Web Analytics
Jump to content

Hvilken skala?


Recommended Posts

Hallo godtfolk. Jeg lurer kort og greit på om det noen gode musikkører her som kunne hjulpet meg med å finne ut hvilken skale som er "gjennomgående" på en av favorittskivene mine. Jeg har i det siste holdt på å lære meg en del av låtene fra denne skiven på tabs, og noe på gehør (da ikke alle låtene har tabs ute). Det hadde hjulpet litt på, også innenfor teorikunnskap og få litt innsikt i eventuelle skala(er) som er brukt.

Noen som har noe formening?

 

Skiven er nevnt nedenfor.

 

Link to comment
Share on other sites

Etter en kjapp lytt synes jeg at jeg hører både dur, harmonisk moll, frygisk og ren moll. Det er nok ikke noen gjennomgående skala som passer for alt - her må du nok plukke tone for tone og akkord for akkord. :)

Nå er jeg laaaangt fra noen metalspesialist, men inntrykket mitt fra de låtene jeg har jobbet med sammen med elever er at det ikke alltid er noen konkret toneart å forholde seg til, men heller riff og rytmiske "konsept". Men brutte akkorder/arpeggio er mye brukt, og det virker som at hastighet er det viktigste (ta soloen som er på 10:20, det er nesten friimpro - men jævlig fort).

Lykke til! :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.