Web Analytics
Jump to content

Oppgradering av mim strat


Kjetil-A
 Share

Recommended Posts

Hvis det ikke er noe spesielt du er misfornøyd med på gitaren, så ville jeg lagt penger i en skikkelig setup/båndsliping. Forutsatt at det ikke er gjort allerede :) Hardware på MIM-Fendere er stort sett helt kurante greier.

Link to comment
Share on other sites

Da har du sannsynligvis for smale spor i nut, sånn at strengene "henger" litt når du stemmer og bruker tremolo. Kanskje litt "ping"-lyder når du stemmer også? Hvis du ikke er komfortabel med slik jobb selv (og har verktøy til det) ville jeg levert gitaren inn for en setup. En riktig justert og filt gitar kan gjøre veldig stor forskjell. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt noen bra og noen dårlige Mex Strat .

Nytter det stort å bytte bridge på de som er #døde# i klang/sustain ?

Eller er det bare å kvitte seg med slike ?

De gamle Mex Strat  fra 90 tallet har alle vært bra - det er 2000+ som har vært dårlige .

 

Til TS : BIG BENDS NUT SAUCE

DSCN8590.JPG

DSCN8591.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg stemmer på en prikk! Det kommer "klinkelyd" når jeg stemmer, når jeg bender og når jeg "lugger" litt i tremoloen (bakover) etter å ha brukt den. 

Innimellom så lurer jeg på om jeg rett og slett bare skal kjøpe meg en amerikansk strat, men jeg elsker lyden i straten jeg har og syntes den er god å spille på. 

Link to comment
Share on other sites

Før du evt. begynner å file nut, eller går til innkjøp av nøttesaus... :rolleyes: kan du spisse en blyant ( som du sikkert har) og legge litt grafitt i sporene. Det smører sporene og hjelper strengene til å bevege seg bedre hvis det ikke er alt for trangt.

å bytte stol på "død" gitar KAN hjelpe, men ingen garanti.

Edited by Audun
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tror nok det er MEST selve treverket i disse "døde" gitarene som er årsaken ja .

Hardware er altså rimelig ok på disse Mex Fender i forhold til USA ?

Disse er enkle å bruke , men tror det kanskje holder med bare litt smøring på nut .

http://www.ebay.com/itm/Guitar-Bass-Nut-Bridge-Files-Filing-Tool-Set-Sander-cuts-better-and-cleaner-/381583537333?hash=item58d826b4b5:g:MgsAAOSwvgdW5BUe

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nøtta ble bytta for ca. et halvt år siden med en graphite-nøtt. Dette ble gjort hos en gitar-tech som samtidig gjorde en setup av gitaren. 
Jeg synes som sagt gitaren er god å spille på og elsker lyden jeg får ut av den, men jeg irriterer meg ganske mye over den "syngingen" i et par av strengene og at den går ut av tune ved bruk av tremolo. I tillegg så er det litt fretbuzz, i spesielt én av strengene, om jeg slår mellomhardt på den, men her er vel den greieste løsningen å heve strengene bittelitt? De er satt relativt lavt nå (tror jeg). 

Så, sumasumarum; Jeg er blitt glad i gitaren, jeg synes den er god å spille på og elsker sounden. Men det er noen ting jeg ønsker å få bukt med. Vil ny tremolo og nye stemmeskruer, samt sause/file nøtta gjøre susen? Jeg har kikket litt på BladeRunner tremolo og Hipshot UMP Locking Kit. Tilsammen koster dette rundt 2500,- Er det verdt det, eller kan jeg like godt kjøpe en ny/brukt amerikansk strat? 

PS. Det må nevnes at jeg ikke har testet andre gitarer i noen særlig grad, men i følge andre som har spilt mye lenger enn meg er mex-straten jeg har en av de beste de har spilt på. Kanskje de bare er høflige, eller kanskje de er oppriktige. Det er vanskelig å si.  
 

Link to comment
Share on other sites

Start med å file nut, det er det aller billigste og sannsynligvis hele årsaken til stemmeproblemene. Hvis det ikke blir bra da ville jeg prøvd en Wilkinson tremolo, bra saker og koster ca. en amerikansk 50-lapp hos GFS. Det er svært sjelden at stemmeskruene lager problemer, så det ville jeg tatt som siste alternativ.

Link to comment
Share on other sites

Noen gitarer er døde. Slik er det bare. En merkelig ting jeg kan fortelle om, er da jeg byttet bru og stoptail på Grecobirden min til Faber lightweight. Gitaren hadde i utgangspunktet fin klang og sustain, men ville bytte pga. at sadlene begynte å bli slitne. Byttet bru og stoptail (trodde jeg) og gitaren låt ræv. So much for Faber, tenkte jeg... Skjønte lite og begynte å sjekke litt. Det viste seg at jeg hadde satt på original stoptail igjen, og selv om jeg tvilte på at det kom til å utgjøre en forskjell, satte jeg på Faber Stoptail, og gitaren ble seg selv igjen og vel så det!

Uforklarlig, bortsett fra at da jeg hadde original stoptail med Faber bru, var det sannsynligvis to forskjellige materialer i bru og stoptail. Kanskje... Uansett, så er poenget at alle bestandeler i en gitar må spille på lag, og det er tydeligvis varierende grader her, men noen ganger, er det lite som skal til, selv om det kan være uhyre vanskelig å finne ut hva som er den dårlige komponenten. Er det hardware, er det på en måte utforskbart. Er det treverket i hals og kropp, begynner det å bli litt mer komplisert. (og potensielt dyrt ifht. hva man synes det er verdt å koste på instrumentet i utforskingen)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.