Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg har en Dark Terror med et 1x12 PPC kabinett fra Orange som jeg bruker i kjelleren. Problemet mitt er knyttet til volumet denne riggen gir når jeg spiller. Om jeg stiller volumet veldig lavt (fra omtrent 0 til like under 2) så er det passelig støynivå i decibel, men lyden blir bare grumsete og til dels for mye støy. Er det noen som har erfaringer med billige attenuatorer/power brakes som man kan koble mellom amp og cab? Det skal helst ikke koste allverdens. 

Ampen kan jeg sette mellom 15 og 7 watt, men selv med 7 watt blir volumet for høyt, så jeg ser ikke annet alternativ enn å måtte vurdere dette.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

En gitarist jeg kjenner bruker denne billige saken til hjemmeøving, og det låter helt kurant. Den har imidlertid ingen toneendringsfunksjoner. På grunn av ørets virkemåte, oppfattes lyd forskjellig ved ulikt volum, selv om frekvensene som utgytes er de samme. Men du har vel tonekontroller på ampen. 

Endret av Arkadian
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Røramper funker sjeldent bra hjemme med mindre en bor langt unna nærmeste nabo, har eget lydisolert rom eller veldig tolerante naboer. Uansett hvor lite watt en røramp har syns jeg aldri det låter skikkelig bra (Carr Raleigh kom ganske bra ut, men da på pedalsteel og ikke elgitar). 

1 minutt siden, Arkadian skrev:

På grunn av ørets virkemåte, oppfates lyd forskjellig ved ulikt volum, selv om frekvensene som utgytes er de samme. Men du har vel tonekontroller på ampen. 

Dette er et innmari godt poeng og er vel nesten ene og alene grunnen til at en amp som 'kveles' med en attenuator sjeldent låter så bra som en håper på..., og er også grunnen til at rockeband har det med å spille altfor høyt. Det låter rett og slett ikke 'riktig' og er ikke halvparten så moro når man spiller lavt. :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den tiden jeg hadde en Dark Terror brukte jeg den maks på 2 i volum. Jeg syns jeg fikk den til å låte bra på lavt volum, men jeg forstår problematikken. Den er supersensitiv og hopper veldig fort mye høyere enn det man måtte ønske. Prøv en Harley Benton først, den er billig og kan sikkert selges lett videre om du ikke syns løsningen er god.

Der finnes jo røramper (les: Peavey) som man kan skru fra feks 20 watt og ned til 1 watt. Det fungerer definitivt i heimen. Har hatt en slik også og den er litt snillere på volumhopp enn DTen er.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ikke problemet ?

Var innom en kar for et par dager siden... Han bodde i en firemannsbolig, og stua var ikke så stor... Der hadde han en HiWatt, en Bogner og en Soldano, alle var vel 100 watt, med hver sitt tilhørende 4x12 kabinett. Fikk ikke snakket med naboene.....

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Modellering løser problemet. Axe FX Ultra begynner å bli ganske billig på bruktmarkedet. Et billigere alternativ om du uansett vil ha lavt volum hjemme med samme amp, er en powerbrake/attenuator som folk snakker om.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig i at modellering kan vera veien å gå. Min siste røramp var ein  Jim Root Terror. Denne har også 15 / 7 watt bryter.

Bygde meg eit kabinett med 10" Greenbacks (95 db) for å kunne bruke forsterkeren på levelig nivå. Det hjalp litt, men ennå altfor høgt.

Bruker i dag Atomic Amplifire.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

 • Siste aktive tråder

  • det hadde vært nyttig om du hadde tatt et skikkelig bilde ned i kassen, med hjelp av et godt lys. baksiden av gitaren kan også ha betydning, da det finnes typer av treverk som er mer verdifullt enn andre. det ser umiddelbart ut som om toppen er av gran, og broen ser ut som en slik "tysk bro" (burde vel egentlig hete "trønderbro", med henvisning til barten) som noen snakker om på gamle parlor-gitarer. tipper den er gammel, men uten en nærmere titt på mekanikken er det ikke enkelt å si. rosetten er veldig enkel, og med mindre den er laget av elfenben fra elefant, vil det nok tilsi at det var en økonomimodell da den ble laget. du burde ta av strengene og rengjøre (ikke med zalo) halsen, så man kan se den bedre også.
  • HEIC er et tullete fotoformat som enkelte telefoner tilbyr. Anbefales ikke å bruke det. Her er bildene; jeg konverterte dem for deg. Når det gjelder verdi så har jeg ikke den fjerneste anelse. Gitaren ser ganske herpet ut, så med mindre det er en eller annen form for samlerobjekt eller sjelden vintage-gitar så tviler jeg på den er verdt stort.
  • Ingen info samt bilder med et filformat som ikke lar seg åpne uten videre for de fleste, er faktorer som gjør det vanskelig å få gode og fornuftige svar på det du spør om.
  • Fant tilsvarende markering her: https://forum.pedalpcb.com/threads/led-polarity.5/  Ble da positiv lang pol til firkantet hull.  Dreit meg litt ut ift. doiden. Hullet i boksen til dioden var drillet opp akkurat over plasseringen på PCB'en, så hadde ikke behøvd å lodde på ledninger fra PCB'en. Jaja.  Ble lyd! Trodde riktig nok at pedalen døde etter ca. 30 sek med test, men tror det bare var ledningen til strømmen jeg klarte å dra ut av strømforsyningen. 
  • Tror bare du må prøve og fortelle hva som fungerte da.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.