Web Analytics
Jump to content

Windows 10 med Focusrite Scarlett 2i4. Problemløsning!


 Share

Recommended Posts

For fremtidig referanse lager jeg dette som en ny tråd.

Oppsett:
CPU: Intel Core i7-5820K, Socket-LGA2011-3
Hovedkort: ASUS X99-A, Socket 2011-3

Windows 10 kjørende i KVM (virituelt) med Unraid som undeliggende operativsystem.
USB passthrough av den ene usb-busen til windows 10.

Ok, dette er litt nerdete, men lister det fordi som dere som er interessert forstår så kan det være flere feilkilder i dette oppsettet :)
Kort forklart: Jeg kjører windows virituelt på en server, men sitter lokalt på maskinen. Skjermkortene og usb er koblet direkte til den virituelle maskinen, så det oppfører seg som å sitte på en vanlig maskin, men gir en del heftige muligheter.

Problem:
Lyden hakker med jevne mellomrom, til alt skjærer seg og f.eks. Spotify spiller sanger i noe som virker som 1/16 av opprinelig hastighet. Videoer på youtube mister lyden etter 5 minutter, og lar seg ikke spille videre.

Løsning:

Hva må gjøres? Følgende:

1. høyreklikk på volumikonet i taskbaren. Velg "Open Volume Mixer".
2. Under device, velg de andre (innebyggede) lydkortene og sett de til mute.
3. Klikk på ledningikonet (over "Linje ut")
4. Gå til fanen advanced og klikk vekk hakene på "Allow applications to take exclusive control....." og "Give exclusive control....."

5. høyreklikk på startmenyen. Velg "Control Panel"
6. velg "Power Options"
7. "Change Plan settings" for valgte plan. (Jeg bruker High performance)
8. Velg "Change Advanced Power Settings" / Usb Settings / USB Selective suspend setting: Disabled

...og mens jeg skrev dette feilet det igjen. Oppdaterer om jeg finner en definitiv løsning.

I mellomtiden vil jeg kanskje anbefale å ikke oppdatere til windows 10 om du har focusrite lydkort (selv om windows 10 er det beste fra Microsoft på mange mange år).

Dog er det mye mulig det har å gjøre med mitt litt spesielle oppsett...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hatt problemer med dette og løst det helt greit med å ha lik samplerate gjennom hele systemet. Gå til "sound" gjennom control panel, finn ditt lydkort i "playback", gå til "properties" og så "advanced". Sjekk hva det er satt til. Står min i 48k Hz så fucker alt seg. Det samme må man gjøre under "recording". Virker som chrome og det som skjer på youtube går i 44.1 Hz.  Du vil som regel kjøre 44.1 Hz, 24bit. Jeg får bare oppført 16bit av en eller annen grunn men får recorda 24bit med pro tools så har ingen problem med det 

Edited by simenandreas
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Som nevnt KAN det være mitt mer eller mindre sære oppsett som er problemet her.

Jeg må få testet lydkortet på en annen win10 maskin før jeg konkluderer endelig. eg burde også fått tak i et annet lydkort for å se om problemet blir borte.

Mitt Edirol UA-25 vil ikke engang skru seg på når jeg kobler det til.

 

Jeg ville nok uansett oppgradert til win10 nå mens det fortsatt er gratis. Det lar seg gjøre å tilbakestille til win7/8 igjen, uten at jeg har testet det selv...

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, space skrev:

Som nevnt KAN det være mitt mer eller mindre sære oppsett som er problemet her.

Absolutt, men det ser ut som det er flere som har samme trøbbelet. Iallfall en del Google-treff på problematikken. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.