Og vet dere om sider på nettet eller youtubekanaler som kan anbefales i den tuningen?
    
   Takker på forhånd
   Asgeir
  • By Ingengitarist
   Hei, 
   Jeg har en KORK GT-3 tuner, som funker greit nok daglig stemming til hjemmebruk, men ikke bra nok til å gjøre en skikkelig intonering. Derfor tenkte jeg å kjøpe en ny tuner, men kom til å tenka at mobilen kanskje vil gjøre en like god jobb.Lastet ned en vilkårlig app "guitartuna" av yousician. Har så vidt testa den, og ved kjapp test så virka den minst like bra som KORK-GT3. 
   Så, hva gjør at en mobiltelfon eventuelt ikke skule være et godt alternetiv å bruke som tuner. Har noen erfaringer med app som gjør jobben? 
   -Ingengitarist :-)
  • By Ampsheep
   Kjøpte denne gitaren nesten ubrukt for en stund siden.
   funker helt fint hvis jeg tar en "dive bomb" da går den fint tilbake i stemming.
   problemet er hvis jeg drar tremoloen bakover, da går den ikke tilbake, da blir alle strengene litt ustemt, for å rette opp dette må jeg da gjøre en "divebomb" igjen.

   Hva skal jeg starte med for å løse dette problemet:
   *nye fjærer?
   * Ny tremolo blokk?
   * Nye studs?
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.