Web Analytics
Jump to content

neste prosjekt?


Recommended Posts

Her har jeg fire stk planker av rogn-asal, har planet de litt med fresen i dag, har lyst å bygge noe Les Paul Junior aktig av de. Tenker P90 og bare en pickup . Double cut, med bolt on hals, da jeg ikke våger meg på å lage hals selv.Men de skal få ligge en stund til for å se om de minsker noe i vekt, for eventuelt å la de tørke lengre. De er svinetung, 9,6 kg disse fire. Tettvokst og hard som fy.De er kløyvd av en stor stokk av et tre som ble felt i fjor. Artig å bygge av selvhugd ved.Det gjør det hele litt mer artig synes jeg.

WP_20160608_007.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det er vel også kjent som svensk asal også, de blir ofte plantet i parker og lignende, vet ikke om de vokser vilt i norge. Her er litt lesestoff for den som er interessert i emnet: http://www.skogoglandskap.no/Artsbeskrivelser/svensk_asal/default_view

Akkurat dette treet  sto ved en skole som  var under ombygging , og det sto i veien for en gangsti . Derfor ble det felt. Jeg antar at treet ble plantet der da skolen var ny, i 1971. Det har hatt optimale vekstforhold, på en plen uten konkurranse fra annen vegetasjon. 

Jeg tok med en del av den tykkeste delen, den er kvistfri , og den var i utgangspunktet tykk nok til å få en one piece kropp, men den sprakk kraftig opp under tørking,.Det blir en tredelt kropp pga at jeg klyvde at den opp etter sprekkene, og da ble ikke bitene bredere dessverre. Det gjorde jeg rett før påske i år, og de har ligget og tørket på loftet her i huset siden. Jeg tror de er fullt ut tørket, men er ikke helt sikker.Har uansett for mye arbeid å gjøre før  jeg kan starte på en ny gitar for alvor.Planlegging er kjekt det og.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan tørket du treet og hvor lenge? Jeg har en del blodbøk stående nå og bare etter to måneder har der dukket opp en del sprekker. Hvordan man skal unngå dette hadde vært gøy om noen her visste :)

Link to comment
Share on other sites

Forsegling av enden- halvbland vann og snekkerlim, smør på. Ha på mer hvis det sprekker opp. Man kan gjerne oppbevare treet et sted det ikke er så alt for tørt til å begynne med, og heller flytte det til tørrere rom etter hvert. Det tar mer tid, men det blir mindre sprekker. Dette betinger selvsagt at man har tilgang til en kjeller eller lignende.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bjørk er fine greier, i praksis blir det som en litt lettere og mykere utgave av lønn. Relativt hardt, men likevel greit å jobbe med. Det kan bli tungt med kropp av hel bjørk, men til hals bør det fungere helt flott. Evt. som en topp oppå et lettere treslag, siden det kan ha veldig fint mønster. Jeg er på utkikk etter noe bjørk selv :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.