Web Analytics
Jump to content

Strat pickups og streng lineup


pretty_zeeko
 Share

Recommended Posts

Hei, Jeg har en Classic plater 50`s stratocaster som jeg har merket noe rart med. Jeg vet ikke om det er normalt. Men jeg ser det varierer på alle Strater.

Altså jeg synes det er rart at lyseste e-streng ikke går over neck-pickup som på bildet. Den går ikke over magneten på min gitar heller... Er det noe galt? Kan det variere fra plekterbett til plekterbrett ? Har skiftet ut originale pickups og plekterbrett på min 50`s strat og satt på nytt plekterbrett og mexico standard pickups. 

 

0303000503_gtr_frtbdydtl_001_nr.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke slik at pickupen ikke registrerer noe som helst utenom der man ser jernstengene. Den registrerer bare vibreringen littegranne svakere. Hvor stor forskjellen er vil variere fra pickup til pickup. For de fleste av oss er ikke dette noe som spiller noen rolle, som Arkadian sier. Vil man helgardere, finnes det jo blade- pickups. :)

Mye av hvordan en pickup ser ut er jo rett og slett bare en kosmetisk sak, og har ganske lite med lyd å gjøre, men små forskjeller kan det være. Du er god hvis du hører forskjellene i en miks der du har med trommer, bass, brett og diverse vokal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.