Web Analytics
Jump to content

Stratocaster 66 modell bygges


Recommended Posts

Jeg skal starte på å bygge en kopi av Stratocaster 66 modell om noen dager. Jeg hadde lyst til det med den blå kroppen men den har import mål og vil da ikke bli riktig, og hva jeg gjør med den blå kroppen vet jeg ikke. Mulig at jeg selger den. Derimot Starter jeg med dette prosjektet i stedet. Den skal ikke få blå finish men bare poleres. Jeg har kjøpt denne bodien for Stratocaster i heltre i stedet for kryssfiner, den har Fender mål så USA vintage stol vil passe. Dessuten, for å være kopi av ekte Fender gitar så må jeg ha Fender mål på kroppen og det har denne kroppen. Det skal bli en Stratocaster 66 modell med custom logo. Jeg skal følg alle regler- CBS headstock, riktige tunere etc...

Farger blir som på bildet men aged white pickups/knotter og plekterbrett. Lønn CBS hals med rosewood gripebrett. Hardware blir chrome.

Jeg har forsket en del og den eneste årsmodellen som hadde både CBS headstock og Kluson tunere var 66 modellen. Da får jeg en eksakt årsmodell. Jeg skal studere alle detaljer for å få den så lik som mulig. Stol blir vintagestol fra GFS for den er både billigere og bedre enn Fender. Ca 37 euro. (Fender har jo ikke messing bigblock og stål saddler. og koster det tredobblete)

Jeg får denne om noen dager og starter med bedre finish - dvs polering av den som er. Den må poleres opp:

$_84.JPG

 

$_84.JPG

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

66 Stratocaster prosjektet skal ikke legges til side likevel selv om jeg ble lurt. Jeg skal samtidig som jeg bygger billigere gitarer også spare til skikkelige saker. Jeg skal kjøpe denne one piece kroppen i US kvalitet swamp ash. Den har vintagespec og Fender mål. Skulle vel få skikkelig body for 260euro eller hva? Men på Warmoth så får man bare kropp som er ulakkert og sammenlimt av to biter med porto for denne prisen. Og i tillegg kommer import. Denne har ferdig finish, er one-piece body for 260euro og er innenlands. Den butikken jeg skal kjøpe hos selger bare kropper i US kvalitet. (og pris deretter) Denne kroppen får lønnehals med lønn fretboard i Canadisk lønn i US kvalitet. (CBS headstock) 

Jeg håper å få råd til denne bodien innen januar hvis jeg også skal bygge på de andre jeg har. Denne tråden vil vel sovne i mellomtiden men tas opp igjen da.

Men i morgen kjøper jeg en hals til den røde Telecasteren. (i Canadisk lønn i US kvalitet med rosewood )

b_955.jpg

 

(for de som lurer på det: kroppen i første innlegg var den som jeg ble lurt på og som ble endret til grønn Telestrat)

 

Se denne halsen - kanadisk lønn i US kvalitet. Den har jeg kjøpt til Telecasteren og venter på og jeg skal ha tilsvarende på dette prosjektet, samme farge etc, bare CBS, ikke preCBS.

Stratneck Gloss-finished-guitar-neck-22-fret-Canadian-maple-.jpg

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.